R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Dzielnicowy Roku 2009
Autor Wiadomość
OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 2/7
Wysłany: 2009-11-23, 20:51   Dzielnicowy Roku 2009

Radio ZW oraz KPP w Wieluniu organizują plebiscyt na Najpopularniejszego Dzielnicowego Roku 2009 Powiatu Wieluńskiego.
Uważam, że to ciekawa inicjatywa dlatego użytkownicy Wieluńskiego Forum Dyskusyjnego powinni się z nią zapoznać. Serdecznie zachęcam.

Więcej informacji pod niżej zamieszczonym linkiem.

http://www.radiozw.com.pl/dzielnicowy.php
Postaw piwo autorowi tego posta

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2009-11-23, 21:30   

OgioN napisał/a:
Uważam, że to ciekawa inicjatywa dlatego użytkownicy Wieluńskiego Forum Dyskusyjnego powinni się z nią zapoznać.

Oczywiście że oddałbym głos na swojego dzielnicowego :) . Niestety musi być spełniony jeden i chyba najważniejszy warunek w tej kwestii :P . Musiałbym mieć styczność z tą osobą, a tu ani tej pozytywnej, ani (dzięki Bogu :D ) negatywnej, nie miałem, powiem więcej nie miałem absolutnie żadnej ;) . Dlatego nie mogę się odnieść do kogoś, kogo w ogóle nie znam, tym bardziej nie mogę wysyłać żadnych sms-ów :P .

PS. Ksiądz ma swoją parafię, i raz do roku odwiedza swoich parafian ;) . Gwarantuję że nie zamknął bym drzwi przed swoim dzielnicowym, gdyby chociaż raz na kilka lat zapukał do nich :) . Luźna rozmowa przyniosła by pewnie wszystkim pożytek.

Marta 
WIELUNIAK

Pomogła: 40 razy
Piwa: 5/4
Wysłany: 2009-11-23, 21:32   

OgioN napisał/a:
Uważam, że to ciekawa inicjatywa

Dlaczego ciekawa? Jaki cel ma ten plebiscyt?

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2009-11-23, 21:49   

Mam tak jak miko. Nie wiem kto jest u mnie dzielnicowym, na oczy go nie widziałem, nie wiem dokładnie jakie ma obowiązki. Nie mówiąc już o tym że musiałbym mieć porównanie z innymi dzielnicowymi żeby oddać w miarę sprawiedliwy głos.

Chudyy 
Ma stragan na targu

Piwa: 2/1
Wysłany: 2009-11-23, 22:48   

Marta napisał/a:
Dlaczego ciekawa? Jaki cel ma ten plebiscyt?

Cytat:
Głównym celem organizowanego plebiscytu jest popularyzowanie sylwetek dzielnicowych wśród lokalnej społeczności. Prezentacja dzielnicowych oraz możliwość oddania głosu na "swojego" dzielnicowego pozwoli mieszkańcom na szersze poznanie policjanta pierwszego kontaktu.

http://www.radiozw.com.pl/dzielnicowy.php

damianos1235 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-11-23, 22:57   

To widzę ze dzielnicowi głównie dostają głosy od swoich rodzin. Jak większość z nas nie zna swojego dzielnicowego bo ja też nie znam.

Marta 
WIELUNIAK

Pomogła: 40 razy
Piwa: 5/4
Wysłany: 2009-11-23, 23:23   

Chudyy, umiem czytać :) Ale nie rozumiem po co organizować jakieś śmieszne plebiscyty dla dzielnicowych, których 3/4 mieszkańców miasta nie widziała na oczy. Zresztą co da takiemu dzielnicowemu tytuł 'najpopularniejszego'? Sławę, szacunek ludzi ulicy? :D

fafforek 
Dojeżdża PKSem

Pomogła: 2 razy
Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2009-11-24, 12:45   

Nr 1 i nr 9 nawet przystojni. Ale to chyba nie o to chodzi ?? :oops: :oops: :roll:

kdawka 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2009-11-24, 14:06   

ZARZĄDZENIE NR 528 KOMENDANTA GŁÓWNEGO POLICJI z dnia 06 czerwca 2007 r. w sprawie form i metod wykonywania zadań przez dzielnicowego i kierownika rewiru dzielnicowych

Każdy może sam ocenić jak jego dzielnicowy (nie)wykonuje swoje obowiązki.

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-11-24, 15:30   

Nikogo nie zmuszam do brania udziału w tym plebiscycie. Chciałem tylko poinformować o takim przedsięwzięciu.
Marta - Chudyy wyjaśnił ci dobitnie. Widać, że nawet nie chciało ci się zajrzeć pod podany link.
Chudyy napisał/a:
Chudyy, umiem czytać :) Ale nie rozumiem po co organizować jakieś śmieszne plebiscyty dla dzielnicowych, których 3/4 mieszkańców miasta nie widziała na oczy. Zresztą co da takiemu dzielnicowemu tytuł 'najpopularniejszego'? Sławę, szacunek ludzi ulicy

Dlaczego śmieszny? A konkurs mistera forum, na podstawie awatara jest poważny?
Miko, a może to ty powinieneś ruszyć się i poznać pana dzielnicowego?

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-11-24, 15:36   

OgioN napisał/a:
A konkurs mistera forum, na podstawie awatara jest poważny

Poważny :) Nie na podstawie avatara, ale szczegółów zdradzał nie będę, bo to restricted area dla panów ;)

Ja również uważam, że to trochę nietrafiony pomysł na konkurs odnośnie dzielnicowych.
Żeby móc na kogoś głosować, trzeba mieć chociażby minimalną wiedzę na temat danego kandydata - tu w tym przypadku trzeba by było wziąć zasługi danego dzielnicowego, jak jego praca wpłynęła np. na bezpieczeństwo rewiru, którego jest dzielnicowym itp. No chyba, że chodzi o to, żeby oceniać urok osobisty jak w części wyborów na mistera forum :D

Cytat:

Chyba Ci się coś pomyliło :) Przecież to nie miko startuje w plebiscycie i nie w jego gestii leży poznanie kandydata, tylko na odwrót ;) Moim zdaniem dzielnicowi powinni zabiegać o głosy różnymi sposobami, aby dotrzeć do swoich wyborców :)

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2009-11-24, 16:14   

OgioN napisał/a:

I pewnie tak się kiedyś stanie, ale będzie to tylko w przypadku kiedy to mnie pan dzielnicowy będzie potrzebny :) :P . Chociaż jeśli nawet, to pewnie szybciej wykonam telefon pod numer 997 ;) .
Osobiście nie mam nic do tego plebiscytu, powiem nawet, że dzięki tej akcji, i Twojej informacji tutaj na tym forum, poznałem dzielnicowego, szkoda że wirtualnie, ale dobre i to ;) .
Zresztą trudno jest poznać „swojego” stróża prawa gdy np. taki mój dzielnicowy ma rewir ;
Cytat:
Osiedle Kardynała Stefana Wyszyńskiego oraz ulice: Chopina, Polskiej Organizacji Wojskowej, Gojawiczyńskiej, Południowa, Dworzec PKP i PKS, Popiełuszki, Grabowskiej, Poświatowskiej, Głęboka, Robotnicza, Kilińskiego, Skrzetuskiego, Kmicica, Słoneczna, Konopnickiej, Staszica, Kościuszki, Stodolniana, Kuncewiczowej, Targowa, Ludowej, Wołodyjowskiego, Moniuszki, Wspólna, Nałkowskiej, Zacisze, Orzeszkowej, Zagłoby, Pawlikowskiej, Jasnorzewskiej, Zbyszka z Bogdańca, Plac Jagielloński (radio RZW)

Chociażby się ten pan dwoił i troił, to mało prawdopodobne jest nasze spotkanie (przy moim regulaminowym byciu :) ). Zatem jeśli policja chce abyśmy mieli większy kontakt z dzielnicowymi, a przede wszystkim znali ich, niech będzie więcej takich etatów, o mniejszych rejonach służbowych :P . Akurat to życzenie, pewnie powinno być skierowane do odpowiedniego ministerstwa, aby zwiększyć nakłady na takie rzeczy, a nie do policji :? :neutral: .

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2009-11-24, 17:14   

miko 005 napisał/a:
I pewnie tak się kiedyś stanie, ale będzie to tylko w przypadku kiedy to mnie pan dzielnicowy będzie potrzebny :) :P . Chociaż jeśli nawet, to pewnie szybciej wykonam telefon pod numer 997 ;) .

spox ja poznałem pana dzielnicowego jak mi powiastkę o mandacie przyniósł :-P ech te fotoradary...

Dominika 
WIELUNIAK

Pomogła: 24 razy
Piwa: 3/4
Wysłany: 2009-11-24, 17:29   

Wszystko ładnie pięknie, ale... :twisted:
Ze statystyk wynika, że głosy są oddawane, czyli ktoś wysyła te smsy (1,22 zł z VAT). Jednak organizatorzy nie pomyśleli o głosujących. Mam tu na myśli jakieś losowanie, specjalna nagroda oprócz satysfakcji, gdy wygra faworyt? Wspieramy jakąś akcję (fundacje), czy po prostu dajemy zarobić telekomunikacji?
No chyba, że się za dużo naoglądałam TVN-nu... :roll:

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-11-24, 17:35   

Ferbik napisał/a:
Chyba Ci się coś pomyliło :) Przecież to nie miko startuje w plebiscycie i nie w jego gestii leży poznanie kandydata, tylko na odwrót ;) Moim zdaniem dzielnicowi powinni zabiegać o głosy różnymi sposobami, aby dotrzeć do swoich wyborców

Ferbik w tym przypadku nie miałem na myśli samego plebiscytu. Może my sami powinniśmy wykazać inicjatywę a nie tylko czekać na gotowe. Kto wie kiedy znajomość dzielnicowego się przyda.

Odpowiedz do tematu