Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-08-30, 19:06 Tragedia na pokazach lotniczych w Radomiu.
Cytat:
Dwóch białoruskich pilotów zginęło w katastrofie samolotu Su-27, który spadł w czasie pokazu akrobacji na Air Show w Radomiu. Specjalna polsko-białoruska komisja ekspertów rozpoczęła po południu badania przyczyny wypadku. Organizatorzy odwołali pokazy w powietrzu.
Nie wiem jak Wy sie odnosicie do tych wiadkomości, ale ja znalazłem materiał, w którym prawdopodobnie piloci sie katapultowali.
poniżej wklejam screenshoota z youtube, gdzie eweidentnie zaznaczyłem dwie postacie, które wylatują z SU-27 przed rozbiciem o ziemię.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 325 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-08-30, 19:17
Lesiu: to co zaznaczyłeś to na pewno, niestety, nie postacie.
Obejrzyj inny filmik, np. http://www.youtube.com/watch?v=Y1aA0bD6gCw , tutaj już nie widać żadnych czarnych punktów.
Moim zdaniem to co zaznaczyłeś, to efekt niskiej jakości nagrania.
Zastanawiałem się nad obejrzeniem Air Show w Radomiu z bliska, ale zrezygnowałem - nie żałuję.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-08-30, 19:23
WujA, własnie ten filmik jest dobrej jakości i z bliska gdzie widać ewidentnie. To co pokazuja w TV niestety jest z daleka, a tam niestety nie zobaczysz katapultujących się pilotów.
Apropo linku, który podałeś to tak samo zauważyłem to samo. Tuz przed tym jak SU-27 chowa się za lasem.
Spójż sobie dokładnie. Widać na 100%
Według nieoficjalnych informacji, powodem wypadku była awaria jednego z silników. Z kolei piloci kontaktowali się z wieżą lotów, z której otrzymali polecenie, aby się katapultować. Nie uczynili tego jednak
Pewnie się katapultowali, ale wrócili zaraz do kabiny, bo
onet napisał/a:
"pilot maszyny poświęcił swoje życie, by ratować ludzi, którzy obserwowali pokaz".
Widocznie onet kłamie
onet napisał/a:
Do katastrofy doszło kilkanaście minut po godz. 13. Białoruski samolot Su-27 - po wykonaniu kilku beczek w powietrzu - zniknął za linią drzew. Pojawiła się ciemna chmura dymu, można było dostrzec płomienie. Piloci nie katapultowali się - potwierdziła ambasada Białorusi.
Szukanie taniej sensacji w dwóch martwych pikselach swojego monitora to nie najlepsze miejsce przy takim wypadku...
Wysłany: 2009-08-30, 19:40
Ferbik napisał/a:
Pewnie się katapultowali, ale wrócili zaraz do kabiny
Ferbik, widze,ze żarty Ci się trzymają. Szkoda słów
WujA, na Twoim filmiku zazczayłem kabinę która odpadła jako pierwsza. Zauważ, że masa maszyny do człowieka jest o wiele większa, więc trudno to zauważyć, że ktoś się katapultuje patrząc z takiej odległości.
Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Lip 2006 Posty: 285 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-08-30, 19:46
W ogóle wiecie jak wygląda katapultacja z takiego samolotu? To są jakieś szumy na nagraniu, słaba jakość, ptak itd. Z całą pewnością nie katapultacja.
Szkoda, że dzieją się takie rzeczy
_________________ Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo. Jean de Gribaldy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum