Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-05-01, 12:23
Z pewnością, notorycznie i z namiętnością, wyrzucane są pety ( nie mylić z plastykowymi butelkami ). A sezon letni sprzyja temu, jak żadna inna pora roku.
A tak w swoim sąsiedztwie, to jakoś specjalnie nie zauważyłem żeby ludzie robili sobie za własnymi oknami „wysypiska śmieci”, ale może gdzie indziej są niestety „buraki”, które okna traktują jak zsypy .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 63 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-05-01, 12:35
no niestety takie ''buraki'' mieszkają w moim bloku.Pod moim blokiem można znależć puszki po piwie,opakowania po czipsach,ciastkach i te ''pety''.A co najgorsza wiem kto to wyrzuca,ale zwracać uwagę.....-nie dociera do małych móżdżków.
_________________ W życiu nie ma GAME OVER!
Jest tylko NEXT LEVEL!
Jestem u znajomych - siedzimy przy stole, jest trochę po 21.A tu nagle trach, coś walnęło.
Znajoma rano dokonała szokującego odkrycia - wszystkie szyby w ciapki, na balkonie leży jakaś foliówka, z niej wygląda jakiś skisły ogórek i resztki zużytego papieru toaletowego w kolorze powiedzmy szaro zielonym.Pod balkonem leżą resztki z tej torebki i zawieszka na kostkę wc. Elewacja bloku także w ciapki - jakby ktoś rzucał gównem....
Mąż znajomej pofatygował się do adm osiedla, by zgłosić fakt latających fekaliów.Przy okazji dowiedział się gdzie zatkał się klozet, który został przez pracownika adm przepchany.
Ćwok, któremu nie chciało się udać do śmietnika wyrzucił fekalia za balkon w godzinach wieczornych, kiedy jest już ciemno.
Jestem zszokowana postępowaniem ćwoka,który powinien odpowiedzieć za zniszczoną elewacje tego budynku.
Na klatkach schodowych w gablotkach adm umieściła info nt wyrzucania śmieci z gospodarstw domowych przez okna.
To się nadaje do TV.
No cóż, na tak stawiane pytanie można zadać inne. Czy Polacy to złodzieje?
No właśnie NIE! lecz zdarza się, że po tak przykrym doświadczeniu mamy zgoła inne przemyślenia.
BTW miałem podobną historię, jak rzygali przez okno. Miałem ogromną chęć gościa zabić.
Rozumiem twoje rozgoryczenie
Ludzie niestety wszędzie srają swoimi psami na trawniki. W innych miastach jest tak samo. A brudy lecące z okien...Tego na szczęście za często się nie widuje, chyba że jakieś papierki czy pety. Chociaż jak parę lat temu mieszkałem w domu a nie w bloku to zdarzały się śmieci lecące na nasze podwórko z sąsiedniego bloku;/
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2009-05-01, 22:32
Jak u mojego sąsiada była impreza który mieszka podemną to np. skórki od banana miałem na balkonie. Nie wiem jak tam trafiły ale grawitacja raczej tu nie spełniła swojego zadania (obierki nie poleciały w dół tylko w góre)
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum