Parę razy jakiś czas temu miałem problemy z rozruchem silnika. Były sytuacje, że nie chciał mi w ogóle zakręcić. Dużo bateria dostała przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby na krótkich odcinkach jazdy. Najpierw stawka była na akumulator, okazało się po podłączeniu pod prostownik przemysłowy, że aku jest w porządku, przy zwiększaniu obrotów silnika napięcie spada, co jest sytuacją odwrotną do normalnej. Pojechałem do pana Pytla na ul. Kościuszki, zrobił pomiar od alternatora do aku i wyszło na to, że alternator (zdrowy boshowski) jest w dobrym stanie, za to na kablach jest strata napięcia, dlatego nie doładowuje. Wymieniono mi kabel plus i masę między alternatorem a akumulatorem, światła mi znacznie lepiej świecą, przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby już nie mam obaw, że za chwilę może nie odpalić jak zgaszę silnik Odzyskali mi 1.5V
Także z czystym sumieniem polecam pana Pytla. Kilkukrotnie już miałem przyjemność napraw u tego pana i szczerze powiedziawszy nigdy się nie zawiodłem.
Muszę się jeszcze wybrać z regulacją zamka centralnego, ale to już pewnie po świętach.
ul. Kościuszki 7 (2 dom po lewej po wjeździe od ronda przy Carrefour w ul. Kościuszki).
Jak ktoś jest zainteresowany, telefon mogę podać na PW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum