Wysłany: 2012-06-05, 17:54 Gdzie tanio zatankujesz
Cytat:
Gm. Wieluń: Jutro najtaniej zatankujesz w Dąbrowie. Oficjalne otwarcie stacji
Jutro na stacji Moya w podwieluńskiej Dąbrowie będzie można zatankować paliwo po atrakcyjnych cenach. Będą też inne promocje dla mieszkańców.
Promocyjne ceny paliw (najniższe w mieście - jak zapewniają właściciele stacji) na stacji Moya, która mieści się przy ul. Wrocławskiej, będą obowiązywać w godzinach 14-18. Oto lista pozostałych środowych atrakcji:
- promocje dla tankujących paliwo – rabaty nawet do 100zł,
- dla każdego gratisowe sprawdzenie auta na stacji kontroli pojazdów,
- talony zniżkowe na przeglądy rejestracyjne,
- wystawa samochodów marek: Ford, Honda, Suzuki (w tym jazdy próbne),
- poczęstunek dla wszystkich - grill na świeżym powietrzu,
Ja od jakiegoś czasu tankuje paliwo (ON) na stacji Moya w Krzeczowie (ze względu że mam po drodze do pracy lub domu ), ceny niższe niż na innych stacjach w Wieluniu i okolicy o ok 5 gr za litr + karta rabatowa 5 gr za litr ON i PB95 i 2 gr za litr LPG.
ON - 5,54 zł
LPG - 2,67 zł
Na stacji Moya rabaty weekendowe !!!
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Ja tankuje LPG w Praszce po 2.65 + punkty Vitay (nic nie warte) na Orlenie z kartą rabatową BiznesTank. Rzeczywiście cena LPG na Moya w dniu dzisiejszym uwzględniając rabat 2 gr jest najkorzystniejsza w naszym regionie. Jednak stacje w tej chwili mają prawdziwe żniwa gdy jeszcze w tamtym roku marża wynosiła do 10 groszy w tej chwili wacha się od 20 do 45 gr (Pb i ON).
Chce również zauważyć że od początku maja tona Autogazu staniała o 600 zł a na stacjach spadło o śmieszne 5 groszy.
Ceny z Dziś:
Moya
LPG 2,67
PB95 5,73
Intermarche
LPG 2,70
PB95 5,68
PKS
LPG 2,65
PB95 5,77
Praszka Orlen
LPG 2,73
PB95 5,88
Radomina Orlen
LPG 2,79
PB95 5,86
Mam kosiarkę i kupuje do niej PB98. Próbowałem z 3 różnych stacji:
Statoil Wieluń (kolor zielonkawy, silnik pracuje wzorowo, dymi tylko przy odpaleniu)
Moya Wieluń (kolor żółty, kosiarka dymi czarnym dymem dławi się każda większa kępa trawy to chmura dymu, dziwnie przerywa)
Bliska Lututów (kolor żółty, z rury wydechowej wychodzi płomień przy odpaleniu, silnik szarpie)
Mam kosiarkę i kupuje do niej PB98. Próbowałem z 3 różnych stacji:
Statoil Wieluń (kolor zielonkawy, silnik pracuje wzorowo, dymi tylko przy odpaleniu)
Moya Wieluń (kolor żółty, kosiarka dymi czarnym dymem dławi się każda większa kępa trawy to chmura dymu, dziwnie przerywa)
Bliska Lututów (kolor żółty, z rury wydechowej wychodzi płomień przy odpaleniu, silnik szarpie)
Chyba jednak nie będę ryzykował. W sumie cena czyni cuda A remont silnika zwłaszcza diesla nie należy do najtańszych.
W Niemczech trefne stacje zamykają, a właściciele płacą kary spore a u nas w Polsce wszystko na (słowo wymoderowano)...
Fałszować liczniki można do woli i oszukiwać klientów stacji paliw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum