Poszukuję elektryka do naprawy słuchawek. W obu egzemplarzach uszkodzona jest końcówka mini jack - należy ją wymienić na nową. Przy tym od razu powiem, że poszukuję kogoś, kto zrobi to w estetyczny sposób. Słuchawki te są dość kosztowne (250-350) i nie chciałbym, żeby po takiej naprawie były wizualnie "zmasakrowane". Zastrzegam, bo ostatnio pewna osoba naprawiła jeszcze inny egzemplarz tak, że lepiej chyba byłoby go wyrzucić.
Wiem, że można zrobić to samemu, mam nawet dobre tutoriale, ale nie posiadam ani sprzętu, ani umiejętności.
Wysłany: 2009-04-24, 23:24
Wiesz jak chcesz zakładać mini jack'a to i tak bedziesz musial zalozyc metalowego, wiec tam raczej nie da sie tego "zmasakrować". Sam tez zrobisz bez większych trudności.
Tzn ostatnio jakiś losowy elektryk założył najtańszy zamiennik chyba jaki można było dostać, a kabel sterczał z o wiele za dużego otworu tak, że wyglądała całość tragicznie.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-25, 20:09
rhclaus napisał/a:
I nie bardzo zrobię - nie mam lutownicy.
Osobiście nie polecam lutować, kiedyś też lutowałem ale po "latach doświadczenia" doszedłem do wniosku że najlepiej jeśli się nie ma kupić obustronnego minijacka przeciąć na pół i zwyczajnie skręcić kabelki i zaizolować - najpewniejsze, najmocniejsze, wiadomo widać ale masz pewność że będzie ok.
Pomogła: 9 razy Wiek: 34 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2009-04-25, 23:09
Moj starszy Ci to zrobi bez problemu. Elektryk z zawodu. Robi mi zawsze jak popsuje swoje. Wygląda to ładnie. Kwestia wymiany wtyczki na rozkręcaną ew. ucięcia kawałeczka niesprawnego kabla..
Raczej nie ma czegoś takiego jak najtańszy zamiennik. Tutaj albo kupujesz sobie standardową srebrną, albo jak chcesz błyszczeć to złotą, niczym się różnią. I ta i ta rozkręcana. Kabel wystawał zza dużego otworu bo, albo nie założył ci spręzynki albo masz strasznie cieniutki kabel. W takim wypadku zawsze mu marudzę by mi wymienił na coś mocniejszego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum