Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-08, 12:31
Najpopularniejszy zawodnik, nadzieja sportu, trener roku i sportowiec niepełnosprawny – w tych czterech kategoriach odbędzie się pierwszy Powiatowy Plebiscyt pod nazwą "Sportowiec Ziemi Wieluńskiej". Swoich ulubieńców kibice będą mogli wybierać za dwa tygodnie; na razie trwa przyjmowanie nominacji.
Najpopularniejszych sportowców regionu w 2009 roku poznamy pod koniec lutego. Szczegóły poznał nasz reporter, Krzysztof Krawczyk:
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 56 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2010-01-26, 20:12
Na stronie kulisy.net jest napisane, że w dzisiejszym wydaniu miał pojawić się kupon, a na stronie powiatu kandydatury. Nie znalazłem nic takiego. Czy plebiscyt się nie udał, a może to po prostu jakas pomyłka?
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2010-01-27, 00:11
damianos1235 napisał/a:
pewnie M Wlazły wygra(...)
Nie wiem jakie sa kryteria tego konkursu, ale moim skromnym zdaniem, jego kandydatura nie powinna byc brana pod uwage, gdyz nie reprezentuje klubu Ziemi Wielunskiej, tylko Belchatowskiej.
1.Szymon Ciupa Sekcja Olimpiad Specjalnych ZSS nr 5 pływanie
2.Jolanta Kuźnik UKS „Delfin” przy ZSS nr 5 tenis stołowy , LA
3.Jacek Przebierała Start Zduńska Wola LA - rzut oszczepem
4.Damian Stępień Sekcja Olimpiad Specjalnych ZSS nr 5 tenis stołowy, LA
Jak widać, brak zawodników, o których pisano wcześniej ( Kryś, Wlazły).
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 427 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2010-02-05, 14:31
Dla szukających kompletnych informacji o nominowanych w plebiscycie, zachęcam do wejścia na stronę "KP" (link poniżej). Info wyświetli się po kliknięciu na nazwisko danego kandydata.
Tak patrzę na te kandydatury i się zastanawiam na jakiej podstawie są nominowane te osoby?
Układy, dzieci prezesów czy trenerów??
Kto w ogóle nominował tych ludzi?
Jakie były wytyczne, żeby znaleźć się wśród nominowanych?
jakaś parodia....
Wysłany: 2010-02-09, 06:32
chlopczyk napisał/a:
Tak patrzę na te kandydatury i się zastanawiam na jakiej podstawie są nominowane te osoby?
Układy, dzieci prezesów czy trenerów??
Kto w ogóle nominował tych ludzi?
Jakie były wytyczne, żeby znaleźć się wśród nominowanych?
jakaś parodia....
Nic dodać, nic ująć.
Z całym szacunkiem dla tych ludzi i ich pasji jaką jest sport, ale czym szczególnym się wyróżnili, żeby ubiegać się o miano Sportowca Ziemi Wieluńskiej
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Wysłany: 2010-02-09, 10:50
Pod linkiem, który wkleiłem znajdziecie wszystkie interesujące was info: kto nominował, jakie sukcesy dany kandydat osiągnął i jakie jest uzasadnienie nominacji - karta nominacji pojawi się po kliknięciu na nazwisko. A sam regulamin plebiscytu jest znany od jakichś dwóch miesięcy, wystarczyło przeczytać.
A tak swoją drogą zapytam: kogo widzielibyście na tej liście? Nie to że uważam, że ta lista jest super, tylko po prostu jestem ciekaw.
_________________ Conversations don't get any better as you get older
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2010-02-09, 10:52
chlopczyk, a Ty kogos zglosiles?
Moje typy:
Najlepszy Zawodnik - Patrycja Królikowska UMKS Ostrowia Ostrówek piłka nożna kobiet
Nadzieja Sportu - Agnieszka Mamzer Gimnazjum Skomlin LA – biegi średnie i długie
Trener roku - Rafał Dziuba UMKS Ostrowia Ostrówek piłka nożna kobiet
Sportowiec z niepełnosprawnością - typu brak
to zapytam inaczej...
czy to musi być ktoś, kto pochodzi z Wielunia, czy ktoś kto jest sportowcem na Ziemi Wieluńskiej, czyli reprezentuje jakiś klub-miasto-wieś z regionu wieluńskiego?
Wysłany: 2010-02-09, 21:01
Osoba, która w roku 2009 reprezentowała klub (bądź inną instytucję, na przykład szkołę) z terenu powiatu wieluńskiego. Dlatego możliwa jest na przykład obecność na liście Marcela Gąsiora, która gra obecnie w Legii, a Mariusza Wlazłego już nie. Wszystko jest w regulaminie.
_________________ Conversations don't get any better as you get older
to z całym szacunkiem dla niego, ale co w rankingu robi Pan Jacek Przebierała?
I czy osiągnął coś w ostatnim roku, czy dalej jego atutem jest medal na olimpiadzie sprzed kilku lat?
Ale wyjaśnienia, których udzielił mi ryba wiele wyjaśniają i utwierdzają mnie w przekonaniu, że taki plebiscyt to raczej popierdółka, bo region wieluński nie ma sportowców, którzy są godni jakiegokolwiek wyróżnienia.
Lepiej to robić bez plebiscytu, a np. przy okazji Promotora Gminy Wieluń jeśli ktoś naprawdę na to zasłuży i czymś się wybije ponad przeciętność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum