R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Macie swoją Platformę
Autor Wiadomość
Cyntia 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2009-08-04, 18:01   Macie swoją Platformę

Kombatanci nie wpuszczeni pod pomnik Gloria Victis

A co na to "niezależne" media?
----C----I----S----Z----A----!----!----!

Gdyby takie wydarzenie miało miejsce za rządów PiS-u to przeraźliwym wrzaskom nie byłoby końca. Darliby się o "faszystach", "skandalu", "narodowych bolszewikach" etc. Telewizor aż rwałby się do tego aby zapluć PiS na śmierć.

A pamiętacie wrzaski o "podsłuchach"? Pamiętacie jeszcze te jęki? Kłamliwa propaganda bijąca z niektórych mediów spisała się perfekcyjnie, bo ludzie jej uwierzyli. Tymczasem:
Umorzono śledztwo o nielegalne podsłuchy za rządów PiS
...tymczasem NIE BYŁO ŻADNYCH PODSŁUCHÓW. Podsłuchy to fikcja. Bajka dla ludu, aby przy urnie podjął "właściwą" decyzję.

PAMIĘTAJCIE! JEST TAK JAK ZA KOMUNY!
TELEWIZJA KŁAMIE!
(Nie cała, ale znaczna jej część jest skrajnie zakłamana).

Zakazują już nazywania rzeczy po imieniu:
Geja nie można nazwać "pedałem"

Wielu ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy, ale tak wygląda:
STRATEGIA DROBNYCH KROKÓW.
Jeśli chciałoby się coś narzucić komuś od razu to nikt się na to nie zgodzi, lecz jeśli się będzie to wprowadzać powoli to ludzie przywykną i to zaakceptują!
Obrazując za pomocą przykładu, działa to tak:
Wyobraźcie sobie, że ktoś mówi wam, iż od dzisiaj musicie płacić 100 zł dodatkowego podatku. Nikt by się na to nie zgodził.
Teraz wyobraźcie sobie, że mówią wam, iż od dzisiaj musicie płacić 1 zł dodatkowego podatku. Godzicie się. Prawda? Przecież co tam 1 zł. Jednakże za jakiś czas mówią o 2 zł. Potem o 5 zł. Później o 10 zł. W końcu wychodzi, że zapłacicie bez żadnego oporu nawet i 120!!! TO JEST PSYCHOMANIPULACJA.
To jest podstępna strategia, którą wymyśliło w czasach zimnej wojny KGB, aby skazić Zachód lewicową ideologią. Nie dajcie się temu omamić. Nie dajcie sobie niczego wmówić.

Dzisiaj geje domagają się zalegalizowania związków małżeńskich. To kolejny krok. Potem zaczną domagać się adopcji dzieci!!!!
WYRAŻAJĄC ZGODĘ NA ADOPCJĘ DZIECI PRZEZ ZWIĄZKI HOMOSEKSUALNE NARAŻACIE WŁASNE DZIECI NA TO, ŻE W OBLICZU WASZEJ PRZYPADKOWEJ ŚMIERCI TRAFIĄ ONE DO TAKIEGO ZWIĄZKU!!!

NIE DAJCIE SIĘ OMAMIĆ LEWICY, CZY TAK ZWANYM LIBERAŁOM, KTÓRZY DE FACTO NIE RÓŻNIĄ SIĘ OD LEWICY NICZYM ISTOTNYM!!!

NIE WIERZCIE TELEWIZJI!!!
ZACZNIJCIE MYŚLEĆ!!!
ZACZNIJCIE ZADAWAĆ PYTANIA!!!
PYTAJCIE SIĘ O WSZYSTKO I SZUKAJCIE ODPOWIEDZI

Dlaczego sprawy morderstwa Krzysztofa Olewnika nie udaje się wyjaśnić?
Były szef francuskiego wywiadu powiedział:
"Istnieją powiązania interesów tak przemożne, że nikt nie ma ochoty ich tknąć".

Kto daje władzę tym powiązaniom?
Otóż władzę dajemy im MY! Władzę dajemy im my, poprzez to w jaki sposób głosujemy!
To od nas zależy kto ma władzę.

NIE UFAJCIE MEDIOM. SAMI WERYFIKUJCIE INFORMACJE. PRZEGLĄDAJCIE BLOGI. BLOGERZY PATRZĄ DZIENNIKARZOM NA RĘCE. CZYTAJCIE. MYŚLCIE. WERYFIKUJCIE NAWET BLOGI. NIE UFAJCIE NIKOMU. ZACZNIJCIE MYŚLEĆ SAMI. STARAJCIE SIĘ MIEĆ OTWARTE UMYSŁY! OTWARTY UMYSŁ NIE ODRZUCA NICZEGO Z GÓRY. OTWARTY UMYSŁ ANALIZUJE I JEST GOTÓW W KAŻDEJ CHWILI DO ZMIANY POGLĄDÓW.

NAUCZCIE SIĘ W KOŃCU ZADAWAĆ PYTANIA.

I ZAPOZNAJCIE SIĘ Z POJĘCIEM:
DYSONANSU POZNAWCZEGO.

Naród polski musi się przebudzić. Jeśli się nie przebudzi to wszyscy zapłacimy za to okrutną cenę.

Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego media nie rozliczają rządu Platformy z ich obietnic. Dlaczego?

Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego media zarzucają was tematami w stylu "wypadek na A7", a nie mówią o sprawach istotnych. Dlaczego?

Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego do tej pory nie udało się rozliczyć systemu komunistycznego ze zbrodni. Dlaczego?

Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego media promują Che Guevarę, który był zbrodniarzem, i który torturował ludzi? Dlaczego?

Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego aktorka Anna Cugier-Kotka nie może znaleźć pracy, po tym jak wystąpiła w reklamówce PiS. Dlaczego?

Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego nie udaje się wyjaśnić afery paliwowej. Dlaczego?

Zacznijcie zadawać pytania. Zacznijcie szukać na nie odpowiedzi. Zacznijcie myśleć!!!

Jeśli nie zaczniecie pytać to niech dobry Bóg ma nas w swojej opiece.
Postaw piwo autorowi tego posta

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2009-08-04, 18:25   Re: Macie swoją Platformę

Cyntia napisał/a:

Sąsiadka nazywała tego chłopaka pedałem w miejscach publicznych, wyzywała go nie raz pod jego własnym domu. Dzwoniła na policję z informacjami, że urządza w domu libacje, zakłóca ciszę nocną i znęca się nad dziećmi. Też wielokrotnie. Policja nie potwierdziła ani jednego przypadku a reagowali na każde zgłoszenie. Nic dziwnego, że w końcu miał tego dosyć. A to, że "rzetelna" prasa pisze tylko o słowie "pedał" zbliża ją tylko o poziomu Faktu szukającego tylko taniej sensacji. Jest to po prostu wyrok za znieważenie i to czy użyte tu zostało słowo pedał, cham, sk****el czy ch** nie ma tu większego znaczenia.

Cyntia napisał/a:

Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego do tej pory nie udało się rozliczyć systemu komunistycznego ze zbrodni. Dlaczego?

Dlatego, że dla większości młodych ludzi nie ma znaczenia że jakiś starszy pan kiedyś na kogoś donosił. Dlatego, że uważają iż należy się od tego odciąć a pieniądze przeznaczone na ściganie komunistów przeznaczyć na bardziej istotne sprawy. Dlatego, że niektórzy popadają w paranoję odnośnie ścigania każdego kto miał chociażby znajomego w partii.

Cyntia napisał/a:
Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego media promują Che Guevarę, który był zbrodniarzem, i który torturował ludzi? Dlaczego?

Dlatego, że ktoś zrobił mu kiedyś bardzo udany portret i jakiś spec od marketingu zrobił z niego bohatera walczącego o spełnienie własnych marzeń. Większość z ludzi noszących go na koszulkach nie potrafi nawet napisać jego całego nazwiska. A z jakąś jego przesadną promocją w mediach też się nie spotkałem.

Cyntia napisał/a:
Zacznijcie się w końcu pytać o to dlaczego aktorka Anna Cugier-Kotka nie może znaleźć pracy, po tym jak wystąpiła w reklamówce PiS. Dlaczego?

Dlatego, że zrobiła z siebie pośmiewisko plącząc się w zeznaniach odnośnie ataku na nią.

Cyntia 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2009-08-04, 18:38   Re: Macie swoją Platformę

syd napisał/a:
Cyntia napisał/a:

Sąsiadka nazywała tego chłopaka pedałem w miejscach publicznych, wyzywała go nie raz pod jego własnym domu. Dzwoniła na policję z informacjami, że urządza w domu libacje, zakłóca ciszę nocną i znęca się nad dziećmi. Też wielokrotnie. Policja nie potwierdziła ani jednego przypadku a reagowali na każde zgłoszenie. Nic dziwnego, że w końcu miał tego dosyć. A to, że "rzetelna" prasa pisze tylko o słowie "pedał" zbliża ją tylko o poziomu Faktu szukającego tylko taniej sensacji. Jest to po prostu wyrok za znieważenie i to czy użyte tu zostało słowo pedał, cham, sk****el czy ch** nie ma tu większego znaczenia.

:grin: Racja! Mea Culpa. Baba faktycznie wredna była. :smile:

Niemniej jednak uważam, że adopcji dzieci należy powiedzieć stanowcze NIE.

Z resztą odpowiedzi nie zgadzam się w ogóle.

1. Komunistyczne zbrodnie to nie tylko donoszenie. Były morderstwa, zastraszanie etc.
Pieniędzy na ściganie komunistycznych zbrodni nie potrzeba wiele. Potrzeba jedynie woli.
Nikt nie popada w paranoję. Paranoja to wymysł kłamliwej propagandy.
"Nie, nie możemy ich ścigać, bo są ludzie, którzy popadli w paranoję" - co to za argument? To przecież kretynizm, aczkolwiek kretynizm, który - jak widać - trafia tam gdzie powinien.

2. "Spec od marketingu"? :roll: Promocja Che Guevary jest, dlatego że większość mediów jest lewicowa na potęgę. Każda ideologia potrzebuje bohaterów, którym hołduje młodzież. Jeśli nie ma rzeczywistych bohaterów to trzeba ich stworzyć. I stąd jest promocja zbrodniarza Che Guevary.

3. Ta? Dlatego nie może znaleźć pracy? Nie ośmieszajmy się. :D
Dlaczego zatem nie ma kabaretów, które śmiałyby się z Platformy? Hmmm???

Cyntia 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2009-08-04, 19:06   

SYD, a co z resztą?

Kombatanci. Nie rusza Cię to?

A co z rzekomymi podsłuchami? Nie czujesz się oszukany?

Napisałam o dysonansie poznawczym. To dość ciekawe pojęcie. Warto się z nim zapoznać.

Wybiórcza argumentacja z Twojej strony sugeruje, że Twój tok rozumowania jest obarczony błędem wynikającym z nieznajomości tegoż pojęcia. Otwarty umysł.
Ja przyznałam Ci rację w sprawie tej babki i geja. To znak, że mam otwarty umysł. Czy Ty masz otwarty umysł?

Jeśliby Twój tok rozumowania nie był obarczony błędem wynikającym z oddziaływania tak zwanego dysonansu poznawczego to powinieneś skupić się także na sprawie kombatantów i podsłuchów. Jeśli się na tym nie skupiłeś to znaczy, że nie pozwolił Ci na to dysnonans poznawczy.
Inaczej mówiąc to pojawił się konflikt pomiędzy Twoim wyobrażeniem świata, a dowodami, które mu zaprzeczyły. Musiałeś więc zignorować te dowody, aby dalej mogło istnieć to wyobrażenie.
Tak mniej więcej to wygląda. Proszę o otwartość umysłu. Zapoznaj się z tym pojęciem. Zrozum je. To wyjdzie Ci na dobre, bowiem dysonans poznawczy to nie tylko polityka. Zdziwisz się jak często masz z nim styczność. Ja się przeraziłam. :grin:

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2009-08-04, 20:01   

Cyntia napisał/a:
SYD, a co z resztą?

Kombatanci. Nie rusza Cię to?

A co z rzekomymi podsłuchami? Nie czujesz się oszukany?

Napisałam o dysonansie poznawczym. To dość ciekawe pojęcie. Warto się z nim zapoznać.

Wybiórcza argumentacja z Twojej strony sugeruje, że Twój tok rozumowania jest obarczony błędem wynikającym z nieznajomości tegoż pojęcia. Otwarty umysł.
Ja przyznałam Ci rację w sprawie tej babki i geja. To znak, że mam otwarty umysł. Czy Ty masz otwarty umysł?

Wybiórcza argumentacja z mojej strony sugeruje tylko i wyłącznie to, że nie znam zbyt dokładnie pozostałych spraw i nie chce się na ich temat wypowiadać bo nie czuje się na siłach. Może masz rację, nie przeczę. Ja nie bronię PO ani nie atakuję Pisu. Obie partie grzeją mnie tak samo.

1. No właśnie też masz trochę racji, komunista komuniście nierówny. Mi chodzi o to, że powinniśmy się odciąć od szukania na każdego teczki, wyciągania jakichś mało znaczących spraw. Ale mordercy, kaci itp. powinni zostać ukarani.

2. Proszę o podanie mi jakichś przykładów promowania postawy Che. Nie jego twarzy, tylko czynów. Z góry dziękuję.

3. Gdzie się ośmieszam? Nie zrobiła z siebie publicznie idiotki? Nie straciła całej wiarygodności? No i w końcu bezrobotny aktor to chyba nie jest jakiś ewenement na skalę kraju... A w scenie kabaretowej zbytnio się nie orientuję i nie wiem z czego się śmieją. Ale jeśli więcej z Pisu to chyba o czymś świadczy. Może niekoniecznie to, że PO nie pozwala...

I jeszcze raz podkreślam, że nie jestem zwolennikiem PO.

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2009-08-05, 20:29   

syd napisał/a:
I jeszcze raz podkreślam, że nie jestem zwolennikiem PO.

Ty nie jesteś zwolennikiem PO, ale Cyntia jest ewidentnie zwolennikiem PIS.

Obejrzałem filmik o kombatantach. Rozumiem ich rozgoryczenie. Prawdopodobnie ktoś tego nie przewidział, ale też rozumiem względy organizacyjne. Porządek musi być, bez względu na ustrój. I wcale nie jest powiedziane, że gdy prezydentem Warszawy był Kaczyński to było inaczej. A te teksty porównujące urzędników do Niemców czy dogadywania, że "Kaczyński by ich wpuścił" to były żenujące.
Tyle w tej sprawie. Zresztą PIS i jego poplecznicy też nie mają czystego sumienia w tego typu sprawach.
Cyntia napisał/a:
NIE BYŁO ŻADNYCH PODSŁUCHÓW. Podsłuchy to fikcja. Bajka dla ludu

Precyzując - podsłuchy były, ale nie były nielegalne - tak orzekł sąd i wyrok należy uszanować. Niewypał PO - PIS ma na swoim koncie podobne.
O aktorce która nie może znależć pracy to aż nie warto się wypowiadać - nie mój problem że ktos nie może pracy znależć. Zresztą to nie jedyna aktorka w Polsce bez pracy, więc nie wiem o co cała awantura.

Reszta tematów jest zbyt obszerna żeby tak na szybko się na nie wypowiedzieć.

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-08-05, 21:01   

a mi po formie i treści Cyntia zalatuje Zygmuntem Starym... podobny bełkot...

radny 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2009-08-05, 22:11   

Cyntia napisał/a:
NIE DAJCIE SIĘ OMAMIĆ LEWICY,

A kto wszedł w koalicję z lewicą w TVP i Polskim Radio (chodzi o rady nadzorcze).
Czy to nie przypadkiem Pan Jarosław Kaczyński i jego ludzie zawarli porozumienie z ludźmi Panów Kwiatkowskiego, Czarzastego i Napieralskiego. Może Pan/Pani Cyntia to skomentuje.

Cyntia napisał/a:
Umorzono śledztwo o nielegalne podsłuchy za rządów PiS

Skoro umorzono to jednak ta zła Platforma nie ma władzy absolutnej.

Cyntia napisał/a:
Otóż władzę dajemy im MY!

I tu się zgadzam. Tak było min. w wyborach do Sejmu i Senatu w 2005 i 2007 roku
Ostatnio zmieniony przez red 2009-08-05, 22:16, w całości zmieniany 2 razy  

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Piwa: 3/1
Wysłany: 2009-08-05, 22:24   

Cyntia napisał/a:
NIE DAJCIE SIĘ OMAMIĆ LEWICY, CZY TAK ZWANYM LIBERAŁOM

I PISOWSZYKOM TEŻ NIE! Bo zachowują się jak na wyżej pokazanym obrazku.

red napisał/a:

Moja pierwsza myśl była identyczna ;]

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-06, 11:10   

Morgoth napisał/a:
red napisał/a:

Moja pierwsza myśl była identyczna ;]

A ja bym powiedział że przy niej ZS to mały pikuś :D

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2009-08-06, 14:14   

chlopczyk napisał/a:

Rozumiem że twój poziom wypowiedzi jest "wysokich lotów" że porównujesz się z innymi? :)

Kiedyś myślalem że polityka(to czy będzie PiS,PO) ma wpływ na biznes...

dziś myślę że jest odwrotnie.

...i zamiast narzekać na politykę, mogę sam mieć wpływ na poziom życia(swój, innych) a także mieć wpływ na politykę.

Cyntia 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2009-08-07, 09:58   

red napisał/a:
Ty nie jesteś zwolennikiem PO, ale Cyntia jest ewidentnie zwolennikiem PIS.

Cyntia nie jest już niczyim zwolennikiem, albowiem Cyntia, poczyniwszy pewne obserwacje, przestała już wierzyć w to, że homo sapiens jest sapiens. Cyntia przeczytała "Księcia" i zmienia obóz. Stamtąd Cyntia będzie buchać zegarki i włoży w to całe swoje szlachetne serce.

red napisał/a:
Porządek musi być, bez względu na ustrój.

Śmiem twierdzić, że jeślibyś kiedyś dostał pałką zomowca przez łeb, w imię "porządku", to szybko wyleciałyby Ci z głowy takie mądrości.

red napisał/a:
Niewypał PO - PIS ma na swoim koncie podobne.

O kunszcie magika świadczy umiejętność kierowania wzroku publiczności w odpowiednie miejsca.
Nie wiem dlaczego w chwili, gdy magik wykonuje łamany ruch, to lud zawsze spogląda w miejsce zasugerowane przez magika.
Myślę Red, że magik właśnie, w chwili gdy spoglądałeś się na jego karty, buchnął Ci zegarek.

radny napisał/a:
Czy to nie przypadkiem Pan Jarosław Kaczyński i jego ludzie zawarli porozumienie z ludźmi Panów Kwiatkowskiego, Czarzastego i Napieralskiego.

Gdy "ludzie panów Kwiatkowskiego, Czarzastego i Napieralskiego" układali się z Platformą to jakoś żadnemu z wyborców PO to nie przeszkadzało. Cóż za niegodna podziwu giętkość! A może to zwykły dysonans?
A jeśli nawet najgorszych wrogów połączy na chwilę jakiś wspólny cel, cel nie pozwalający na popełnienie głupoty, to cóż w tym przerażającego?

radny napisał/a:
Skoro umorzono to jednak ta zła Platforma nie ma władzy absolutnej.

Faktycznie. Jeszcze nie ma dyktatury.

Z góry przepraszam za te cięte riposty, jednakże jako zagorzała wielbicielka stylu wykwintnej konwersacji, który uprawiała ongiś Francja w dobie rokoka, po prostu nie mogłam się powstrzymać przed zakosztowaniem tegoż języka ówczesnych elit.

Więc allons enfants de la patrie!

(Tytuł szlachecki temu, który prawidłowo zrozumie moją ostatnią ironię!)

:grin:

red 
Moderator

Wysłany: 2009-08-07, 10:22   

No wypisz-wymaluj Zygmunt Stary w spódnicy! :D
Większego sensu dyskusji nie widzę, gdyż wszelkie poglądy niezgodne z Twoimi są przecież wygłaszane przez głupców, którzy nie posiedli tej jakże wyrafinowanej umiejetności tajemniczego "dysonansu poznawczego"... :D

PS - zegarka nie noszę 8)

Cyntia 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2009-08-07, 10:41   

red napisał/a:
zegarka nie noszę

Chyba nie tylko zegarka. :grin:

red 
Moderator

Wysłany: 2009-08-07, 17:20   

Cyntia napisał/a:
Chyba nie tylko zegarka.

Tak. Np. biustonosza i stringów. Zresztą Ty też pewnie pewnych rzeczy nie nosisz, tylko co to ma wspólnego z Platformą Obywatelską i słynnym "dysonansem poznawczym"?

Odpowiedz do tematu