Wysłany: 2009-05-13, 11:27 Dr Kaczka czy Górski :/ ?
Wybieram się z dzieckiem do ortopedy żeby rozwiał wszystkie moje wątpliwości. Znalazłam w Wieluniu dwóch - dr Kaczkę i Macieja Górskiego.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z ww. lekarzami to bardzo proszę o opinie.
I gdyby ktoś wiedział gdzie oni przyjmują...
Pomogła: 25 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 559 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-05-13, 11:51
Dr Górski przyjmuje na ul. Paderewskiego 26. W Wieluniu jest jeszcze 2 ortopedów dr Kuranda i Białas. Ja byłam z Hubertem u dr Kurandy na sprawdzenie stawów biodrowych jak był malutki. Sympatyczny pan ale nie wiem czy kompetentny bo to było rutynowe badanie.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2009-05-13, 14:14
dr. Kaczka wiele lat temu operował bliską mi osobę kiedy była niemowlakiem - podjął się zabiegu, którego nie chcieli zaryzykować profesorowie z Łodzi. Wspaniały Lekarz!
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2009-05-13, 15:59
Gdyby nie dr Kaczka, moglbym miec problemy z lewa reka. Po otwartym zlamaniu reki (zlamanie otwarte, obydwu kosci z przemieszczeniem). Reke mialem zlozona w Koszalinie (cale szczescie), bo zlamalem ja podczas pobytu nad morzem. Po powrocie do Wielunia i licznych kontrolach jacys "lekarze" kazali dalej nosic gips. Po 6 tygodniach poszedlem z tata do dr Kaczki. Rozpetal afere z tamta lekarka, opierdzielil i na szybko zdjal gips. Reka lewa (ta zlamana) byla sina i duzo chudsza od prawej. Ustalil plan rehabilitacji i po 2 tygodniach moglem prostowac reke i ruszac nadgarstkiem. Po miesiacu reka wrocila do normalnych rozmiarow.
Jeśli tak, to ja opiszę mój przypadek: wyskoczyła mi rzepka w niedzielę, pojechałem na pogotowie wcześniej ją sobie nastawiając, na pogotowiu pani doktor dyżurująca ściągnęła mi płyn z kolana, wysłała na prześwietlenie, jak wróciłem z prześwietleniem, wsadziła mi nogę w szynę, nie ściągając zebranego ponownie płynu. Kazała zadzwonić w poniedziałek, żeby umówić się na czwartek do kontroli. Oczywiście zadzwoniłem, usłyszałem, że na kontrolę mogę iść za 3 tygodnie, bo dopiero wtedy będą wolne miejsca. W czwartek pojechałem do dr. Kaczki, ściągnął mi płyn z kolana, za głowę się złapał, włożył w szynę. Za 7 dni kolejna wizyta: ściąganie płynu i podanie zastrzyku, następne 7 dni kontrola, mała rehabilitacja, po następnych siedmiu dniach byłem już bez szyny. Kolano do dziś sprawne. W momencie wyprowadzenia mi kolana przez dr. Kaczkę byłbym dopiero na kontroli w szpitalu... podejście bardzo konkretne i rozmowa z panem Zbigniewem jak najbardziej rzeczowa. Po dwóch tygodniach od ściągnięcia szyny mogłem już praktycznie biegać.
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 8 Skąd: Wieluń/Roubaix
Wysłany: 2009-05-13, 17:59
Pana Białasa ktoś tam wspominał, osobiscie odradzam a tym bardziej jeżeli chodzi o problemy związane z kręgosłupem natomiast o Panu Kaczce słyszałem wiele dobrego.
Dr Kaczka, pamiętam jak miałam kontuzje kciuka. Szynę zakładała pielęgniarka/ asystentka (nie znam ich hierarchii). Doktor spojrzał, kazał jeszcze raz zrobić zdjęcie, po czym sam rozcinał szynę i zakładał już własnoręcznie. Nie każdemu by się tak chciało.
Dr Kaczka, ja również polecam, z każdym problemem z moimi stawami czy kośćmi zawsze udaję się do niego. Jest naprawdę bardzo dobrym lekarzem, ma ogromną wiedzę w tej dziedzinie i nie wyciąga pochopnych wniosków tzn, nie diagnozuje na oko. POLECAM !!!
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2009-05-18, 10:50
Jeśli moja pamięć mnie nie myli to wygląda to tak:
Obok piekarni p. Strzały na ul. Młodzieżowej jest droga w osiedle domków jednorodzinnych.
Wjeżdżasz w nią i jedziesz kawałek. Na skrzyżowaniu po prawej stronie będzie taki duży ładny dom.
obok furtki jest tabliczka że to gabinet dr. Kaczki i chyba nawet są tam godziny przyjęć wypisane.
Doktor przyjmuje we wtorki i czwartki od 16, kolejność zależy od przyjazdu, mieszkam obok wiec nieraz widzę, że auta stoją dużo wcześniej, ale polecam podjechać ok 18,30-19 jak ktoś nie ma czasu stać od 15 i czekać. Z tego co wiem, doktor przyjmuje do ostatniego pacjenta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum