tomix, wg mnie nie ma takiej możliwości. To tak jakbyś odłączył urządzenie, przez które się łączysz z netem (mam na myśli urządzenie typu modem, router czy karta sieciowa - posiadające IP)
Wysłany: 2006-01-30, 20:57
Są takie patenty... np. programy łączące się co chwilę przez inne anonimowe proxy.
BTW. Jeśli ktoś pyta o coś takiego zakładam niecny cel A i tak zostawiasz sporo śladów w Sieci - wpisz swój email na wyszukiwarce www i news google to sam zobaczysz.
O łączeniu przez proxy czy tunel nawet nie wspomniałem, bo autor postu zadał konkretne pytanie: ukryć adres IP
Wysłany: 2006-01-30, 21:02
Ale właściwie sporawadza się to do łączenia przez pośrednika - proxy http czy socks lub tunel. A na ile jest się anonimowym? Nie można wykluczyć dotarcia do "pośrednika" i sprawdzenie JEGO logów (o ile je ma).
Chodzi mi o ukrycie adresu IP poniewaz na jednych ze stron ktore mnie interesuja istnieje modul wyszukiwania i jest on ograniczony do pewnej, stalej liczby zapytan w ciagu dnia....
Logów ruchu ruchu IP chyba jeszcze nie ma... to kupa danych i kto może to się przed tym broni . Ale świat zmierza w tym kierunku - poczytaj o retencji danych. Obecnie w prawie jest burdel i nie wiadomo co i jak.
Wg. łapanie tego ruchu przez ISP będzie dobre na smarkaczy, znający się na rzeczy i tak ukryją się kodując dane silnymi algorytmami (i nikt nie zdąży odczytać kiedy zacznie się sezon polowań na ptactwo wodne). Zarobią tylko producenci macierzy dyskowych, streamerów itp. szajsu. A końcowy user za to zapłaci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum