witam
mam taki dośc nietypowy problem z dźwiękiem otóż gdy system się ładuje słychać dźwięk logowania natomiast później już żadnego dźwięku nie słychać. Po zainstalowaniu sterowników dźwięk powraca ale po restarcie kompa znów jest ten sam problem z dźwiękiem.dodam że niedawno robiłem format ale po zainstalowaniu windowsa wsio było oki a teraz jakieś cyrki się robią.:) pomoże ktoś??
heh nie każdego powiedzmy stać na kombajn ale oprócz słabszej karty inne parametry są dobre jak do programów które obsługuje:) a co do instalacji nowych sterów to pomaga le po restarcie takjakby sie odinstalowały i to samo= brak dźwieku
wyświetliło brak urządzeń miksujących:( to pewnie źle ale przeskanowałem kompa COMBOFIX-em i narazie jest dobrze więc dzięki za wszelkie porady i jeśli coś więcej wyjdzie to też napisze
pozdrawiam:)
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-06-19, 17:36
1. przypomnij sobie kiedy to się stało. czy po instalacji jakiegoś programu, kodeków (nie nadpisały bibliotek systemowych itp.)...
2. sprawdz czy nie masz cos poprzestawiane w zainstalowanym oprogramowaniu wraz z driverem do ustawiania odtwarzania dzwięku
3. sprawdz co CI sie uruchamia ze startem systemu, bo skoro jest dzwięk przy uruchamianiu, a nastepnie po uruchomieniu nie ma (w trakcie uruchamiania windows wczytuje wpisy rejestru dotyczące autostartu i jakaś aplikacja/ program/sterownik/konfiguracja może w rejestrze nadpisywać ustawienia dla karty).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum