Leveile Soleile spisać to Cie moga nawet jak bedziesz szła z porannych zakupow ze sklepu:) spisywanie to jest normalna rzecz, wylegitymowac moga cie zawsze a noz poszukują jakiejs osoby i jestes do niej podobna i co wtedy??
Heh, wiem, kiedyś mnie spisali dosłownie kilkaset metrów od domu jak wracałam rano z imprezy Wkurzyłam się, bo jeszcze sobie pogawędkę strzelili,a mi nie chciało sie z nimi dyskutować, w dodatku sie czepiali, że może mam dowód podrobiony, bo coś na 18 nie wyglądam,a miałam już ponad 20
A jakby było tak jak piszesz, to byłoby niezbyt ciekawie, ale cóż, musieli by dowieść w 100%, że to ja Trzeba byłoby wynająć adwokata.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-07-24, 09:48
creative napisał/a:
Leveile Soleile spisać to Cie moga nawet jak bedziesz szła z porannych zakupow ze sklepu:) spisywanie to jest normalna rzecz, wylegitymowac moga cie zawsze
Możesz co najwyżej poprosić, nie mam obowiązku nosić dokumentów ani z Tobą rozmawiać.
Rozwiązanie problemu sklepu jest banalnie proste - prawidłowa postawa Policji. Tylko czego można wymagać, od tej bandy nieudaczników zwanej Policją ? Przypominają mi się czasy kiedy mieszkałem na SS i to jak Policja nie potrafiła sobie poradzić z grupką pijanych nastolatków, którzy dzień w dzień robili rozróby na osiedlu. Problem zniknął dopiero kiedy ci degeneraci sami się pozabijali.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-07-25, 10:33
Administrator napisał/a:
Rozwiązanie problemu sklepu jest banalnie proste - prawidłowa postawa Policji. Tylko czego można wymagać, od tej bandy nieudaczników zwanej Policją ?
Wydaje mi się że problem sprawnej policji stworzyliśmy sobie sami. W dobie „wielkiej demokracji”, zażyczyliśmy sobie nietykalności i daliśmy więcej praw zbirom, przepraszam za takie określenie. A co za tym idzie, związaliśmy policjantom ręce.
Ten humanitaryzm, zacznie nam lada moment wychodzić bokiem, jak już nie wychodzi. No ale sami tego chcieliśmy, teraz musimy z tym żyć, niestety.
Co do samego sklepu, i całej tej zadymy z zakłócaniem spokoju przez bandy rozwydrzonych gnojków. Z relacji bezpośrednich sąsiadów tegoż sklepu, wynika że problem dalej istnieje. Jest przede wszystkim zbyt głośno, jak na nocną porę, a potem rano okazuje się, że też i zbyt zaśmiecony teren wokół pobliskich bloków.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
To nie wina takich sklepów !!!
Rozwydrzona hołota wszędzie śmieci główny kurs tej bandy to : park (wojska polskiego) kierunek stare sady. Taki gnój zrobi wszędzie śmietnik i burdel. Co ma zrobić właściciel takich sklepów ??? nic zwróci uwagę parę razy i albo tacy nie posłuchają albo za krótki czas obmalują sprejami taki sklep lub wybiją szybę czy też napadną. Policja w naszym kraju nie zagwarantuję żadnemu obywatelowi bezpieczeństwa> W sklepie przy osiedlu wojska polskiego był kiedyś napad :jakiś gówniarz napadł sprzedawcę jak zamykał lokal.
Wszędzie taki menel będzie czy będzie wrzeszczał jak opętany czy będzie prawie normalny to jest wszystko zdarzenie losowe.
Nocny sklep na Traugutta? Gdzie? Bo chyba nie mówisz o stacjach benzynowych...
Wydaje mi się, że sklep nocny to spora uciążliwość dla sąsiadów. Jakkolwiek jestem za swobodą działalności gospodarczej, to jednak rozumiem niezadowolenie mieszkańców i sam nie byłbym zachwycony takim sąsiedztwem.
Dokładnie tak jak red napisał. Jeżeli problem nas nie dotyczy to jest ok. Lecz mieszkać w sąsiedztwie sklepów całodobowych dla części mieszkańców jest to bardzo uciążliwe.
nom tak jest uciążliwe a wcale w to nie wątpię ale na sklep 24h na ul. Warszawskiej się dużo osób nie skarży, wiem bo mieszkam niedaleko i mam dobry kontakt z szefową. A co do kontaktu z szefową jak by się skarżyli to i tak by pewnie nic nie powiedziała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum