Kilka moich najnowszych pstrykniec.... oceniajcie jak chcecie nie zostawiajcie na mnie suchej nitki.... wszystko przyjme na klate
ps. skargi i zazalenia do Ferbika - on mnie namówił
01 - taki sobie widoczek
02 - motyl... po chwili odlecial...
03 - konik... po prostu...
04 - Kocilew, wiatrak... ale to chyba wszyscy wiedza?
05 - takie sobie modraki...
06 - seks ale nie w wielkim mieście
i na razie to tyle... pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony przez tONic 2006-08-11, 11:31, w całości zmieniany 2 razy
No wiec podejme sie krytyki:
co do 1: kolorki wyszly jakies takie "plastikowe" ale jest przez to takie inne, osobiscie bym to w panorame wykadrowal,
co do 2: tez mam u siebie takiego motylka, one z reguly nie sa plochliwe. Pozowal mi z 10 minut. Podobne do mojego, tylko troche inaczej skadrowane
co do 3: po prostu konik, swietny kadr, kolory i spojrzenie,
co do 4: podbilbym jeszcze lekko kontrasty i sprobowal uderzyc w b/w jak zrobilem to np. tutaj:
co do 5: chaberki sa wdziecznym tematem do fotografii jednak ciezko czasami kolorki przekazac. A tobie sie tu udalo. Ladny kontrascik i soczystosc kolorkow. Nawet mi specjalnie nie przeszkadza zdzblo zyta wchodzace w pierwszy plan z lewej; chociaz jest w "goracych punktach", to chaberki robia swoje
co do 6: kolorki, poza , kadr lacza sie w jednosc co stwarza niezly klimacik
znam Twoj wiatrak Ferbiku ale po co mam Ciebie nasladowac? celowo w sepie lekko wszedlem by zloty kolor zboza zachowac......... kontrast - byc moze.... sprawdzalem rozne ustawienia.... to wydalo mi sie jeszcze najbardziej sensowne.... a co do 1... fakt - panoramka... ale ja mam bardziej ponoramowane tylko tu wykadrowale,m do kwadratu, bo sie w kwadraciki ostatnio bawie
[ Dodano: 2005-07-19, 12:08 ]
aaaa.... i jeszcze plastikowe kolorki - wiesz... sam mam mieszane uczucia co do nasycenia.... bo chyba nieco przesadzilem, ale jak napisales - wlasnie jest inne, wiec zostawilem... oryginal jest nieco 'sprany' (niebo np jest szare)
to 01 - taki sobie widoczek? no dziekuje - choc to tylko takie pstrykniecie wiecej nameczylem sie z owadami - chcialy uciekac ale raz jeszcze dziekuje za mila opinie.........
Dominika - moze cos w tym jest - jakas 'marchewka' na kijku by sie przydala moze beda chodzic tam gdzie ja chce... Ferbik tylko placze, bo ciagle nie moge sie z nim na plenerek wybrac - Ferbiku... moze jednak man sie w koncu uda.... nie placz juz..... plis
[ Dodano: 2005-07-28, 11:23 ]
ps. Dominika - rozumiem, ze Tobie najbardziej sie krajobrazy podobaja? do 1. dorzuce jeszcze w innej porze robione w tym samym miejscu specjalnie dla Ciebie
od roku 'bawie sie' SONY DSC V1... fajna 'maszynka' choc mala... chcialbym juz cos wiekszego... Canon EOS 350D mi sie marzy... albo Nikon D70s (Ferbik by mnie na wlasnie ten namawial ) ale kasy nie ma, wiec.... to sie lubi co sie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum