Nasza Policja to sie boji jakkolwiek zainerweniowac na to co ich stac to tylko na spisanie a oni na to leja nawet mandatu co nie ktory boi sie dac, zlikwidowac ten sklep w cholere kto jest za ?
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-07-08, 18:49
Morelka napisał/a:
zlikwidowac ten sklep w cholere kto jest za ?
Nie można tak szybko „podcinać skrzydeł” przedsiębiorczości , tym bardziej, jak twierdzą sąsiedzi tego sklepu, właściciela lokalu nie było przez kilka dni. Możliwe że teraz będzie już spokojniej.
Zainteresowanych odsyłam też do samego właściciela sklepu, być może taka szczera rozmowa przyniesie pożądane skutki.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
W ryzach to sam sie mozesz trzymac, i jeszcze nawet gdzie indziej
Jak dla mnie, cytowana wypowiedź to porażka na całej linii. Jak Ty dziewczyno chcesz wobec tego przekonać do swego hasła zamknięcia sklepu tutejszych czytających? Może w końcu doczekamy się argumentacji?
Czara goryczy się przelała. Dzisiaj Pani ze spółdzielni zbierała podpisy na 24h sklep. Z wielką przyjemnością złożyłem na liście swój podpis. Jak Pani wspomniała: ma już dosyć wysłuchiwania skarg mieszkańców i ...policji. Chętnych do składania podpisów nie brakowało. Były już wysłane dwa pisma. Jak się okazało bez podpisów , urzędnicy od razu wykorzystali je w toalecie do podcierania. Co będzie teraz? Nie wiem. Ale mam wielką nadzieję, że ograniczą godziny otwarcia.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-07-22, 17:43
witold.b - ja nie rozumiem, dlaczego wy nie domagacie się od policji zaprowadzenia porządku na terenie wokół sklepu, tylko chcecie żeby on był zamknięty w nocy?
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
witold.b - ja nie rozumiem, dlaczego wy nie domagacie się od policji zaprowadzenia porządku na terenie wokół sklepu, tylko chcecie żeby on był zamknięty w nocy?
Bo o wiele łatwiej jest zamknąc sklep albo ograniczyć godziny jego otwarcia, niż postawić przy nim każdej nocy patrol policji który będzie pilnował porządku.
Bo policja nie potrafi kierować spraw na kolegia. Jeden z drugim dostałby po paręset złotych grzywny raz czy drugi, to może by się nauczył. A jak nie wykazuje żadnych dochodów, to do łopaty na czyny społeczne w kamizelce z napisem: łamałem prawo, teraz to odpracowuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum