Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-01-17, 00:05 Jedyna zasada brak zasad :P
Tutaj każdy może sobie ulżyć, poprzeklinać, wyładowac się na nielubianej osobie (w granicach rozsądku - o rozsądku decyduję JA - administrator )
Zapraszam - to forum moderowane jest wyłącznie przeze mnie!
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2006-01-17, 20:56
Miałem kulturalnych rodziców i trudne dzieciństwo. Do szkoły chodziłem piechotą. To chodzenie zajmowało mi dużo czasu, w czym umniejszało na naukę.
Nie słysząc brzydkich wyrazów w domu, nie podróżując środkami komunikacji zbiorowej, nie miałem okazji nauczć się- tak bardzo potrzebnych dorosłemu człowiekowi- "wyrazów" zaczynajacych się na litery alfabetu.
Później było jeszcze gorzej. Wypłynąłem na szerokie wody i mogłem się przekonać, że ryby naprawdę głosu nie mają. Nie było z kim pogadać. Koledzy mówili w innych językach to i tak ewentyalne "wyrazy" nic dla mnie nie znaczyły.
I tak, chyba przez przypadek, zabrałem gółos w tym temacie.
Zakończe więc: do diabła, niech to cholera i szlag by trafił.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-01-18, 18:06
Cogito powodem powstania tego działu nie był brak kultury czy moja słabość to wulgaryzmów - chodziło o rozładowanie chorej atmosfery powstałej między kilkoma osobami na tym forum...
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2006-01-19, 16:17
administrator napisał/a:
Cogito powodem powstania tego działu nie był brak kultury czy moja słabość to wulgaryzmów - chodziło o rozładowanie chorej atmosfery powstałej między kilkoma osobami na tym forum...
Kurde, to już nie wolno się rozładować. Przecież użyłem kilka "wyrazów".
W porządku. Przy okazji chorej atmosfery stwierdzam, że nie można wpłynąć na inną osobę, aby zmieniła swoje stanowisko. Każdy przedstawia się tak, jak wygląda.
Kiedyś zabierałem głos na temat obrażania się "wielkich osobistości". Ci dziwni ludzie, naładowani szmalem, potrafią się obrazić i żadają satysfakcji w obronie swojego honoru.
Tylko za cholerę nie wiem czego bronią, skoro honoru nie mają.
To pomieszanie z poplątaniem pojęcia HONORU. Jak jest się honorowym, to postępuje się tak, aby honoru nie stracić. Zawsze i wszędzie. Kupić za pieniądze, strasząc sądem, się nie da.
Nie wiem "o co biega", ale może moje wystąpienie coś zmieni. Byłoby dobrze rozładować napięta sytuację.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2005 Posty: 407 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-01-20, 01:40
cogito napisał/a:
Kurde, to już nie wolno się rozładować. Przecież użyłem kilka "wyrazów".
W porządku. Przy okazji chorej atmosfery stwierdzam, że nie można wpłynąć na inną osobę, aby zmieniła swoje stanowisko. Każdy przedstawia się tak, jak wygląda.
Kiedyś zabierałem głos na temat obrażania się "wielkich osobistości". Ci dziwni ludzie, naładowani szmalem, potrafią się obrazić i żadają satysfakcji w obronie swojego honoru.
Tylko za cholerę nie wiem czego bronią, skoro honoru nie mają.
To pomieszanie z poplątaniem pojęcia HONORU. Jak jest się honorowym, to postępuje się tak, aby honoru nie stracić. Zawsze i wszędzie. Kupić za pieniądze, strasząc sądem, się nie da.
Nie wiem o co chodzi ale trzeba sporo wyjarać, żeby to zrozumieć, hej! Rozładowałeś napiętą atmosferę
nie można wpłynąć na inną osobę, aby zmieniła swoje stanowisko.
można spróbować... tzw argumentacja perswazyjna (wpływamy za pomocą pewnego ładunku emocjonalnego), lub bardziej ludzkie - argumentacja racjonalna (za pomocą prawd, które nasz odbiorca również uznaje)
to tak przy okazji nauki <lol>GIKI Maciaszka kij mu w krzyż i jego pytaniom
Blink [Usunięty]
Wysłany: 2006-01-20, 12:12
administrator napisał/a:
Ja tylko z taką małą propozycją, jako ze sytuacja kryzysowa została zażegnana.
A nazwa dzialu "Bluzgi, przekleństwa i wyzwiska" wydaje mi sie troszeczkę przesadzona (oczywiscie to tylko moja opinia) to moze zmienic nazwe dzialu na PRĘGIERZ - miejsce gdzie kazdy bedzie mogl postawic kazdego, albo jakas sytuacje czy cos co spotkal pod pregiezem naszeych opini a dodatkowo bedzie mogl sie rozladowac.
Nexus [Usunięty]
Wysłany: 2006-01-20, 14:22
Blink, jestem za. Wchodząc na forum i rozglądając się się po nim, to ten właśnie dział źle się rzuca na całokształ całego forum!
Dolaczam sie do powyzszych dwoch wypowiedzi... ja bym go w ogole zlikwidowal... mysle, ze regulamin i osoby odpowiedzialne za forum to wyznaczniki kultury. A dzial powstal tez dlatego, zeby kilka osob moglo sie m.in. na mnie tutaj wyladowac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum