R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Dr Kaczka czy Górski :/ ?
Autor Wiadomość
Ecomarta 
Przyjeżdża na zakupy

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2009-05-13, 11:27   Dr Kaczka czy Górski :/ ?

Wybieram się z dzieckiem do ortopedy żeby rozwiał wszystkie moje wątpliwości. Znalazłam w Wieluniu dwóch - dr Kaczkę i Macieja Górskiego.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z ww. lekarzami to bardzo proszę o opinie.
I gdyby ktoś wiedział gdzie oni przyjmują...
Postaw piwo autorowi tego posta

Panterka 
Moderator
żona admina :)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: 2009-05-13, 11:51   

Dr Górski przyjmuje na ul. Paderewskiego 26. W Wieluniu jest jeszcze 2 ortopedów dr Kuranda i Białas. Ja byłam z Hubertem u dr Kurandy na sprawdzenie stawów biodrowych jak był malutki. Sympatyczny pan ale nie wiem czy kompetentny bo to było rutynowe badanie.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-05-13, 11:56   

Mam doświadczenie z dr. Kaczką - mogę polecić z czystym sumieniem - wyleczył mi zwichnięcie kolana w 3 tygodnie.

Krzysztof 
Dojeżdża PKSem

Piwa: 1/18
Wysłany: 2009-05-13, 13:21   

Ja poleciłbym dr Kuranda.
Do dr Białasa mam wiele zastrzeżeń (chociaż ogólna opinia o nim jest w miarę dobra)

Wybaczcie, ale nie będę pisał publicznie dlaczego.

majk-el 
Wieluniaczek
garnki lepi

Wysłany: 2009-05-13, 14:14   

dr. Kaczka wiele lat temu operował bliską mi osobę kiedy była niemowlakiem - podjął się zabiegu, którego nie chcieli zaryzykować profesorowie z Łodzi. Wspaniały Lekarz!

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2009-05-13, 15:59   

Gdyby nie dr Kaczka, moglbym miec problemy z lewa reka. Po otwartym zlamaniu reki (zlamanie otwarte, obydwu kosci z przemieszczeniem). Reke mialem zlozona w Koszalinie (cale szczescie), bo zlamalem ja podczas pobytu nad morzem. Po powrocie do Wielunia i licznych kontrolach jacys "lekarze" kazali dalej nosic gips. Po 6 tygodniach poszedlem z tata do dr Kaczki. Rozpetal afere z tamta lekarka, opierdzielil i na szybko zdjal gips. Reka lewa (ta zlamana) byla sina i duzo chudsza od prawej. Ustalil plan rehabilitacji i po 2 tygodniach moglem prostowac reke i ruszac nadgarstkiem. Po miesiacu reka wrocila do normalnych rozmiarow.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-05-13, 17:51   

Jeśli tak, to ja opiszę mój przypadek: wyskoczyła mi rzepka w niedzielę, pojechałem na pogotowie wcześniej ją sobie nastawiając, na pogotowiu pani doktor dyżurująca ściągnęła mi płyn z kolana, wysłała na prześwietlenie, jak wróciłem z prześwietleniem, wsadziła mi nogę w szynę, nie ściągając zebranego ponownie płynu. Kazała zadzwonić w poniedziałek, żeby umówić się na czwartek do kontroli. Oczywiście zadzwoniłem, usłyszałem, że na kontrolę mogę iść za 3 tygodnie, bo dopiero wtedy będą wolne miejsca. W czwartek pojechałem do dr. Kaczki, ściągnął mi płyn z kolana, za głowę się złapał, włożył w szynę. Za 7 dni kolejna wizyta: ściąganie płynu i podanie zastrzyku, następne 7 dni kontrola, mała rehabilitacja, po następnych siedmiu dniach byłem już bez szyny. Kolano do dziś sprawne. W momencie wyprowadzenia mi kolana przez dr. Kaczkę byłbym dopiero na kontroli w szpitalu... podejście bardzo konkretne i rozmowa z panem Zbigniewem jak najbardziej rzeczowa. Po dwóch tygodniach od ściągnięcia szyny mogłem już praktycznie biegać.

Apple Phone 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2009-05-13, 17:59   

Pana Białasa ktoś tam wspominał, osobiscie odradzam a tym bardziej jeżeli chodzi o problemy związane z kręgosłupem natomiast o Panu Kaczce słyszałem wiele dobrego.

Dominika 
WIELUNIAK

Pomogła: 24 razy
Piwa: 3/4
Wysłany: 2009-05-13, 18:12   

Dr Kaczka, pamiętam jak miałam kontuzje kciuka. Szynę zakładała pielęgniarka/ asystentka (nie znam ich hierarchii). Doktor spojrzał, kazał jeszcze raz zrobić zdjęcie, po czym sam rozcinał szynę i zakładał już własnoręcznie. Nie każdemu by się tak chciało. :wink:

Basia 
Wieluniaczek
Dwa oblicza ]:-)

Pomogła: 16 razy
Piwa: 9/1
Wysłany: 2009-05-14, 10:57   

Dr Kaczka, ja również polecam, z każdym problemem z moimi stawami czy kośćmi zawsze udaję się do niego. Jest naprawdę bardzo dobrym lekarzem, ma ogromną wiedzę w tej dziedzinie i nie wyciąga pochopnych wniosków tzn, nie diagnozuje na oko. POLECAM !!!
Ostatnio zmieniony przez Panterka 2009-05-14, 11:16, w całości zmieniany 1 raz  

Ecomarta 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-05-18, 10:05   

Wybiorę się do dr Kaczki, tylko... czy ktoś wie gdzie on przyjmuje i ma może jakieś namiary, bo w internecie nic :)

Rybak 
Przyjeżdża na zakupy
ornitolog

Piwa: 12/1
Wysłany: 2009-05-18, 10:50   

Jeśli moja pamięć mnie nie myli to wygląda to tak:
Obok piekarni p. Strzały na ul. Młodzieżowej jest droga w osiedle domków jednorodzinnych.
Wjeżdżasz w nią i jedziesz kawałek. Na skrzyżowaniu po prawej stronie będzie taki duży ładny dom.
obok furtki jest tabliczka że to gabinet dr. Kaczki i chyba nawet są tam godziny przyjęć wypisane.

Basia 
Wieluniaczek
Dwa oblicza ]:-)

Pomogła: 16 razy
Piwa: 9/1
Wysłany: 2009-05-18, 20:48   

Doktor przyjmuje we wtorki i czwartki od 16, kolejność zależy od przyjazdu, mieszkam obok wiec nieraz widzę, że auta stoją dużo wcześniej, ale polecam podjechać ok 18,30-19 jak ktoś nie ma czasu stać od 15 i czekać. Z tego co wiem, doktor przyjmuje do ostatniego pacjenta.

Ecomarta 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-05-20, 07:09   

Bardzo Wam wszystkim dziękuje, jak tylko będe po wizycie opowiem o wrażeniach :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi