R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Korwin-Mikke opuszcza UPR
Autor Wiadomość
red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2009-10-18, 23:11   Korwin-Mikke opuszcza UPR

Korwin-Mikke opuszcza UPR
Janusz Korwin-Mikke, legenda polskiej polityki, opuszcza partię, którą sam kiedyś zakładał - Unię Polityki Realnej - informuje Polskie Radio.
Korwin-Mikke podjął tę decyzję podczas obrad Konwentu ugrupowania we Wrocławiu. Opuścił partię, gdy Konwent udzielił absolutorium obecnemu prezesowi UPR Bolesławowi Witczakowi. - Brzydzi mnie bycie w jednej partii z ludźmi, którzy głosowali za udzieleniem absolutorium p. Bolesławowi Witczakowi - napisał na swojej stronie internetowej.

Janusz Korwin-Mikke to jeden z najbarwniejszych polskich polityków. Zajadły krytyk socjalizmu, ekonomiczny liberał i ideologiczny konserwatysta oraz monarchista. Był posłem na Sejm pierwszej kadencji (lata 1991-1993) i prezesem UPR w latach 1990-97 i 1999-2002. Założył tygodnik "Najwyższy CZAS!", pisuje felietony do "Angory" i "Dziennika Polskiego". Jest autorem jednego z najbardziej popularnych blogów politycznych w polskiej sieci. W działalności pozapolitycznej - mistrz Polski w brydżu.

Źródło - onet.pl

Ciekawy jestem co na ten temat sądzi dośc liczne grono zwolenników UPR na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta

alef 
Ma stragan na targu

Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2009-10-19, 11:38   

Wszystko (każdy) ma swoje miejsce i czas. Dla Janusza szacun za za wytrwałość z jaką robił politykę odmienną od tej, którą robią nasi politycy.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2009-10-19, 20:28   

Red

Ani mnie to ziębi ani mnie to parzy. Nie należę do UPR choć wniosek cały czas leży na półce...

Witczak się nie nadaje na prezesa i rozwali tą partię. Zwolennicy JKMa i reszta nie potrafią się dogadać. UPR wedug mnie będzie miał zawsze podobne poparcie.
Dlaczego? zero PR, a struktury ma mocne tylko na Śląsku, Lubelszczyżnie, Małopolsce, Wielkopolsce.

We Włoszech jest podobna partia do UPR - Liga Północna gdzie też jest taki charyzmatyczny lider jak JKM.

Teraz przyglądam się spokojnie i czekam jakie jeszcze syfy wyjdą w kampanii prezydenckiej i czy powstanie wreszcie czysto prawicowa partia polityczna ale z PR i planami/wizją anie takie działania na odczep.

Projekt Polski XXI spalił na panewce z tego co wygląda...

Jak na razie cieszy fakt, że młodzieżówka UPR działa dość prężnie w porównaniu do innych partii co widać w programie MŁODZIEŻ KONTRA na TVP INFO.

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2009-10-20, 15:51   

Może jako członek SM się wypowiem :P

Nie zdziwiło mnie decyzja JKM'a. Już zapowiadał ją przed ostatnimi wyborami, zresztą już kiedyś wystapił z UPRu.

UPR nigdy nie wygra wyborów dopóki będzie żywy JKM dążący ciągle do władzy w UPRze.
Jeżeli zaś umrze to stracimy najbardziej charyzmatyczną i rozpoznawalną twarz. Potrzeba kogoś młodego, charyzmatycznego, takiego Korwina, ale który nie będzie robił z siebie zawsze Stańczyka.

Problem polega w myśleniu Janusza na temat partii którą zresztą zakładał wraz z takimi ludźmi jak Kisielewski, Michalkiewicz, Smoktunowicz czy Czarnecki.

Jest to świetny felietonista, brydżysta, głosiciel myśli wolnościowej, prawicowej itd. Ale niestety nie przywódca.

Bolesław Witczak jest dobrym prezesem, ma wizję tego co zrobić i zapanował porządek począwszy od finansów po reorganizację struktur.

Jeżeli ktoś go kiedykolwiek słyszał w jakiejś debacie to wie, że się do tego po prostu nie nadaje.

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2009-12-21, 16:59   

UPR opuścił, ale ciągle szaleje:

Jak można być aż tak głupim błaznem...

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2009-12-21, 19:36   

yabos napisał/a:

Jak można być aż tak...

... i wierzyc w bajeczki o "walce z globalnym ociepleniem" i łudzić się że człowiek ma wpływ na temperaturę ziemi.

Jak można tak bezkrytycznie wchłaniać papkę z tv nie zastanawiając się ani chwilę nad tym...

No jak tak można?

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2009-12-21, 19:57   

Ja nigdzie nie powiedziałem, że w to wierzę i że zgadzam się z Greenpeace bo tak nie jest. Po prostu poziom tego happeningu jest moim zdaniem żałosny.

[ Dodano: 2009-12-22, 12:16 ]
Jeszcze coś takiego znalazłem:

Ciekawie robi się ok. 2 min 56 sek. Wyprzedzanie na skrzyżowaniu na podwójnej ciągłej. W sumie to zdarzyć może się każdemu, ale nie każdy umieszcza dowód na popełnienie wykroczenia w internecie :wink:

Odpowiedz do tematu