Wysłany: 2009-06-21, 09:30 TARGI PRACY - 24 czerwiec 2009
Witam uzyskałem informację, że we środa 24 czerwca w hali sportowej przy ulicy częstochowskiej i nadodrzańskiej (Hala szkoły), odbędą się targi pracy. Więc może się komuś poszczęści.
Edit: Środa oczywiście mój błąd
Ostatnio zmieniony przez mixas 2009-06-21, 10:34, w całości zmieniany 1 raz
Trzydzieści pięć firm i instytucji zaprezentowało swoją ofertę podczas pierwszych Powiatowych Targów Pracy zorganizowanych w Wieluniu.
Poszukujący zatrudnienia mieli w czym wybierać, bo uczestnicy oferowali w sumie około dwustu miejsc pracy. Czy w obliczu panującego kryzysu to dobry wynik? Sprawdzał nasz reporter, Krzysztof Krawczyk:
Co myslicie o tej imprezie? Bo wielu forumowiczów wybierało się a wiem też, że kilka osób odwiedziło targi (ja też).
Moje odczucia - te 200 osób to chyba jakas przesada, chyba że policja i Korona szukały razem 150 osób. Połowa "wystawiających" się na targach to były instytucje państwowe (ZUS, Urząd Miejski, Urząd Skarbowy, Inspekcja Pracy) które nie miały żadnych ofert, było kilka firm które generalnie "żyją" z bezrobocia (mam tu na mysli wszelkiego rodzaju szkoły językowe i ośrodki szkolenia), natomiast samych ofert naliczyłem może kilkanaście, w tym wiele takich powszechnie znanych na rynku wieluńskiem (Zielona Weranda, Verona, Korona, Agrahurt), do tego dla osób z wyższym wykształceniem praktycznie nic...
No ale rozumiem, że targi sa finasowane ze środków unijnych i trzeba jakos te środki spożytkowac...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-06-28, 20:57
Cytat:
Poszukujący zatrudnienia mieli w czym wybierać, bo uczestnicy oferowali w sumie około dwustu miejsc pracy.
red napisał/a:
Co myslicie o tej imprezie? Bo wielu forumowiczów wybierało się a wiem też, że kilka osób odwiedziło targi (ja też).
Byłem, byłem i też mi się wydaje że te 200 ofert, to lekka przesada. Chociaż moja obecność na tych targach oscylowała w godzinach zamknięciach imprezy, i być może coś przeoczyłem.
Zgadzam się z redem ( znowu ), zbyt mało ofert pracy, dużo dokształcania, za które trzeba notabene zapłacić. Zatem dla kogo owe targi?
Ale gdyby z tej akcji, miało skorzystać z pozytywnym skutkiem choć kilka, kilkanaście osób z terenu wieluńskiego, to trzeba i tak pewnie uznać tą imprezę za udaną.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Spotkałem młodych chłopaków po 18-25 lat zarabiający po kilka - kilkanaście tys. miesięcznie: Frachsing, MLM, e-Biznes tylko branże się zmieniały a system ten sam - biznes i pracuj na siebie.
Przy okazji szkolenia z rozwoju osobistego, zakładania firmy i mentalności przedsiębiorcy i kontakty ciekawych ludzi, którzy mogą ci pomóc w osiągnięciu tego co oni.
OT - Ja już wiem jak ten koleś o którym pisze Mateusz zarabia swoje miliony - organizuje szkolenia dla ludzi żeby im powiedzieć jak zostać milionerem i bierze za to grubą kase...
MATRIX [Usunięty]
Wysłany: 2009-06-28, 23:30
Mateusz napisał/a:
Ja dziś w Łodzi byłem na "targach pracy dla milionerów"...
a to ciekawe ha ha ha
jeśli dobrze rozumiem to po co targi dla kogoś kto jest milionerem ??? może chcieli zwerbowac Kulczyka, Zygmunta Solorza-Żak czy też Czarneckiego do jakiś prac interencyjnych ?
sorry ale nie mogłem się powstrzymac czytając takie brednie
Dam znać jak będą organizowane targi w Łodzi na Wydziale Marketingu i Zarządzania.
Są zawsze dwie edycje w roku. Teraz będą w okolicach października/ listopada.
OT - Ja już wiem jak ten koleś o którym pisze Mateusz zarabia swoje miliony - organizuje szkolenia dla ludzi żeby im powiedzieć jak zostać milionerem i bierze za to grubą kase...
Kamil Cebulski chłopak który w wieku 17 lat założył firmę (na mamę) a w wieku 22 jego firma przekroczyła obroty rzędu miliona złotych.
Organizuje konferencje Myśleć Jak Milionerzy....
Tak Red... konferencja jest za pół darmo - nie dość że łapiesz kontakty to jeszcze przyjeżdżają ludzie z innych firm i masz szkolenia motywacyjne i zwiększania wydajności w firmie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum