Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 24 Mar 2009 Posty: 142 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-05-08, 13:42 Bike Maraton 2010
Serdecznie zapraszamy na gościnną Ziemię Wieluńską, która słynie z walorów krajoznawczych i doskonałych warunków do uprawiania aktywnej turystyki. Urokliwe zakątki parków krajobrazowych i nieskażona przyroda Wielkiego Łuku Warty przyciągają coraz więcej turystów. Po raz pierwszy w tym roku powiat wieluński będzie gościł uczestników Bike Maratonu. Tu w środku Polski czekają na Was ciekawe i zróżnicowane trasy oraz niezapomniane wrażenia
PROGRAM IMPREZY
21.05.2010 (piątek)
16.00 - 21.00 zapisy w Biurze Zawodów
16.00 - 21.00 Centrum Informacji
17.00 wycieczka na trasę maratonu
22.05.2010 (sobota)
7.30 - 10.30 zapisy w Biurze Zawodów
10.30 ustawianie zawodników w sektorach startowych
11.00 start GIGA, MEGA i MINI Maratonu
11.15 - 11.30 przyjmowanie zapisów do konkursów i wyścigów dla dzieci (centrum zabaw przy scenie)
11.45 wyścigi dla dzieci (max. pętla 1km)
17.00 zamknięcie trasy Bike Maraton na wszystkich dystansach
rozpoczęcie ceremonii wręczania nagród :
od. 14.00 - MINI Bike Maraton
od 15.00 - MEGA Bike Maraton
od. 16.00 - GIGA Bike Maraton
- Mistrzostwa Województwa Łódzkiego
- Puchar Bankowców
- Drużynowa i Rodzinna
13.00 - 18.00 - losowanie nagród wśród wszystkich uczestników Bike Maratonu
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 56 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2010-05-08, 20:01
Chyba, że nie mówimy o tym samym Haro. Na pewno jest ufundowany przez Zasada Bikes do losowania, być może BGŻ ufundowało jakiegoś dla bankowców.
W ogóle jeśli ktoś ma jakieś pytania i wątpliwości, niech pisze- pomogę. Około 70 maratonów różnej rangi mam za sobą:), m.in. dzisiaj ( z tej samej serii).
Kmarcin, przepraszam ale odebrałem to tak, że skoro stał rower Haro z koszulką z nadrukiem banku BGŻ, to wydawało się oczywistym, że bank ufundował te nagrody
Osobiście wybrałbym się na ten maraton, bo swego czasu potrafiłem zrobić w miesiącu 2000km rowerkiem, jednak teraz po kontuzji kolana jazda rowerem sprawia mi wiele wysiłku. No chyba, że będzie jakaś paraolimpiada i będę mógł się zakwalifikować do wzięcia udziału... bo na wyciągnięcie nogi do normalnego stanu to pewnie jeszcze z pół roku minimum będę potrzebował
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 56 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2010-05-08, 21:22
Forma otwarta, także na przeszkodzie nic nie stoi. MAratony mają to do siebie, że wszystkie z nich ( za wyjątkiem MŚ i IO) są dyscyplinami masowymi, więc startują tam ludzie na różnym poziomie " wtajemniczenia". Myślę, że może tutaj być koło 1200-1500 osób, więc nie trudno sobie wyobrazić jak to wygląda. Jeśli nie startowałeś wcześniej, to czeka start z ostatniego sektora, tam nikt nie naciska do ścigania się za wszelką cenę. Jedyny warunek to kask, wpisowe, działający i ( radziłbym) pewny rower, a także przydatna podstawowa wiedza, aby jazda była bezpieczna i przyjemna. Ze względu na jazdę po pętlach, czołówka wyprzedza sporo wolniejszych osób, a wtedy warto wiedzieć jak się zachować.
Jeśli nie startowałeś wcześniej, to czeka start z ostatniego sektora, tam nikt nie naciska do ścigania się za wszelką cenę. Jedyny warunek to kask, wpisowe, działający i ( radziłbym) pewny rower, a także przydatna podstawowa wiedza, aby jazda była bezpieczna i przyjemna. Ze względu na jazdę po pętlach, czołówka wyprzedza sporo wolniejszych osób, a wtedy warto wiedzieć jak się zachować.
Nie startowałem, wyposażenie i rower mam odpowiedni, ale naprawdę w tej chwili przejechanie paru kilometrów sprawia mi nie lada trudność
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum