A pamiętacie wróżby w zeszycie i pele-mele (pytania na które wszystkie koleżanki musiały odpowiedzieć)
albo
- lato z radiem kojarzące się do dziś z pierwszym dniem wakacji... ahh
- gra w kapsle (super kapsle domowej roboty wypełnione plasteliną i woskiem + flaga wycięta z Encyklopedii dla Dzieci PWN)
- rower flaming i Wigry z przerzutkami
- kostkę Rubika
- visolvit wyjadany na sucho - ale to był rarytas bo ciężko było zdobyć
- śmierdzące chińskie trampki-takie czarno-białe
- wściekłe różowe i seledynowe sznurówki przywożone z Węgier
- dzinsy "piramidy" z naszywką z wielbłądem
Pamiętam też, jak wkładało się rysik z kredki do buzi, żeby guma nabrała kolorów.
Ostatnio przy przeprowadzce znalazłam pamiętnik sprzed 18 lat... i te wpisy "ha ha ha dominika męża ma!""proszę do pamiętniczka ładnie się wpisywać i karteczek nie wyrywać, bo karteczki się gniewają, gdy je dzieci wyrywają!"
Przypomniało mi się jeszcze wieszanie plakatów(swoich idoli) w całym pokoju i zbieranie pustych puszek po piwie i ustawianie ich na meblach - a i pustych (twardych) opakowań po papierosach To były czasy...
Dominika, "proszę do pamiętniczka ładnie się wpisywać i karteczek nie wyrywać, bo karteczki się gniewają, gdy je dzieci wyrywają!" dokładnie to pamiętam.
A plakaty też miałam, pamiętam Backstreet Boys i Spice Girls-ich plakaty miałam najcześciej. Ach, to były czasy, zatęskniło mi się za nimi.
Oo, Barbie haha, pamiętam jeszcze, że miałam Dianę,Kena, domek dla lalek, mój brat miał właśnie klocki Lego, dzisiaj znalazłam przy porzadkowaniu rzeczy nawet rekina LEGO. No i samochodziki Burago. Jeszcze były takie grubsze, większe klocki, nie pamiętam jak one się nazywały??
A może - Dominika mnie nakręciła - przypomnicie sobie hasła z przedszkola itp., jak się dokuczało innym poprzez jakieś wierszyki? Ja pamiętam:
- ile to jest 100 + 100?
- dwieście
- chodzisz z panną po mieście, panna cię całuje a ty mówisz: jeszcze
- powiedz klucz pod wanną
- klucz pod wanną
- twój tata kąpie się z gołą panną
Dorzuciłbym do rzeczy jeszcze klasyczny magnetofon szpulowy
A może - Dominika mnie nakręciła - przypomnicie sobie hasła z przedszkola itp., jak się dokuczało innym poprzez jakieś wierszyki? Ja pamiętam:
- ile to jest 100 + 100?
- dwieście
- chodzisz z panną po mieście, panna cię całuje a ty mówisz: jeszcze
- powiedz klucz pod wanną
- klucz pod wanną
- twój tata kąpie się z gołą panną
A ja jeszcze pamietam - "Zakochana para, Jacek i Barbara"
Ja jeszcze pamiętam jak zbierałam karteczki z Króla Lwa i potem wklejałam je do zeszytu, a najbardziej zawsze liczyły sie okładki z tych notesików-za ileś tam karteczek można było dostać okładkę.
Karteczki to był cały biznes. Wymienianie się, sprzedawanie... Mi najbardziej wszyscy zazdrościli jednej z Hulkiem Hoganem. Jedyna taka w całej podstawówce
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum