Spooky, może to po prostu element wojny "osiedlowych sklepików" ... wojny o klienta (a jedna z bitew toczy się na naszym forum ).
błagam Cię.
A może po prostu ktoś nie lubi jak mu się wyje i szcza pod oknem? Zresztą, wypełniona podpisami lista o czymś świadczy. U mnie pod blokiem piją chłopaki z "sąsiedztwa" i oni problemu nie stwarzają. Są pijani, zawsze dzień dobry, cześć, nie drą papy po nocy, przepuszczają do klatki jak idę. Pretensji nigdy nie miałem. Jak by tak było zawsze, to afery by nie było.
Popieram. Tylko zauważ, że zamykanie takich sklepów nic nie da. Bo to jest jak odcinanie ręki trędowatemu zamiast go leczyć.
Ale jest to łatwiejsze niż mozolne egzekwowanie przestrzegania ciszy nocnej pod sklepem i wypisywanie mandatów dla ludzi, którzy i tak ich nie zapłacą bo są niewypłacalni.
to łatwiejsze niż mozolne egzekwowanie przestrzegania ciszy nocnej pod sklepem i wypisywanie mandatów dla ludzi, którzy i tak ich nie zapłacą bo są niewypłacalni.
Dlatego napisałem co zrobić, jeśli są niewypłacalni. Jakoś na chlanie mają...
Mały off top. Ale odnośnie policji ostatnio. Te wszystkie ekscesy mam prawie koło siebie "grzeją" non stop za moim blokiem przed nieważne dzień po dniu. I co przyjeżdża policja i kogo spisuje... mojego 14 letniego bratanka i jego bogu dycha winnych rówieśników, którzy sobie tylko siedzieli na ławce. Dodatkowo zabierają ich na komendę. A cała ekipa, która piję i robi burdę siedzi sobie spokojnie. Chyba mają immunitet. Ja rozumiem, że policja to niewdzięczny i mało płatny zawód. Ale chyba każdy wiedział na co się piszę do niej wstępując.
łatwo sie mowi o rozbudowie, fanzie zastanowiles sie skąd wziąść pieniądze na ten monitoring? budzet jest zaplanowany, chyba ze jakas akcja Unii Europejskiej w co wątpie, moze za rok cos beda myslec...
Weźmy pod uwagę taką opcje że sklep 24h powstał w spokojnym miejscu. No dobra jest sklep i się zrobiło niespokojnie ze tak się wyrażę, policja zakład monitoring, ale sklep w każdej chwili może zbankrutować i i zdaniem policji ten monitoring jest już zbędny więc moim zdaniem to nie takie proste żeby wszędzie gdzie się zrobiło głośno w godzinach nocnych był zakładany monitoring.
damianos1235, po co monitoring, który i tak nic nie daje? Vide parę porysowanych aut centralnie pod okiem kamery w biały dzień na SS. Kamera niczego nie zarejestrowała... bo może nie było jej w skrzynce? Atrapy kamer i alarmów to mogą sobie zakładać prywaciarze na sklepach! A nie policja! Wydarzyłoby się morderstwo "pod okiem kamery" i pieprzenie typu: kamera ma ruch obrotowy i wolno się obraca" byłoby nie na miejscu. Bardzo nie na miejscu. Albo jest monitoring, albo go nie ma. Nie może być miejsca na monitoring zaoczny, gdzie kamery są przenoszone z jednej obudowy do drugiej, bo jest za dużo obudów i za mało kamer, albo za wolny obrót kamery... przecież to jest żałosne!
creative, pisałem to z ironią
Ferbik, czy na 18stycznia nie było takiego zabójstwa?
damianos1235, na placu legionów są 2kamery (a może kamera i pusta skrzynka ) fontanna została uszkodzona ale niestety Big Brother tego tez nie nakręcił.
Sądzę że skracanie godzin otwarcia załatwiłoby problem ale chyba nie tędy droga.
Leczmy przyczyny a nie skutki. Cały ten problem jak dla mnie obnaża tylko nieudolność Naszej Szanownej Policji.
....chociaż pod moim oknem nikt nie sika, więc rozumiem oburzenie mieszkańców ss...
Na plantach jest kamera,a i tak nic nie daje, dokładnie. Nie wiem po co one są, chyba dla "ozdoby".
I rzeczywiście tak jest-siedzimy sobie z grupką osób, nie robimy nic, a podjeżdżają i nas spisują, natomiast tych właśnie groźniejszych, którzy faktycznie mają sporo na sumieniu - nie ruszają.
Leveile Soleile spisać to Cie moga nawet jak bedziesz szła z porannych zakupow ze sklepu:) spisywanie to jest normalna rzecz, wylegitymowac moga cie zawsze a noz poszukują jakiejs osoby i jestes do niej podobna i co wtedy??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum