W przyszłym tygodniu startuje w Wieluniu szkolenie ECDL - Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych - szkolenie jest całkowicie bezpłatne - oferta skierowana wyłącznie do osób bezrobotnych (pokrywany jest koszt szkolenia i wszystkich egzaminów)
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-02-16, 15:00
W połowie marca rozpoczynamy kolejną edycję. Kurs całkowicie bezpłatny dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy. Opłacone materiały, szkolenie egzaminy i certyfikaty, bezpłatne obiady w dniach w których odbywają się zajęcia.
Są jeszcze wolne miejsca - zgłoszenia pod nr tel. 507 445566 lub na PW.
A ja zapraszam do zapoznania się z ofertą ośrodka dostępną na stronie www. W sierpniu będzie bezpłatny kurs na wózki jezdniowe (widłowe), a we wrześniu na operatorów żurawi kat. IIŻ tzw. HDS również bezpłatny. Szczegółowa oferta ośrodka dostępna jest na www.kursy-wielun.pl
Zapomniałem dodać, że aby być przyjętym na kurs trzeba być aktualnie zatrudnionym w zakładzie pracy od co najmniej miesiąca. Na wózki mogę jednorazowo przyjąć 16 osób, na żurawie zaś 12. Jest to kurs skierowany wyłącznie do osób pracujących. Osoby bezrobotne też mogą ukończyć kurs za darmo, ale wtedy muszą przynieść od pracodawcy oświadczenie, że ten zatrudni daną osobę po ukończonym kursie. O szczegóły można pytać w sekretariacie ośrodka od pon. - do pn. w godz. 9 - 15 lub telefonicznie www.kursy-wielun.pl
Terminy realizacji kursów bezpłatnych refundowanych z EFS przesunęły się w przypadku kursu na kierowcę-operatora wózków jezdniowych podnośnikowych na 15 października, a w przypadku kursu na operatora żurawi samochodowych hds na wrzesień. Liczba miejsc ograniczona.
szkolenia bhp i kursy zawodowe wieluń
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum