Ankieta jest nieprecyzyjna. Trudno definitywnie stwierdzić, że coś jest w całości kłamstwem albo prawdą. Mimo to zaznaczyłem drugą opcję. Osobiście również nie chciałbym wskazywać ostatniej opcji: Nie wiem.
Takie tematy nie wywołują dyskusji bo nie mówi się o nich w oficjalnych (korporacyjnych) mediach a mało kto czyta "wolne media" w Internecie. Niewielu ludzi dopuszcza do siebie fakt, że może być inaczej niż podaje oficjalna propaganda.
Ludzie za bardzo wierzą w podawane w TV informacje. Jakby zapomnieli niedawne manipulacje społeczeństwem w czasach PRL. Urban już ludzmi nie manipuluje lecz sztaby specjalistów. Manipulacja jest globalna.
O nie, nie dam sobie nic wszczepić pod skórę... Jeśli faktycznie tak będzie, ze będą wszczepiali nam czipy, to bankowo dojdzie do globalnych zamieszek i spełnią się najgorsze koszmary rodem z filmów s.f.
Nie podoba mi się to - zatracanie naszej wolności. Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie...
Ostatnio zmieniony przez Leveile Soleile 2009-10-11, 00:07, w całości zmieniany 2 razy
“Economist” zamieścił na swej stronie przepiękny zegar długu publicznego w postaci mapy. Można na nim prześledzić historię zadłużenia poszczególnych państw świata (także Polski), a także ich prognozę na najbliższe dwa lata. Na górze widać cyferki przeskakującego licznika.
[ Dodano: 2009-12-07, 19:22 ]
Polecam ciekawy film "Ameryka: Od Wolności do faszyzmu". Film dokumentalny z 2006 roku, którego producentem jak i reżyserem jest Aaron Russo (zm. 27.08.2007). Wystąpili m.in.: G. Edward Griffin i Ron Paul.
http://video.google.pl/vi...pisy+pl)&hl=pl#
(film w formacie mp4 można też ściągnąć; zajmuje jakieś 315 MB; 95 min)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum