Będę w sobotę w Wieluniu. W zwązku z tym proszę o informację, którą trasę wybrać aby w miarę szybko i bez stresu przejechać z Łodzi do Wielunia. Interesują mnie dwa kierunki. Łódź-Sieradz-Wieluń lub Łódź-Widawa-Wieluń. Z tego co się orientuję to w Dobroniu i w Sieradzu są roboty drogowe,a jak to wygląda w rzeczywistości. Którą według was wybrać trasę.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
We wtorek zadałem to samo pytanie kierowcą przez CB radio, wyjeżdżając z Łodzi do Wielunia i w odpowiedzi otrzymałem, abym jechał przez Widawę.
Pomimo trzech wahadeł ruch tam odbywał się dość płynnie.
Natomiast przez wspomniany Sieradz, podobno stało się w korku ok. 30 min. przez trwające tam roboty drogowe.
Przez Sieradz nie radzę jechać.
Przez Widawę tak.
Ewentualnie z Łodzi do Łasku i następnie na Szczerców i ósemeczką do Wielunia.
Droga Opojowice-Staw-Masłowice jest dobra. Jeżeli się nie mylę do wiosną był remont od Opojowic do Stawu.
Wybrałem trasę przez Widawę i nie załuję. Mimo trzech wahadeł i minimalnego ruchu( godz.10-ta) jazda należała do bezstresowej. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za informacje.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum