Cwany jestes, ale taki wiek, chociaz w tym przypadku to zaleta. Mimo tego co mowisz dla mnie tytul tego ogloszenia dalej brzmi "Zalatw 40 typa, dam prace* Nie mam racji? Powodzenia
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-03-23, 09:21
Cytat:
U S T A W A
z dnia 23 stycznia 2004 r.
ORDYNACJA WYBORCZA DO PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO 1)
Opracowano na podstawie:
Dz.U. 2004 Nr 25, poz. 219
Dz.U. 2006 Nr 218, poz. 1592
Dz.U. 2007 Nr 25, poz. 162
Dz.U. 2007 Nr 112, poz. 766
Art. 62.
1. Zbieranie podpisów osób popierających listę okręgową może być dokonywane tylko w miejscu, czasie i w sposób, które wykluczają groźbę, podstęp lub stosowanie jakichkolwiek nacisków zmierzających do uzyskania podpisów.
2. Zabrania się zbierania podpisów osób popierających listę okręgową na terenie jednostek wojskowych i innych jednostek organizacyjnych podległych Ministrowi Obrony Narodowej oraz oddziałów obrony cywilnej, a także skoszarowanych jednostek podległych ministrowi właściwemu do spraw wewnętrznych.
3. Zabrania się udzielania wynagrodzenia pieniężnego w zamian za zbieranie lub złożenie podpisu pod zgłoszeniem listy okręgowej.
Cytat:
Art. 26.
1. Można być członkiem tylko jednej komisji wyborczej. Nie mogą być członkami komisji kandydaci na posłów do Parlamentu Europejskiego, pełnomocnicy wyborczy i pełnomocnicy finansowi komitetów wyborczych oraz mężowie zaufania.
2. Członkowie komisji tracą członkostwo w komisji z dniem podpisania zgody na kandydowanie na posła do Parlamentu Europejskiego bądź objęcia funkcji pełnomocnika lub męża zaufania, o których mowa w ust. 1.
3. Członkowie komisji nie mogą prowadzić kampanii wyborczej na rzecz poszczególnych kandydatów na posłów do Parlamentu Europejskiego oraz list kandydatów.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-03-23, 17:04
Czyli wg Ciebie zbieranie podpisów nie wchodzi w skład kampanii wyborczej?
Jeszcze wyborów nie było a już tyle niejasności, załatwianie pracy w zamian za podpisy. Oto cała polityka.
W Olsztynie policja już się zajęła identycznym procederem wobec UPR.
i to ten co tyle wypowiadał się na temat nieuczciwych praktyk naszej władzy . . . wstyd panie mateuszu! Bron nas Panie Boże przed takimi ludźmi, politykami jak Ty. Przegrałeś zanim wystartowałeś . . . to trzeba umieć
Dobrowolne i darmowe mowisz hmm.. Ciekawe. Fakt faktem cos za cos. *Zbierzesz podpisy - dostaniesz prace, czyt. 150 zl* Zastanawia mnie fakt dlaczego od razu w ogloszeniu nie napisales, ze oferowana prace dostanie sie za zebranie 40 podpisow. Dajesz prace, a jednoczesnie pieniadze czyli wychodzi na jedno - money for podpisy. Moze nie mam racji?
Podpisy proponuję jako dobrowolne. Wcześniej się zaznajomiłem ze sprawą i zgłaszanie kandydatów do komisji jest legalne.
Gustlik
Czy twoje ostrzeżenie na forum czyni cię tak czystym jak łza żeby mi zwracać uwagę? Nie martw się, nie zamierzam iść w politykę, mam większe ambicje niż "podlizywanie" się 15 mln obywateli.
Jestem człowiekiem uczciwym i w życiu złotówki nie ukradłem. To tyle z mojej strony.
Administrator
Cytat:
Piotr Lisiecki pisze:
Piątek, 16 stycznia, 2009 o 21:29
Jako Pełnomocnik Finansowy KWW „Olsztyn tani i bezpieczny” informuję adminstratora niniejszej strony, że w poniedziałek wynajęta przez nas kancelaria adwokacka wystąpi przeciwko niemu na drogę prawną, w związku z rozpowszechnianiem nieprawdziwych i szkalujących informacji.
Będzie to kolejne medium, które odpowie zagodnie z Prawem prasowym. Będzie Pan/Pani w doborowym towarzystwie TVP3, Portalu WM i TVN24, przeciwko którym już podjęliśmy kroki prawne.
Piotr Lisiecki
P.S. W celu uniknięcia osobistej odpowiedzialności, radzę ustalić personalia autora niniejszego wpisu. Wtedy to on będzie stroną procesową.
Przepraszam, że zapytam. Nie jest to napisane wprost, czy "ten ktoś" proponuje prace w komisji wyborczej w zamian za dostarczenie 40 podpisów na listę wyborczą?
Nie wypowiem się dopóki nie będę miał pewności, ze tak to jest dokładnie.
Patrzac na pierwszy post nie jest, dopiero po informacji u autora mozna sie takich rzeczy dowiedziec. I to tez jest ciekawe dlaczego tego nie napisal wprost. Na to pytanie do tej pory odpowiedzi nie uzyskalem.
Czy twoje ostrzeżenie na forum czyni cię tak czystym jak łza żeby mi zwracać uwagę?
Moje ostrzeżenie związane jest z śmiesznymi argumentami Ferbika do którego zastrzeżenia ma większość uczestników forum jak i niektórzy moderatorzy! Otrzymanie od niego ostrzeżenia nie powoduje że czuje się gorszy przez to że Ferbik poczuł się ośmieszony! Uwagę mogę zwracać każdemu i w każdej sprawie, widzę że już sodówka do głowy uderzyła. . . przykre.
Drugie ostrzeżenie za to samo, co pierwsze. Uwagę w takiej formie możesz sobie zwracać każdemu - dodaj, że koledze. Tu na forum reguły stanowi regulamin i administracja+moderacja. Jeśli tego nie rozumiesz, cofnij się na początek rejestracji i postudiuj regulamin, który powinieneś rozumieć - skoro zgodziłeś się na warunki panujące na tym forum. Więcej kultury. Wycieczki osobiste zostaw dla kolegów z ulicy.
Ferbik
Gustlik mam prośbę do Ciebie - nie wdawaj się w dyskusje i nie neguj decyzji administratorów. Staramy się tylko zapewnić porządek na forum.
Administrator
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2009-03-23, 20:26, w całości zmieniany 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum