R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowy sklep 24h w Wieluniu
Autor Wiadomość
Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-07-23, 21:10   

Dobra Panie i Panowie, bo trochę odbiegliśmy od tematu, temat kamer w innym dziale ;)

damianos1235 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-07-23, 21:48   

to moim zdaniem sklapy takie na noc potrzebuja ochrony. Nom ale to kosztuje ;/

Postaw piwo autorowi tego posta

Leveile Soleile 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 4 razy
Piwa: 12/27
Wysłany: 2009-07-23, 22:01   

creative napisał/a:
Leveile Soleile spisać to Cie moga nawet jak bedziesz szła z porannych zakupow ze sklepu:) spisywanie to jest normalna rzecz, wylegitymowac moga cie zawsze a noz poszukują jakiejs osoby i jestes do niej podobna i co wtedy?? :D

Heh, wiem, kiedyś mnie spisali dosłownie kilkaset metrów od domu jak wracałam rano z imprezy :D Wkurzyłam się, bo jeszcze sobie pogawędkę strzelili,a mi nie chciało sie z nimi dyskutować, w dodatku sie czepiali, że może mam dowód podrobiony, bo coś na 18 nie wyglądam,a miałam już ponad 20 :D

A jakby było tak jak piszesz, to byłoby niezbyt ciekawie, ale cóż, musieli by dowieść w 100%, że to ja :-p Trzeba byłoby wynająć adwokata. :cegly: g:D

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2009-07-23, 22:02   

Leveile Soleile, temat!

Leveile Soleile 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 4 razy
Piwa: 12/27
Wysłany: 2009-07-23, 22:05   

:admin:

:D

Ok, już kończę. :P

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2009-07-24, 09:48   

creative napisał/a:
Leveile Soleile spisać to Cie moga nawet jak bedziesz szła z porannych zakupow ze sklepu:) spisywanie to jest normalna rzecz, wylegitymowac moga cie zawsze

Możesz co najwyżej poprosić, nie mam obowiązku nosić dokumentów ani z Tobą rozmawiać.

Rozwiązanie problemu sklepu jest banalnie proste - prawidłowa postawa Policji. Tylko czego można wymagać, od tej bandy nieudaczników zwanej Policją ? Przypominają mi się czasy kiedy mieszkałem na SS i to jak Policja nie potrafiła sobie poradzić z grupką pijanych nastolatków, którzy dzień w dzień robili rozróby na osiedlu. Problem zniknął dopiero kiedy ci degeneraci sami się pozabijali.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2009-07-25, 10:33   

Administrator napisał/a:
Rozwiązanie problemu sklepu jest banalnie proste - prawidłowa postawa Policji. Tylko czego można wymagać, od tej bandy nieudaczników zwanej Policją ?

Wydaje mi się że problem sprawnej policji stworzyliśmy sobie sami. W dobie „wielkiej demokracji”, zażyczyliśmy sobie nietykalności i daliśmy więcej praw zbirom, przepraszam za takie określenie. A co za tym idzie, związaliśmy policjantom ręce.
Ten humanitaryzm, zacznie nam lada moment wychodzić bokiem, jak już nie wychodzi. No ale sami tego chcieliśmy, teraz musimy z tym żyć, niestety.

Co do samego sklepu, i całej tej zadymy z zakłócaniem spokoju przez bandy rozwydrzonych gnojków. Z relacji bezpośrednich sąsiadów tegoż sklepu, wynika że problem dalej istnieje. Jest przede wszystkim zbyt głośno, jak na nocną porę, a potem rano okazuje się, że też i zbyt zaśmiecony teren wokół pobliskich bloków.

wieluniak20 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2009-07-27, 08:21   

To nie wina takich sklepów !!!
Rozwydrzona hołota wszędzie śmieci główny kurs tej bandy to : park (wojska polskiego) kierunek stare sady. Taki gnój zrobi wszędzie śmietnik i burdel. Co ma zrobić właściciel takich sklepów ??? nic zwróci uwagę parę razy i albo tacy nie posłuchają albo za krótki czas obmalują sprejami taki sklep lub wybiją szybę czy też napadną. Policja w naszym kraju nie zagwarantuję żadnemu obywatelowi bezpieczeństwa> W sklepie przy osiedlu wojska polskiego był kiedyś napad :jakiś gówniarz napadł sprzedawcę jak zamykał lokal.
Wszędzie taki menel będzie czy będzie wrzeszczał jak opętany czy będzie prawie normalny to jest wszystko zdarzenie losowe.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2009-08-18, 20:23   

Sklep od dnia dzisiejszego czynny od 5 do 24.

MATRIX
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-18, 22:14   

Ferbik napisał/a:
Sklep od dnia dzisiejszego czynny od 6 do 24.

szkoda bo sklepy nocne są potrzebne :(

damianos1235 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-08-19, 00:09   

nom ale jest kilka innych i na nie nikt nie narzeka np na Warszawskiej i Traugutta

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 2/7
Wysłany: 2009-08-19, 07:59   

damianos1235 napisał/a:
nom ale jest kilka innych i na nie nikt nie narzeka np na Warszawskiej i Traugutta

A skąd wiesz, że nie narzeka? Rozmawiałeś ze wszystkimi mieszkańcami, lub chociaż z jedną osobą zamieszkałą na tych ulicach?

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2009-08-19, 10:36   

damianos1235 napisał/a:
Traugutta

Nocny sklep na Traugutta? Gdzie? Bo chyba nie mówisz o stacjach benzynowych...

Wydaje mi się, że sklep nocny to spora uciążliwość dla sąsiadów. Jakkolwiek jestem za swobodą działalności gospodarczej, to jednak rozumiem niezadowolenie mieszkańców i sam nie byłbym zachwycony takim sąsiedztwem.

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 2/7
Wysłany: 2009-08-19, 12:43   

Dokładnie tak jak red napisał. Jeżeli problem nas nie dotyczy to jest ok. Lecz mieszkać w sąsiedztwie sklepów całodobowych dla części mieszkańców jest to bardzo uciążliwe.

damianos1235 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-08-19, 18:07   

nom tak jest uciążliwe a wcale w to nie wątpię ale na sklep 24h na ul. Warszawskiej się dużo osób nie skarży, wiem bo mieszkam niedaleko i mam dobry kontakt z szefową. A co do kontaktu z szefową jak by się skarżyli to i tak by pewnie nic nie powiedziała

Odpowiedz do tematu