R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamieszki w KDT Warszawa
Autor Wiadomość
Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2009-07-23, 10:30   

ourson napisał/a:
A sprawa KDT - w chwili obecnej oczywiście Zarząd Warszawy stoi na prawie i to co się stało było w majestacie prawa.

Nie mogę zrozumieć Twojej wypowiedzi...?
Jak pogodzić Twój sąd z przytoczonymi powyżej przeze mnie wypowiedziami:
Cytat:
We wtorek Karpiul-Suchecka (z Krajowej Rady Komorniczej - ZS) przyznała, że "komornik ma obowiązek wejścia do pomieszczeń, nie ma jednak uprawnień do pokonywania oporu fizycznego". Dodała, że firma ochroniarska, którą komornik poprosi o pomoc, może jedynie chronić jego osobę oraz zabezpieczać pomieszczenia podlegające egzekucji.
http://www.tvn24.pl/12690...,wiadomosc.html

Cytat:

[...]
Jest żelazną zasadą cywilizowanego państwa, że posiada ono ścisły monopol na używanie przemocy. Jeśli władza uważa, że z jakichś przyczyn trzeba obywateli spałować, ma do tego policję. Istnieje tu szereg procedur, które, przynajmniej teoretycznie, mają chronić przed nadużywaniem władzy, względnie umożliwić pociągnięcie do odpowiedzialności winnych nadużyć.
[...]
... jakim prawem komornik zjawił się w KDT z dwustuosobową ekipą ochroniarzy. Kto ich wynajął, kto im zapłacił i z jakich pieniędzy...
[...]
http://fakty.interia.pl/f...wa,1342155,2789

Czy nadal uważasz, że to co się stało, odbyło "w majestacie prawa?"?

hiszpan:
Dla mnie politykier, to zgodnie ze słownikiem: niepoważny, niezręczny, zły polityk.

hiszpan napisał/a:

[...]
zaliczam Cie do grona wielkich Polskich politykierow, ktorymi sie pogardza - nie wazne, czy jestes politykiem, czy nie, ale przejales po nich zle cechy.
[...]
Najlepiej przeanalizuj odpowiedzi na Twoje tematy innych uzytkownikow forum. W wiekszosci, mam z nimi podobne zdanie.
[...]
Nie wiem, czy nie przesiakles Polskim bagnem Zygmuncie... Zatrac szacunek dla PiS-u, odrzuc pogarde do PO! Wymarz z pamieci swoje chore stereotypy!

hiszpan:
Nie można być z definicji politykierem, nie będąc politykiem.
Ale zgoda. Byłem politykiem(kandydowałem do organów wybieralnych) i sądzę, że nawet jestem nim, nie wykonując aktualnie żadnych funkcji politycznych.
Z faktu, że masz podobne zdanie do innych wcale nie wynika że "ci inni" nie mogą się mylić...
Kiedyś w czasach stanu wojennego wychodziło pismo podziemne "Veto".
Mottem tego pisma było "Nawet wtedy, a może właśnie wtedy, kiedy będziesz sam, Twoje veto będzie miało najwięsze znaczenie".
Jest jeszcze jedno powiedzenie "Jedzcie g..., miliony much nie mogą się mylić"...
Reprezentuję swoje własne poglądy, ale dlaczego:
- zatracenie szacunku do PiS (oczywiście nie naszego lokalnego) ma ze mnie uczynić lepszego człowieka, czyżby PiS był "wredny" z definicji?
albo dlaczego
- odrzucenie pogardy dla PO, ma mnie uczynić lepszym?
Czym takim zasłużyła PO, abym nie czuł pogardy do Palikota, który znieważa wszystko, co dla mnie ważne, albo do pani Pitery, która jak się okazuje myli fakty i praktycznie nic nie robi, albo do Niesiołowskiego, który tylko się pieni i znieważa wszystkich, albo do Komorowskiego, który lekceważy niepisane prawa obowiązujące w Parlamencie.
Tak samo zresztą buntowałem się przeciw działaniom Płażyńskiego, jako marszałka Sejmu.
Czym wreszcie miałby mnie urzec Tusk, który odmówił praw do Polski, części katolickiego, polskiego społeczeństwa.
Czym wreszcie zasłużyła HGW, abym odrzucił do niej pogardę, skoro odczytuje ona jako legalną interwencję wynajętych zbirów, do bicia, gazowania (cyklon B mi się kojarzy) oraz bezprawnie chce zajmować ich mienie!

Pytasz mnie o "polskie bagno" i uważasz, że nim "przesiąknąłem".
Znam podobne określenie, które padło z ust Mazowieckiego, a miało ono dotyczyć tego, że jeżeli niektórzy Polacy chcą się wybić, to inni chwytają ich za nogi, aby tak się nie stało.
Nie zazdroszczę tym, którzy się wybili! Jestem dumny z tego, że jeden z moich klasowych kolegów jest w gronie dwudziestu najbogatszych ludzi w Polsce.
Zdaję sobie również sprawę, że duży biznes, to często wolnoamerykanka, a na pomoc "organów sprawiedliwości" trudno liczyć w Polsce i nie tylko w Polsce.
Znam trochę polityków i biznesmenów liczących się w swoich lokalnych środowiskach i dobrze im życzę.
Jeżeli jednak uważasz za bagno - przestępcze związki lub zdrajców, którzy wykorzystując swoje niezasłużone kompetencje, niszczą innych ludzi i zdrowe struktury, dla swoich własnych korzyści, to zapewniem Cię, ze nie mam z nimi nic wspólnego!

I jeszcze "chore stereotypy"... Nie wiem co przez to rozumiesz. Zgodzę się z tym, że funkcjonują w Polsce "chore stereotypy". Sądzę jednak, że Ty i ja mamy tu zupełnie inne wyobrażenie, tego co tym "chorym stereotypem" jest.
Nie mam zamiaru wstydzić się swojej wiary, którą znalazłem w Kościele Katolickim.
Nie mam zamiaru wstydzić się Polski, z której wyrosłem, w którą wrosłem i o której wolność będę walczył z wszystkim zaborcami i potęgami świata do końca swoich dni.
Wielkie Cesarstwo Rzymskie trwało ponad 1000 lat, ale ZSSR tylko 70, a UE nie przetrwa nawet tyle, bo hstoria przyspieszyła i "sztuczne twory" jak New World Order też mają przed sobą krótki, choć intensywny czas.

Bandytyzm okazany w hali KDT, to tylko preludium do nowego totalitaryzmu, który nadchodzi, a "miliony much" przez swoją naiwność i wyprane mózgi sprzyjają mu. Popierając bandytzm, sami stają się w części(w akceptującym przyzwoleniu) bandytami, jak członkowie PZPR i funkcjonariusze MO i SB, wspierający totalitarny system.

Postaw piwo autorowi tego posta

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2009-07-23, 10:45   

Zygmunt Stary, kupcy na mocy wyroku sądu powinni byli opuścić halę. i to miałem na myśli mówiąc o prawie. To czy komornik miał prawo czy prawa nie miał, czy przekroczono granice czy ich nie przekroczono - to jest zupełnie inna kwestia. Jesli przekroczył swoje uprawnienia - to należy z tego wyciągnąć konsekwencje i wnioski na przyszłość. Moja wypowiedź odnosiła się jedynie do bezprawnego zajmowania hal przez kupców KDT.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2009-07-23, 11:14   

ourson:
Jasne! Nigdy tego nie kwestionowałem.
Natomiast podałem nieco inną wykładnię, którą moim zdaniem należy zawsze brać pod uwagę:
Cytat:
Samo prawo nie jest świętością, ale świętością jest człowiek, grzeszny człowiek, zarówno ochroniarz, policjant, jak i łamiący "prawo stanowione" kupiec.

i jeszcze jedno zdanie Ziemkiewicza z dzisiejszej Rzeczypospolitej.
Cytat:
Nie każdy wyrok sądu jest sprawiedliwy (niektóre przecież ulegają kasacji) i są sytuacje, gdy w imię interesu społecznego mądrzej byłoby się od egzekwowania wyroku powstrzymać. Spór o KDT do takich właśnie należał.

Jednak aby wypowiadać się o: "majestacie prawa", uważam że należy wziąć pod uwagę przede wszystkim:
ourson napisał/a:
To czy komornik miał prawo czy prawa nie miał, czy przekroczono granice czy ich nie przekroczono [...]

Bo tak naprawdę to świadczy o tym, w jakim państwie żyjemy:
Możemy sobie wyobrazić wielkie buldożery rozwalające hale i zasypujące ludzi będących w środku, albo miotacze ognia wypalające wszystko co w tej hali się znajduje.
Zastosowano gazy trujące w pomieszczeniu zamkniętym.
Równie dobrze mogło to być wojsko strzelające ostrą amunicją do protestujących...

HGW żądała bezprawnie zarekwirowania własności kupców na poczet pokrycia strat!
Równie dobrze mogła żądać aresztowania rodzin kupców i trzymania ich w klatkach na stadionie, dopóki "straty" nie zostaną pokryte!

Policja miała prawo do spacyfikowania hali i rozpędzenia demonstracji, ale czy miała prawo odmówić pomocy, kiedy bezprawnie zbiry z ochrony atakowały i raniły kobiety...?
Przecież to tak jakby chronić mafię, to sprzeniewierzenie się istocie funkcjonowania policji!
Minister Schetyna i Donald Tusk, grający sobie w piłe, jak gdyby nic się nie stało, powinni natychmiast w państwie prawa złożyć dymisje ze swoich funkcji.
Po prostu skompromitowali się całkowicie!

Gdzie znajduje się granica ludzkiej wrażliwości nie pozwalająca np: na zabicie ucznia jadącego bez biletu... W końcu on też łamał prawo!
Jak wielkie jest przyzwolenie dla bezprawia rządzących? W imię czego?

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2009-07-23, 12:30   

Zygmunt Stary napisał/a:
hiszpan:
Dla mnie politykier, to zgodnie ze słownikiem: niepoważny, niezręczny, zły polityk.]

Zgadzam sie. I nadal podtrzymuje swoje zdanie:

hiszpan napisał/a:
zaliczam Cie do grona wielkich Polskich politykierow

Zygmunt Stary napisał/a:
(...)Reprezentuję swoje własne poglądy, ale dlaczego:
- zatracenie szacunku do PiS (oczywiście nie naszego lokalnego) ma ze mnie uczynić lepszego człowieka, czyżby PiS był "wredny" z definicji?
albo dlaczego
- odrzucenie pogardy dla PO, ma mnie uczynić lepszym?

Skoncentruj sie na rozliczaniu ludzi, nie partii. One przestaja miec znaczenie. Czy uwazasz, ze to zarzad PO podjal decyzje o silowym slumieniu protestow handlarzy? Nie. Za to odpowiada HGW! Wiec dlaczego zalozyles temat pt. "Nigdy wiecej PO" :?: Czy nie powinienes go zatytulowac "Nigdy wiecej HGW"? W pewnych kwestiach, przemawia przez Ciebie chora zawisc polityczna! I tak oto toczy sie w Polsce bledne kolo... Dzieki takim politykierom, jak TY, czynni wielcy politykierzy zakladajac oraz zmeniajac partie, jak rekawiczki, maja jeszcze poparcie. I co najlepsze, sa dzieki temu uswiadamiani w przekonaniu, ze ich postepowanie jest sluszne i dalej brna w slepym zaulku... Donikad. Spychajac Polske na margines. Ich narzedziem zbrodni staja sie wielkie wartosci, wiara :D , historia Polski :D A tylko slepy nie widzi, o co w tym wszystkim chodzi...

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2009-07-23, 15:28   

Zygmunt Stary, mogę za to nawet dostac ostrzeżenie, ale napiszę to, co zdaje mi się że myśli o Tobie spora grupa forumowiczów. Mianowicie uważam, że potrzebujesz pilnej konsultacji u specjalisty. Wiem że znasz sie dobrze z jednym psychologiem, więc może po znajomości znajdzie Ci szybki termin wizyty.
Poczytaj sobie co za brednie wypisujesz:
Zygmunt Stary napisał/a:
Czym wreszcie zasłużyła HGW, abym odrzucił do niej pogardę, skoro odczytuje ona jako legalną interwencję wynajętych zbirów, do bicia, gazowania (cyklon B mi się kojarzy) oraz bezprawnie chce zajmować ich mienie!

Zygmunt Stary napisał/a:
Bandytyzm okazany w hali KDT, to tylko preludium do nowego totalitaryzmu, który nadchodzi, a "miliony much" przez swoją naiwność i wyprane mózgi sprzyjają mu. Popierając bandytzm, sami stają się w części(w akceptującym przyzwoleniu) bandytami, jak członkowie PZPR i funkcjonariusze MO i SB, wspierający totalitarny system.

Zygmunt Stary napisał/a:
Możemy sobie wyobrazić wielkie buldożery rozwalające hale i zasypujące ludzi będących w środku, albo miotacze ognia wypalające wszystko co w tej hali się znajduje.
Równie dobrze mogło to być wojsko strzelające ostrą amunicją do protestujących...

Zygmunt Stary napisał/a:
Minister Schetyna i Donald Tusk, grający sobie w piłe, jak gdyby nic się nie stało, powinni natychmiast w państwie prawa złożyć dymisje ze swoich funkcji.
Po prostu skompromitowali się całkowicie!

Zygmunt Stary napisał/a:
Gdzie znajduje się granica ludzkiej wrażliwości nie pozwalająca np: na zabicie ucznia jadącego bez biletu... W końcu on też łamał prawo!

To tylko niektóre z Twoich "kwiatków"...
A teraz może zastanów się jak wyglądała sytuacja - komornik (urzędnik państwowy) ma prawomocny wyrok niezawisłego sądu (oczywiście w opinii PISmaka Ziemniakiewicza nie każdy wyrok jest sprawiedliwy i należałoby się wstrzymać od egzekwowania tego własnie wyroku; pytam tylko DLACZEGO?), wykonanie wyroku odwlekano o pół roku żeby dać kupcom czas na wyprzedaż towarów, w dniu kiedy komornik chce wyegzekwować prawo pojawia się zbrojny opór kupców przy udziale zwołanych w tym celu chuliganów i pseudokibiców. Następuje atak na policję, straż miejską, komornika oraz ochraniającą go firmę. I Ty piszesz, że to wina rządu, PO, HGW, komornika, ochrony, policji, a kupcy sa niewinni. Przecież to totalna bzdura!
Dlaczego Ziemniakiewicz pisze, że tego wyroku nie należy egzekwować?
Dlaczego kupcy nie pozwlili wykonac komornikowi prawomocnego wyroku i nie opuścili dobrowolnie hali?
Oddzielną sprawą jest możliwe przekroczenie uprawnień przez ochronę, ale z tłumaczeń wynika, że to wina opieszałości policji. Prwdopodobnie winni sa tez kupcy - naprawde trudno się powstrzymac od agresji jeśli ktoś naprzeciwko ciebie wyzywa cie od buraków i rzuca gasnicą w twoim kierunku.
Wiem, że mimo wszystko nadal będziesz podtrzymywał wersję PISu o bezprawnym ataku brutalnego komornika i jego zbirów na bezbronnych kupców z dziećmi, ale może ta wizyta u znajomego coś pomoże w tym zakresie :D
hiszpan napisał/a:
Czy uwazasz, ze to zarzad PO podjal decyzje o silowym slumieniu protestow handlarzy? Nie. Za to odpowiada HGW!

A dlaczego odpowiada prezydent miasta? Przecież za egzekucję odpowiada komornik a nie wierzyciel.

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2009-07-23, 15:40   

Zygmunt Stary napisał/a:

:lol: :lol: :lol:
Jakoś mi umknął ten kwiatek. Ale dawno się tak nie uśmiałem.

Co do samych zamieszek to winne są obie strony, chociaż prawo stało po stronie miasta. Jednak zbyt szybko wzięli się do pacyfikacji. Pozwolić im tam się powybijać (zwłaszcza kibicom. Po co tam oni? Nie będą mieli gdzie tanich dresów kupować?), miejsce zaorać i posiać trawę. <dla niekumatych którzy by się mnie czepiali: część nie była na serio>

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Wysłany: 2009-07-23, 16:07   

red napisał/a:
hiszpan napisał/a:
Czy uwazasz, ze to zarzad PO podjal decyzje o silowym slumieniu protestow handlarzy? Nie. Za to odpowiada HGW!

A dlaczego odpowiada prezydent miasta? Przecież za egzekucję odpowiada komornik a nie wierzyciel.

Sluchaj Red, HGW odpowiada tylko posrednio za stlumienie zamieszek sila - chociaz nigdy nie wiadomo. Za caloksztalt sytuacji z KTD, powinni ja na zbity ryj wyrzucic z Warszawy, bez mozliwosci powrotu. W wielu kwestiach w tym temacie zgadzam sie z Zygmuntem.
Uwazam red-zie, ze powinienes byc troszke bardziej powsciagliwy w swoich wypowiedziach. Ciekawe, jakbys Ty zareagowal, gdyby burmistrz Wielunia wydal nakaz eksmisji Twojej restauracji. Jesli jest Twoja wlasnoscia, dostalbys jej rownowartosc w gotowce. Cieszylbys sie :?: Nie protestowalbys :?: No, w tych kryzysowych czasach moze nie.. :D

Pozdrawiam, mam nadzieje, nie wyslesz mnie do kolegi Zygmunta :grin:

Ostatnio zmieniony przez hiszpan 2009-07-23, 16:31, w całości zmieniany 1 raz  

red 
Moderator

Wysłany: 2009-07-23, 16:31   

hiszpan napisał/a:
Sluchaj Red, HGW odpowiada tylko posrednio za stlumienie zamieszek sila - chociaz nigdy nie wiadomo.

Napisałes, że HGW odpowiada za użycie siły co jest kompletną bzdurą. Ochrona i policja pomagały komornikowi i to on a nie wierzyciel na którego wniosek prowadzona jest egzekucja odpowiada za jej przebieg. Poczytaj przepisy w tym zakresie.
Postaw się w takiej sytuacji - ktos bezprawnie zajmuje twoja własnośc, np mieszkanie. Masz na to dowody, idziesz do sądu, dostajesz tytuł wykonawczy, kierujesz wniosek do komornika, który używając siły egzekwuje prawo. Czy jeśli przy tym dokona przekroczenia prawa, np dokona eksmisji w sposób zbyt stanowczy, to czy ty masz za to odpowiadać? Zastanów się nad tym.
hiszpan napisał/a:
chociaz nigdy nie wiadomo

Nie wiadomo też czy Elvis żyje i czy UFO istnieje.
hiszpan napisał/a:
Natomiast za caloksztalt sytuacji z KTD, powinni ja na zbity ryj wyrzucic z Warszawy, bez mozliwosci powrotu.

Nie znam całokształtu sytuacji z KDT - odnoszę się tylko do kwestii egzekucji komorniczej.
hiszpan napisał/a:
Ciekawe, jakbys Ty zareagowal, gdyby burmistrz Wielunia wydal nakaz eksmisji Twojej restauracji. Jesli jest Twoja wlasnoscia, dostalbys jej rownowartosc w gotowce. Cieszylbys sie Nie protestowalbys No, w tych czasach moze nie..

Lokal nie jest moja własnościa i jesli własciciel uznałby że chce tam zrobić coś innego i rozwiązałby ze mną umowę zgodnie z prawem, to opusciłbym lokal bez szemrania a nie barykadował się w środku i urządzał szopki z udziałem chuliganów.
hiszpan napisał/a:
Pozdrawiam, mam nadzieje, ze nie wyslesz mnie razem z Zygmuntem do jego kolegi

Nie, bo nie masz skojarzeń z cyklonem B, SB, strzelaniem do ludzi oraz burzeniem budynków z ludźmi w środku.

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Wysłany: 2009-07-23, 16:34   

red napisał/a:
Nie znam całokształtu sytuacji z KDT - odnoszę się tylko do kwestii egzekucji komorniczej

To przed kontynuacja wypowiadania sie w tym watku, powinienes ja poznac.

red 
Moderator

Wysłany: 2009-07-23, 17:00   

hiszpan napisał/a:

No to powiedz nam jak to wygląd skoro jesteś tak super poinformowany. I oczywiście podkreśl miejsca gdzie złamano prawo.
Z przekazów medialnych (niestety wglądu w dokumenty nie mam, podobnie zresztą jak ty i Zygmunt) wygląda to tak - skoro miasto ma prawomocny wyrok sądu co do zajęcia hali, to prawo jest po stronie miasta. Natomiast kupcy domagaja się wykupienia miejsca pod nowa halę - sory ale dla mnie to jakaś paranoja.
Wyobraż sobie sytuację - masz mieszkanie które komus wynajmujesz (przykład juz tu podawany). Po kilku latach stwierdzasz, że nie chcesz juz najemcy, bo np ma tam zamieszkać twoja córka. Wypowiadasz umowę, a kiedy chcesz eksmitować mieszkańców ci barykaduja się w środku. Ponadto proponują ci, że masz im sprzedać albo wynając inne mieszkanie które masz, bo oni przecież muszą gdzieś mieszkać. I w dodatku sami dyktuja cenę za jaką masz im to nowe mieszkanie sprzedać. Mówisz im, że może to nowe mieszkanie będzie wolne za dwa lata, a oni ci na to mówią, że w takim razie oni opuszczą stare mieszkanie też za dwa lata.
Przykład jest troszkę nieadekwatny (ale na pewno bardziej adekwatny niz cyklon B Zygmunta), bo mieszkanie to nie hala targowa, ale tak naprawdę mechanizm jest podobny.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2009-07-23, 17:26   

red, syd:
Macie dziwne poczucie humoru...
Próbujecie osmieszać coś, z czym nie potraficie się zmierzyć.

No to teraz Ty red:
Cytat:
pojawia się zbrojny opór kupców przy udziale zwołanych w tym celu chuliganów i pseudokibiców

Następuje atak na policję, straż miejską, komornika oraz ochraniającą go firmę.

Czyś Ty się człowieku szaleju najadł?
Są na szczęście zdjęcia i relacje dziennikarzy z wnętrza hali.
Możesz wierzyć lub nie w rzeczywistość, którą sobie tworzysz, ale jest to oszołomstwo.

Moje figury retoryczne natomiast były analogiami do konkretnych wydarzeń, które faktycznie miały miejsce.

Policję to proszono o pomoc, a ona odmówiła.
Atak nastąpił ze strony zbirów!
Straży miejskiej w tym momencie tam nie było.
Komornika nikt nie atakował, nikt nie wiedział, gdzie on jest.
Ludzie zaczęli się bronić, kiedy bandyci ich zaatakowali, używając w pomieszczeniu zamkniętym gazu pieprzowego i wrzucając zbiorniki z gazem przez rozbite okna hali.

Kto opłacił zbirów?
Gdzie była policja?
Dlaczego bandyci wyrzucili dziennikarzy z hali, a potem znęcali się nad ludźmi?

Popierasz bandytów red.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-07-23, 17:40   

Zygmunt Stary napisał/a:
Straży miejskiej w tym momencie tam nie było.
Ludzie zaczęli się bronić, kiedy bandyci ich zaatakowali, używając w pomieszczeniu zamkniętym gazu pieprzowego i wrzucając zbiorniki z gazem przez rozbite okna hali.

Nie pieprz bzdur. Ręce mi opadły. Widzę, że nie masz pojęcia o tym co piszesz!!!

Zygmunt Stary napisał/a:

Haaa !!! Policja może sobie odmówić... zatańczyć z tobą poloneza :DDD Kolejny farmazon.

Ochrona została przywołana przez komornika, który PRAWNIE chciał wykonać swoją pracę, na co BEZPRAWNIE nie pozwolili mu kupcy z KTD!!!
Policja zainterweniowała dopiero wtedy, gdy ochrona była zmuszona użyć środków bezpośrednich - policja nie atakowała! Pooglądaj sobie filmy a nie relacje z tv trwam!!!
Jesteś na tyle żałosnym typem, że próbujesz prawdę obrócić w fałsz. Prawdę, która jest nagrana na niezależnych kamerach (nie trwamowskich). Poczytaj dokładnie, bo nie masz pojęcia o całej sprawie. Było tu wałkowane kilka razy, do kiedy kupcy mieli czas wyprzedać towar i opuścić halę.
Wykorzystali media do tego, żeby zrobić szum medialny, żeby pokazać jak się traktuje człowieka. Najpierw podjudzili do takiej sytuacji, a później płakali, że kobiety, że dzieci, że policja biła... bzdura totalna! Jakbym miał kamienicę, w której wydzierżawiłbym Ci lokal i zerwałbym z tobą umowę a nie chciałbyś się wynieść, to wyrzuciłbym cie na zbity pysk za takie zachowanie i zamiast pieprzowego użyłbym paraliżującego. Może by do Ciebie w końcu dotarło, jaki jest porządek świata.

red 
Moderator

Wysłany: 2009-07-23, 17:47   

Zygmunt Stary napisał/a:

Policja pojawiła sie na miejscu zbyt pózno niestety... Ale gdyby była od początku, to pewnie teraz Ziemniakiewicz i Ty pisalibyście, że Schetyna ma sie podac do dymisji.
Zygmunt Stary napisał/a:

Atak był reakcją na opór ze strony kupców. Niestety mozliwe jest, że ochrona przekroczyła swoje kompetencję, ale naprawdę trudno jest utrzymac nerwy na wodzy w takich chwilach.
Zygmunt Stary napisał/a:

Komornik lub osoby przez niego wyznaczone - moga to byc asesorzy, asystenci, inni upowaznieni pracownicy kancelarii.
Zygmunt Stary napisał/a:

Ludzie to byli zobowiązani wyrokiem do opuszczenia hali pół roku wcześniej a nie do barykadowania się i stawiania oporu.
Zygmunt Stary napisał/a:
Kto opłacił zbirów?

Te "zbiry" to koncesjonowane biuro ochrony, wynajete przez komornika do pomocy przy egzekwowaniu prawa.
Zygmunt Stary napisał/a:
Popierasz bandytów red.

O nie Zygmunt - to Ty popierasz bandytów czyli kupców łamiących prawo i nie stosujących sie do wyroków, oraz wezwanych do pomocy chuliganów!

I przepraszam jesli poczułeś sie urażony wczesniejszym wpisem - po prostu nie moge zdzierżyć jak piszesz o cyklonie B, ZOMO, UB, Gestapo itp itd, bo nie widze tu żadnej analogii.

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Wysłany: 2009-07-23, 17:55   

red napisał/a:
hiszpan napisał/a:

No to powiedz nam jak to wygląd skoro jesteś tak super poinformowany. I oczywiście podkreśl miejsca gdzie złamano prawo.

Sorry, mialen na mysli cala sprawe KTD, nie sama egzekucje komornicza. Red, postaw sie na miejscu tych ludzi. Wyrzucaja ich z miejsca ich dotychczasowej pracy, nie dajac nic w zamian. Przeczytaj artykul, ktory wrzucilem tutaj wczesniej (podstrona 2 tego tematu). Nie tak powinna dzialac wladza. Wstyd i hanba. Szkoda, ze ta bitwa nie miala miejsca podczas ME 2012. HGW zostalaby zrownana z blotem i bylby to koniec jej kariery. Chociaz, kto wie, czy juz nie nadszedl.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-07-23, 18:07   

hiszpan napisał/a:
Wyrzucaja ich z miejsca ich dotychczasowej pracy, nie dajac nic w zamian.

Jak to nie? Pertraktacje trwały chyba półtora roku. Ale kto chciałby się zamieniać na inne miejsce w zamian za centrum?

Odpowiedz do tematu