Siedzą w pociągu ważni Unici,
Grubi, nadęci, lekko podpici,
Wiozą do Polski ustaw czterdzieści,
Każda w wagonie ledwo się mieści,
Pierwsza zawiera setki koncesji,
Pewną przyczynę rychłej recesji,
Druga przynosi drogą benzynę,
Kolejną naszych nieszczęść przyczynę,
Trzecia wprowadza nowe podatki,
Podnosi VAT-y, akcyzy, składki,
By `ludzie pracy' pieniądze mieli,
W kieszeniach swoich przedstawicieli,
Czwarta rozwala polskie mleczarnie,
Wszak smrodu i brudu to wylęgarnie,
Piąta morderców od kary zwalnia,
W więzieniach będzie miła sypialnia,
Szósta pomnoży nam urzędników,
W siódmej są wzory nowych pomników,
W ósmej feminizm i parytety,
Wybierz cymbałów- byle kobiety,
W dziewiątej instrukcja indoktrynacji,
Za hojną kasę z eurodotacji,
Aktorzy, panienki i dziennikarze,
Wyklepią wszystko, co im się każe,
Zaś szkolnej dziatwie,
Przyniesie chlubę,
Udział w błękitnym Merkeljugend,
Miłość do Unii w wierszu, w piosence,
Wszystko co robisz, nawet w łazience-
Robisz dla Unii, pamiętaj o tym,
Inaczej szybko wpadniesz w kłopoty,
Nie skończysz studiów,
Wylecisz z pracy,
Eurogestapo zrobi cię na `cacy',
A o kolejnych czytać się nie chce,
Można z pociągu wyskoczyć jeszcze...
autor nieznany
Byłem jestem i będę zdecydowanym przeciwnikiem sztucznego tworu, jakim jest Unia Europejska.
Nie wierzę w jakiekolwiek reformy tego organizmu.
Potworny wzrost biurokracji prowadzi do jej immanetnej właściwości - bezduszności. Ideologizacja życia wokół konsumpcjonizmu i political correctness ustalanej przez libertyńskie i lewackie środowiska, prowadzi do wzrostu nieuporządkowania, czyli entropii społecznej.
Konsekwencją tego jest wykładniczy wzrost wysiłku, dla osiągnięcia konstruktywnych rezultatów.
Znacznie "łatwiej" jest "wypłynąć" na wszelakiej destrukcji i negowaniu czegokolwiek...w szczególności negowaniu tego, co stanowi "linę ratunkową" w tej sytuacji...
Jest to jednak proces krótkomyślny...
Mętna woda służy rekinom i "grubym rybom" oraz pretorianom systemu - wyłącznie na krótką metę!
Cóż począć?...
Być gotowym, kiedy to wszystko, mimo iż kierowane socjotechnicznie, komputerowo inwigilowane, sterowane automatycznie "w węzłach", zacznie się chwiać i pękać.
Być gotowym, aby stanąć przy drugim człowieku i powiedzieć mu:
Nie systemy, nie władza, nie pieniądze, nie luksus, ale Ty jesteś najważniejszy!
To dla Ciebie człowieku istnieje ten piękny, boży świat, miałeś czynić go sobie poddanym, a stałeś się niewolnikiem...?
Byłem jestem i będę zdecydowanym przeciwnikiem sztucznego tworu, jakim jest Unia Europejska.
Jak jesteś tak pryncypialnie zdecydowanym przeciwnikiem to nie korzystaj z dróg zbudowanych z funduszy unijnych.
Nie jedz niczego bo rolnictwo też dotuje ta wstrętna Unia.
Niektórzy głośno krzyczeli, że Unia to zguba Polaków a dziś chętnie wyciągają rączki po unijna kasę. Wiesz kto to taki?
Gdyby nie Unia to bylibyśmy zaściankiem i kołtunem Europy.
Dla mnie nie tyle są ważne unijne pieniądze ile to, że mamy otwarte okno na świat i zmienia się nasza zaściankowa mentalność.
A pępkiem świata nie byliśmy, nie jesteśmy i nie będziemy.
_________________ S. J. Lec
Czasami ciemno od skrzydeł anielich
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2009-07-02, 21:27 Re: Eurokołchoz
Krool50 napisał/a:
nie korzystaj z dróg zbudowanych z funduszy unijnych.
Pokaż mi w promieniu STU kilometrów od Wielunia STO metrów asfaltu spełniającego normy unijne i wybudowanego za unijne pieniądze .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Budowa drogi S8 w dokumentach programowych przewidywana była przy wsparciu funduszy unijnych.
http://www.spot.gov.pl/1,1,11.html
Sektorowy Program Operacyjny Transport (SPOT) służy realizacji Postaw Wsparcia Wspólnoty na lata 2004-2006 (PWW). Określa on kierunki, priorytety, działania a także wysokość środków finansowych przeznaczonych na rozwój transportu.
Realizacja projektów w ramach SPOT współfinansowana jest z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego (ERDF). Współfinansowanie obejmuje maksymalnie do 75% kosztów kwalifikowanych, pozostała część kosztów jest pokrywana ze środków krajowych.
http://www.spot.gov.pl/1,17,17.html Rekonstrukcja drogi nr 8 od miejscowości Wieluń do Piotrkowa Trybunalskiego.
Teraz widzisz. Czy jeszcze ci coś pokazać?
A jeżeli chodzi o jakość budowanych dróg to chyba sami je budujemy.
Jak jesteś tak pryncypialnie zdecydowanym przeciwnikiem to nie korzystaj z dróg zbudowanych z funduszy unijnych.
Nie jedz niczego bo rolnictwo też dotuje ta wstrętna Unia.
Niektórzy głośno krzyczeli, że Unia to zguba Polaków a dziś chętnie wyciągają rączki po unijna kasę. Wiesz kto to taki?
Z faktu, że jestem przeciwnikiem Unii Europejskiej wcale nie wynika, że mam nie korzystać z funduszy unijnych.
Mam prawo do swoich poglądów, ale mam też prawo, a nawet obowiązek działać w interesie swojej rodziny i mojej Ojczyzny - Polski, w sytuacji w jakiej się znalazłem nie ze swojej woli.
Dzisiaj jestem zmuszony decyzjami moich rodaków do wypełniania dziesiątków formularzy, kosztem rodziny i wolnego czasu, aby odzyskać pieniądze, który mój kraj wpłaca do unii.
Więcej, jest to mój obowiązek, jako Polaka, działać na rzecz maksymalnego wykorzystania możliwości odzyskania dla Polski tych pieniędzy.
To ideologiczna durnota i zacietrzewienie ideologicznych i politycznych cymbałów, faktycznych wrogów Polski doprowadziła do tego, że słuszne działania zmierzające do wykorzystania źródeł geotermalnych w Toruniu torpedowano w niecywilizowany sposób, uniemozliwiając jak w najczarniejszym KOMUNIŹMIE Jackowi Karpińskiemu, czy Stefanowi Kudelskiemu działania dla Polski, tylko dlatego, że nie popierali komunistów.
Platforma Obywatelska, Donald Tusk wobec Fundacji Lux Veritatis, ale i Krool50 w stosunku do mnie, prezentuje ten sam nikczemny sposób myślenia, prowadzący w konsekwencji do niszczenia ludzi ze względów politycznych.
Ja nie zabraniam Krool'owi50 niczego, traktuję go na równi z innymi obywatelami Polski i szanuję jego prawo do nie zgadzania się ze mną.
Wypowiedź Krool'a50 jedynie potwierdza słuszność tytułu tego tematu, ponieważ jeżeli do
unii przyłączają Polskę postkomuniści, to nie może być inaczej!
Krool50 napisał/a:
Gdyby nie Unia to bylibyśmy zaściankiem i kołtunem Europy.
Dla mnie nie tyle są ważne unijne pieniądze ile to, że mamy otwarte okno na świat i zmienia się nasza zaściankowa mentalność.
Nie zgadzam się Krool50 z Tobą.
Polska nigdy nie była zaściankiem. Zawsze należała do Europy. Więcej - tworzyła tę Europę i imponowała siłą swej kultury. Dzisiejsza Europa przeżywa schyłkowy okres swoich dziejów i nie wnosi nic kreatywnego do swojego dziedzictwa myśli, przeciwnie, system edukacyjny jest nastawiony utylitarnie, a nie kreatywnie.
Poziom edukacji systematycznie spada, szczególnie na terenie byłego zaboru pruskiego.
Jedynie tzw. ściana wschodnia utrzymuje wyższy poziom intelektualny kształcenia. Wystarczy spojrzeć na wyniki matur. To są wpływy nowoczesnej Europy?
Łajdacka indoktrynacja onetu, tvn-u może kreować debili, a nie świadomy swojego tysiącletniego współtworzenia kultury europejskiej- naród XXI wieku.
Pokaż mi w promieniu STU kilometrów od Wielunia STO metrów asfaltu spełniającego normy unijne i wybudowanego za unijne pieniądze .
Chociażby droga z Mierzyc do Kraszkowic.
Zygmunt Stary napisał/a:
Z faktu, że jestem przeciwnikiem Unii Europejskiej wcale nie wynika, że mam nie korzystać z funduszy unijnych.
Cóż za niekonsekwencja w swoich słowach i czynach oraz zakłamanie...
Wysłany: 2009-07-03, 08:24
Widzę to po czym jeżdżę , robię miesięcznie 10 tys km po Polsce . Możesz jeszcze kilkanaście linków podać nic to nie zmieni , dziura dziurą dziure pogania , gdzie idą te pieniądzę z winiet i podatków z paliwa no i na końcu gdzie topią się te dotacje unijne ??? Przez 20 lat zbudowaliśmy mniej autostrad niz Chorwacja przez 5 . Ferbik podałeś odcinek drogi , ok . Zapraszam Cie na kurs moim zestawem trasa EWI - EL przez Sieradz w szczególności na odcinek specjalny Czarnożyły - Złoczew . Krew się we mnie gotuje jak ktoś pisze o wykorzystanych dotacjach na drogi ...
Wczoraj w wiadomościach był reportaż właśnie o drogach , oglądał ktoś ??? . Było ciekawe porównanie : tir w Niemczech zrobi 700 km na "tarczce" w Polsce 450 km , zapomnieli dodać że chyba w nocy . W dzień nie potrafię na jednej tarczce dojechać z Gdańska
Pozdrawiam i mocnego zawieszenia życzę na te unijne drogi .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Cóż za niekonsekwencja w swoich słowach i czynach oraz zakłamanie...
To co, może jakieś obozy pracy, albo krematorium dla przeciwników unii?
Wtedy byłaby konsekwencja?
Zasady gry ustala ktoś inny, a ja mogę tylko "szczekać"(jeszcze mogę...), ale "dostosować" się MUSZĘ, czy chcę, czy nie chcę...
"A Pan mi mówi panie kontrolerze, dym z papierosa puszczając beztrosko, że ja niestety do tych nie należę, którzy powinni zajmować się Polską..."
Z repertuaru Jana Pietrzaka.
http://poezjabiedronki.bl...ml?ticaid=68514
[quote="maaciej76"]Widzę to po czym jeżdżę , robię miesięcznie 10 tys km po Polsce . Możesz jeszcze kilkanaście linków podać nic to nie zmieni , dziura dziurą dziure pogania , gdzie idą te pieniądzę z winiet i podatków z paliwa no i na końcu gdzie topią się te dotacje unijne ??? Przez 20 lat zbudowaliśmy mniej autostrad niz Chorwacja przez 5 . Ferbik podałeś odcinek drogi , ok . Zapraszam Cie na kurs moim zestawem trasa EWI - EL przez Sieradz w szczególności na odcinek specjalny Czarnożyły - Złoczew . Krew się we mnie gotuje jak ktoś pisze o wykorzystanych dotacjach na drogi ...
Maacieju, Unia daje kasę a dziadowskie wykonanie to niestety NASZA specjalność. Trudno mieć pretensje do Unii, że tak partolimy.............prawie wszystko.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2009-07-04, 06:46
Krool50 napisał/a:
Maacieju, Unia daje kasę a dziadowskie wykonanie to niestety NASZA specjalność. Trudno mieć pretensje do Unii, że tak partolimy.............prawie wszystko.
Dlatego dziwi mnie że dalej dają , że nie ma jakiegoś nadzoru ?? .Sumy o jakich się słyszy a postęp w pracach i jakość tych drugich nie idą w parze .
Przpraszam za offtop ,
Antoine de Saint-Exupery
Widzę to po czym jeżdżę , robię miesięcznie 10 tys km po Polsce . Możesz jeszcze kilkanaście linków podać nic to nie zmieni , dziura dziurą dziure pogania , gdzie idą te pieniądzę z winiet i podatków z paliwa no i na końcu gdzie topią się te dotacje unijne ??? Przez 20 lat zbudowaliśmy mniej autostrad niz Chorwacja przez 5 . Ferbik podałeś odcinek drogi , ok . Zapraszam Cie na kurs moim zestawem trasa EWI - EL przez Sieradz w szczególności na odcinek specjalny Czarnożyły - Złoczew . Krew się we mnie gotuje jak ktoś pisze o wykorzystanych dotacjach na drogi ...
Jaka wysokość jest wszyskich dotacji jakie nam przyszługują??
12mld? 14mld? A PKB Polski 1800 mld złotych (567,4 mld $ idąc za wikipedia)
Migalski narzeka na biurokrację, jaka rządzi strukturami Unii. - To moloch, i to stworzony celowo. Tak ogromny i przepastny, by nikomu nie chciało się szukać kanałów informacji i tego, co jest tam prawdziwą władzą - opowiada.
Politologa nie cieszy także, że jako eurodeputowany, bardzo szybko będzie mógł przejść na emeryturę. - (...)
Nas, eurodeputowanych, obdarowuje się całkowicie legalnie wielkimi profitami. Na przykład po roku sprawowania mandatu przysługuje już emerytura. Po pełnej kadencji emerytura będzie dwa razy wyższa, po dwóch kadencjach jeszcze wyższa. Mam wrażenie, że komuś zależy, by eurodeputowani skupiali się na tym, by dobrze się urządzić, a odczepili się od tych, którzy podejmują decyzje - dodaje. http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
Wcale mnie to nie dziwi. Za tą fasadą demokracji kryje się oligarchia finansowa i totalitarny ideologiczny, lewacki zamordyzm...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum