Wysłany: 2008-11-16, 13:11 Przeniesienie egzaminu Prawa Jazdy ???
Witam.....Jestem z opolskiego ,wlasnie ukonczylem kurs prawa jazdy (teoria zdana,jazdy oblane).A slyszalem ,ze u was jakos lagodniej podchodza do egzaminow praktycznych.Chcialbym swoje papiery zabrac z WORD Opole i egzamin zdawac na terenie Wielunia.Czy istnieje taka mozliwosc??? i czy ktos moze podac jakies adresy w ktorych punktach mozna zlozyc dokumenty na egzamin z jazd ? Dziekuje.
Mylisz sie..........Papiery mozesz zabrac kiedy chcesz i zlozyc je w innym rejonie bez meldowan.Bo to ty wybierasz gdzie chcesz zdawac.A chodzi mi o adresy gdzie u was zdaje sie praktyczny egzamin.Zapytam wprost : czy we Wieluniu mozna zdawac egzamin? czy egzaminy sa w Sieradzu? Dziekuje
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2008-11-16, 14:43
znam takich co 7 razy podchodzili,oblewaja za piuerdoły.Ogólnie z tego co czytałam w necie Sieradz nie jest najlepszy jesli chodzi o zdawalność.Wyglada to tak jakby z góry kazdego dnia było ustalone ze 10 zdaje reszta nie. Ale próbuj.Inni wyyjezdzają gdzies poza granice Polski bo tam najłatwiej ,ale nie pamietam gdzie.
Ja zdawałam 5 razy I tak jak edzia wspomniała za pierdoły oblewali mnie
W koncu się udało. W dniu w którym w koncu zdałam egzamin zdawała także dziewczyna z Opola i niestety oblała
Więc trudno stwierdzić czy w Sieradzu łatwiej się zdaje.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2008-11-16, 16:16
Ja zdalem za pierwszym i uwazam, ze latwo tam zdac (mimo moich glupich bledow egzaminator byl wyrozumialy ). Moj kuzyn nawet nie podchodzil do zdawania w Opolu, tylko do Sieradza. Zdal rowniez za pierwszym razem.
Poza tym Sieradz to dziura (przepraszam, jesli kogos tym urazilem). To co przemawia za zdawaniem tam to:
- wysoka zdawalnosc
- male miasto
- tylko jedno wieksze rondo, mozna je oklepac na pamiec
- duzo ograniczen predkosci (a czas egzaminu leci)
- ogolnie proste miasto
To co przemawia przeciw to:
- czasem slabe oznakowania (znak schowany za drzewem)
- lustra! Sa w tak zlym stanie, ze nic w nich nie widac. Jedzie sie na wyczucie
- akurat zdawalem w deszczu i bylo tak duzo wody na nierownym asfalcie, ze trzeba bylo uwazac na pieszych (zeby nie pochlapac), poza tym nie bylo widac linii
- kierowcy, widzac napis EGZAMIN, czasami moga zatrabic, zeby wytracic z rownowagi lub zmuszaja do wymuszenia pierwszenstwa poprzez niby uprzejmosc
Mhm... Ale czy jest az tak zle w tym Opolu? Ile razy nie zdales, i za co jesli mozna wiedziec?
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-11-16, 17:05
Hehe i gdzie znajduje się WORD?
Niedoczekanie
Choć w sumie to mało ich jest, zobaczcie np. na warmińsko-mazurskie...
http://www.wordy.pl/
A jeśli chodzi o ośrodek z Sieradza to co nieco w tym temacie możesz również poczytać:
http://www.prawojazdy.com...?t=8304&start=0
Podpisuję się pod słowami hajenleeta. Wśród znajomych zaś ludzie przeważnie oblewali na własne życzenie (ze stresu lub własnej głupoty), dlatego dziwiły mnie zawsze te mity o oblewalności w zależności od humoru egzaminatora...
Ale przeciez mowili, ze Wieluń dostal pozwolenie i że teraz bedzie można w wieluniu zdawać...
Kto i gdzie mówił? Wieluń jest za mały. Nie ma żadnego większego ronda, można się po nim nauczyć jeździć na pamięć w pół godziny. A poza tym gdyby otworzyli tutaj word to po mieście nie można by się było poruszać inaczej niż pieszo. Bo biorąc pod uwagę wielkość i stopień skomplikowania miasta to było by wielu chętnych żeby zdawać właśnie tu. Tak więc samochodów z charakterystycznym "L" na dachu było by tu jak przysłowiowych mrówków;)
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Co do zdawania to akurat w mojej klasie w LO znaczna większość zdała za 1 razem. Mój brat na 3 egzaminy (różne kategorie) tylko do jednego musiał podchodzić drugi raz - głupi błąd na placu. Zdać nie jest trudno. A jeśli chodzi o WORD w Wieluniu to niech im nawet nie próbują, kierowcy strasznie narzekają na "L"ki w Sieradzu.
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum