Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2009-05-14, 16:31
Kiedy mniejwięcej Żabi Staw ma swoje największe uroki czyli lilie i hałasujące żaby?
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 427 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-07-07, 10:42
Pojawiał się tutaj temat Rezerwatu Węże, skorzystam zatem z okazji i zapytam, którędy najlepiej się tam wybrać rowerem? Wyjazd rzecz jasna z Wielunia. Ktoś tu wspominał o wyznaczonych trasach rowerowych - w jakiej najbliższej miejscowości na którąś z nich trafić?
_________________ Conversations don't get any better as you get older
ryba, omajgad... ciężko Ci to wytłumaczyć, jeśli nigdy nie jechałeś, ani nie znasz stron. Popatrz na wcześniejsze podstrony tego tematu, gdzieś powinna być mapka.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-07-07, 19:33
ryba, jedziesz z Wielunia ul. 18 stycznia, za przejazdem kolejowym odbijasz w prawo na Toporów, potem na rozwidleniu za jakieś 7 km jedziesz w prawo na Przywóz. W Przywozie prosto przez most, a potem przez las. W lesie będziesz miał oznaczony szlak. Jak coś to możesz się się przecież zapytać okolicznych mieszkańców. Można jeszcze pojechać przez Działoszyn, ale wtedy droga będzie trochę dłuższa. Zobacz sobie na targeo zresztą.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 427 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-07-09, 10:14
Ferbik, ja nie pisałem, że nie znam stron... Pytałem o najlepszą drogę do jazdy rowerem (która przecież zasadniczo może się różnić od tej pokonywanej samochodem na przykład), co przecież nie sugeruje, że jestem w tym temacie dyletantem. W każdym razie dzięki za info o mapce.
Spooky, też dzięki.
Pozdrawiam.
_________________ Conversations don't get any better as you get older
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-07-12, 23:25
Trochę tu ostatnio niewiele się dzieje, więc rozruszam temat
W najbliższym czasie planuję wycieczkę do Rezerwatu Węże przez Przycłapy, Łaszew, Kępowiznę, Załęcze. Powrót przez Przywóz i Mierzyce. Termin jeszcze do ustalenia, zależy jak będzie wam pasować i jaka będzie pogoda. Dostępne są środa i czwartek w tym tygodniu. Wyjazd byłby ok. godziny 13 - 14. Powrót wieczorem (ok. 20 - 21). Tempo jazdy będzie dopasowane do możliwości uczestników
Teraz najważniejsze pytanie - kto byłby wstępnie zainteresowany takim wyjazdem? Wiem już o dwóch wstępnie zainteresowanych osobach. Czekam na zgłoszenia w tym temacie lub pod numerem GG 8373401 Jeśli okaże się, że większość z was jest zajęta w tygodniu to możemy przenieść to na weekend, ale to już będziemy ustalać.
PS. W następnych tygodniach planuję zrobić kolejne wycieczki rowerowe, m.in. trasą przez Drobnice i Toporów oraz trasą przez Ożarów i Komorniki. Ale o tym będę was informował już później
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2009-07-14, 11:35
Ja oczywiście jestem chętny
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum