Wysłany: 2006-01-26, 10:55 Trzeba skończyć z wypełnianiem PIT-ów
Trzeba skończyć z gehenną wypisywania PIT-ów - powiedział "Faktowi" minister spraw wewnętrznych i administracji Ludwik Dorn. Minister zapowiada zmianę w przepisach o rozliczeniu podatkowym. Od 2008 roku PIT-y mają za nas wypełniać urzędnicy.
- Do urzędów skarbowych i tak trafiają wszystkie dane o naszych zarobkach i informacje z ZUS-u - tłumaczy Dorn. - Nic nie staje na przeszkodzie, aby uporządkować system informatyczny i odciążyć Polaków - powiedział minister.
- Trwają prace nad szczegółowymi rozwiązaniami - powiedział "Faktowi" rzecznik MSWiA Tomasz Skłodowski. "Fakt" informuje, że urzędnicy fiskusa mieliby sami wyliczać nasze podatki na podstawie informacji o naszych zarobkach i składkach emerytalnych. Jeśli ktoś chciałby skorzystać z ulg i odliczeń, musiałby poinformować o tym urząd. Nie wiadomo jeszcze czy można będzie to zrobić pocztą czy za pomocą internetu.
Dodatkową zaletą tego systemu jest to, iż za ewentualne błędy w rozliczeniach odpowiadaliby urzędnicy.
Więcej szczegółów w "Fakcie".
Co myślicie o tym
Ja uważam, że samo założenie jest trafne i napewno warte tego, aby dokonać tych zmian, choćby po to, abyśmy to my podatnicy nie mieli co roku kłopotów z wypełnianiem i dostarczniem do fiskusa tych niesczęsnych PIT-ów.
No i co Wy na to moi mili Państwo. Rząd nierozwiązany, Kaczyński rzucił beznadziejnym przemówieniem, rządzić krajem będzie PiS, LPR i Samoobrona. Nie wiem czy już z kraju uciekać czy jeszcze zostać i troszke popłakać ... wstydu oszczędź.
Ostatnio zmieniony przez Karzełek 2006-02-15, 11:06, w całości zmieniany 1 raz
No i co Wy na to moi mili Państwo. Rząd nie rozwiązany, Kaczyński rzucił beznadziejnym przemówieniem, rządzić krajem będzie PiS, LPR i Samoobrona. Nie wiem czy już z kraju uciekać czy jeszcze zostać i troszke popłakać ... wstydu oszczędź
chyba zostalo tylko usiąść i plakac, ewentualnie sie opić
No właśnie, Kaczyński oświadczył w swym wystąpieniu, że nie rozwiąże parlamentu, więc nie będzie wcześniejszych wyborów.
Dla mnie Prezydent popełnił niewybaczalny błąd, oskarżając PO, że nie doszło do koalicji z nią
Jednoznacznie pokazał, że niestety nie jest Prezydentem wszystkich Polaków, jest tylko marionetką w rękach swojego WIELKIEGO BRATA.
Ja niecierpię ludzi, którzy nie potrafią się przyznać do swoich porażek
Przecież to, że PIS wygrał wybory - to ich sukces.
Natomiast to, że niepotrafił dogadać się z Po-niestety duża PORAŻKA PIS-u.
Dlaczego więc cały czas oskarżają innych o coś, co niestety im się nie udaje...
Ludzie ! Cieszmy się ! Mamy najnowszego, najnowocześniejszego premiera na świecie !!
Sterowanego radiem
Wysłany: 2006-02-15, 00:26
J_a_r_o_ napisał/a:
Dla mnie Prezydent popełnił niewybaczalny błąd, oskarżając PO, że nie doszło do koalicji z nią
Jednoznacznie pokazał, że niestety nie jest Prezydentem wszystkich Polaków, jest tylko marionetką w rękach swojego WIELKIEGO BRATA.
No z tym PO to naprawdę dał popis. Prezydentowi nie przystoi wygadywać takie rzeczy, przecież to wstyd. Do łba dostali, zachłysnęli się władzą. Wyniki jednych i drugich wyborów zaskoczyły ich. Teraz nie wiedzą co mają robić, tyle obietnic i co?? Jak narazie przepchnęli zakalca jakim jest becikowe i myślą, że tym zmydlą komuś oczy. Pakt stabilizacyjny ... jestem ciekaw jak ta stabilizacja w kraju będzie wyglądała za 4 lata. Już widzę jak euro idzie w górę ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum