Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2008-12-19, 14:43 Wytypuj "POZYTYW 2008"
Zainspirowany pomyslem miko 005 o wyborze IDIOTYZMU ROKU 2008, wpadlem pomysl stworzenia mozliwosci wyboru POZYTYWU ROKU 2008.
Moja propozycja:
"Paskudna strona samorzadu", czyli jak wielu radnych traktuje swoja obecnosc w Radzie Miejskiej wg. Pawla Okrasy (http://www.wielun.2be.pl/okrasa/komentarze.php?ID=3)
Zobaczymy, czego w roku 2008 bylo wiecej, idiotyzmow, czy pozytywow
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-12-19, 19:37
Mój typ na „pozytyw 2008” to styl zorganizowania tegorocznych obchodów „Dni Wielunia” w dniach 14 i 15 czerwca.
- organizacja "Dni Wielunia 2008"
Przemawia za tym podział na kilka ( trzy) scen, na których każdy mógł znaleźć coś dla siebie, centrum miasta, czyli wszyscy mieliśmy blisko, no i sam repertuar był na dosyć dobrym poziomie ( żeby nie przechwalić ). Tak, to bez wątpienia jak dla mnie, typ do przyjęcia do nominacji .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
IMHO pewnie pozytywów będzie stosunkowo mniej niż idiotyzmów, zobaczymy , natomiast moja nominacja do pozytywa AD 2008r. to również wprowadzenie w życie parkomatów.
Okazał się to pomysł trafiony i spełniający oczekiwania wielu kierowców, chcących swobodnie zaparkować w centrum i jego okolicach, ponieważ od momentu wprowadzenia płatnych stref, miejsc wolnych do zaparkowania jest stosunkowo więcej niż przed ich wprowadzeniem.
BTW, organizacja tegorocznych Dni Miasta Wielunia też niewątpliwie kwalifikuje się do pochwały i naśladownictwa.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-12-20, 12:06
Zjawiskiem niewątpliwie pozytywnym na rok 2008, jest też nasza drużyna siatkarzy, która swą dobrą grą przysparza naszym kibicom siatkówki i nie tylko, wiele emocji. No i samo miasto, dzięki zespołowi jest bardziej widoczne na sportowej mapie Polski.
- pierwszoligowa drużyna siatkarzy PAMAPOL SIATKARZ WIELUŃ
Zwłaszcza miejskie: ul Agrestowa, Wyszyńskiego, Moniuszki, Głęboka, Kochelskiego, Poprzeczna, miejski fragment Fabrycznej i Zielonej etc
powiatowe: POW, Joanny Żubr, Graniczna, Św Barbary.
wojewódzkie: 18-go Stycznia od Krakowskiego Przedmieścia do Popiełuszki
no i krajowe: Piłsudskiego, Kopernika, fragmenty Krakowskiego Przedmieścia, Śląskiej no i ta nowo wyremontowana Warszawska.
A wypisałem tylko te którymi dość często jeżdżę.
Z tymi równymi drogami to bym nie przesadzał,pod tym względem nie odbiegamy od polskiej średniej.
zdecydowanie strefa płatnego parkowania, efekty są super, oprócz dużych dochodow dla miasta rozwiązany jest problem parkowania (czyt czasu oczekiwania na wolne miejsce) w centrum Wielunia, co przy zwiększającej się ilości aut jest nie do przecenienia, poza tym ekonomicznie uświadamiani sa ludzie, którzy dbając o swój portfel dbają też o innych użytkowników samochodów, mniej nerwów etc:) Dla mnie strefa to number one. a na przeciwnym krańcu umieszczam wyremontowany odcinek ulicy Warszawskiej. To tylko w Polsce jest możliwe, że taka nawierzchnia spełnia wymogi i jest odebrana przez odbiór techniczny:)
Wysłany: 2008-12-22, 12:02
Zamiast powtarzać nominowanych, spróbujcie znaleźć i zaproponować nowe wydarzenia bądź rzeczy, które będą się nadawały na Pozytyw 2008 . Na głosowanie będzie jeszcze czas ( chyba? )
PS. nie zapominajcie też o Idiotyzmach 2008 ( w oddzielnym wątku ), typujcie . Chyba że Waszym zdaniem nie ma takowych wokół nas .
Ostatnio zmieniony przez miko 005 2008-12-22, 12:56, w całości zmieniany 1 raz
to ja dodam Dni Bursztynu, jako nominację do pozytywów, może nie z takim rozmachem jak Dni Wielunia, ale promocyjny oddźwięk większy w mediach ponadlokalnych i ciekawa inicjatywa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum