Wysłany: 2009-06-29, 22:41 Mieszkańcy Osiedli chcą spowalniaczy ruchu
Cytat:
Wieluń 29.06. 2009
Pan
Mieczysław Majcher
Burmistrz Wielunia
Mieszkańcy Osiedla Wyszyńskiego z bloków przylegających do nowo wyremotowanej nawierzchni ulicy zwracają się z prośbą o położenie "garbów poprzecznych" ograniczających prędkość.
Prośbę swą motywujemy tym, że przejeżdżające tu samochody(jest ich bardzo dużo(rozwijają dużą prędkość a ulica ta znajduje się w bliskiej odległości bloków 16, 17, 18, 19, 22, 23 oddzielona tylko chodnkiem nasze dzieci jak i osoby starsze narażone są na duże niebezpieczeństwo(chodzi tu o śmietniki, do których trzeba iść przez ulicę)
Prosimy o pozytywne rozpatrzenie naszej prośby.
Podpisy mieszkańców na dołączonych kartkach
(dodał Mateusz: Pan Burmistrz dostanie tą listę)
Zbierano podpisy na osiedlu odnośnie spowalniaczy ruchu, to zamieściłem na forum.
Myślę że osiedle bloków poniemieckich (skłodowskiej/paderewskiego/roosevelta) mogło by dostać takie spowalniacze - jakby nie patrzeć plac zabaw jest jeden i mały, więc dzieciaki albo idą na kopernika, albo bawią się na ulicach...
Prośbę swą motywujemy tym, że przejeżdżające tu samochody(jest ich bardzo dużo(rozwijają dużą prędkość a ulica ta znajduje się w bliskiej odległości bloków 16, 17, 18, 19, 22, 23 oddzielona tylko chodnkiem nasze dzieci jak i osoby starsze narażone są na duże niebezpieczeństwo(chodzi tu o śmietniki, do których trzeba iść przez ulicę)
Nie wiem jak dużą prędkość można tam rozwinąć. Wąskie łuki, pełne parkingi i największy w mieście próg zwalniający. Ktoś musi być naprawdę uparty (i przy tym pozbawiony wyobraźni) aby próbować rozwijać tam duże prędkości - a na takich to i kolejne progi nie podziałają. A może chodzi o inną ulicę?
a50b9ae14c55fde01.JPG Duży ISTNIEJĄCY JUŻ PRÓG ZWALNIAJĄCY zaznaczyłem na zdjęciu zamieszczonym kiedyś na tym forum przez Mateusza.
Nie wiem jak dużą prędkość można tam rozwinąć. Wąskie łuki, pełne parkingi i największy w mieście próg zwalniający. Ktoś musi być naprawdę uparty (i przy tym pozbawiony wyobraźni) aby próbować rozwijać tam duże prędkości - a na takich to i kolejne progi nie podziałają.
Dokładnie do takich samych przemyśleń doszedłem Tylko idiota rozpędziłby się na tym krótkim odcinku, żeby zaraz hamować przy chodniku przecinającym drogę przejazdową
Stefan napisał/a:
A może chodzi o inną ulicę?
Raczej o tą Ludzie mają wyobraźnię... Codziennie jeżdżę tam do przedszkola i ani razu nie spotkałem żadnego auta, które jechałoby więcej niż 30km/h.
Jestem neutralny wobec pomysłu, bo na osiedlowych drogach jest pełno dziur i one skutecznie działają. Mi szkoda autem cisnąć nawet 40km/h po dziurach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum