chyba nawet nie 1zł, bo ja płacę normalny PKS'em 19zł (pośpieszny 21, który btw jedzie tyle samo). Więc cena ta sama. Mnie interesowała tylko oferta cenowa, więc pozostane przy PKS, bo wolę jechać te 30-40minut dłużej a rozłożyć nogi i się kimnąć.
Chyba z rok temu widziałem naklejkę na przystankach na Warszawskiej o połączeniu Lublin-Piotrków - Wieluń - Wrocław. Naklejka była naklejona na wiecie przystanku koło budowanego obecnie Kauflandu (w stronę Piotrkowa) i na przystanku na przeciwko dworca PKS (w stronę Wrocławia).Z miesiąc temu na skrzynce taką ulotkę .....
^^ nie korzystałem z usług innych przewoźników niż PKS na tej linii (Wieluń-Wrocław). Na karteczce napisali busy, ta sama linia, te same przystanki - uznałem że może to być ten sam przewoźnik .
Tak, tylko busy, ciemnoczerwone mercedesy sprintery i każdy z klimatyzacją. Naprawdę polecam, ale wracać nim z Wrocławia zawsze lepiej rezerwować bilety z 2 dniowym wyprzedzeniem.
Wrzucaliśmy na forum skany z rozkładami tamtych dwóch firm, dlatego nie widzę powodu aby "kangurek" miałby być poszkodowany. Poniżej screen strony www z rozkładem:
Tak się kłóciliście ile trwa przejazd autobusem a ile busem do Wrocławia Miałam okazję jechać trzema różnymi autobusami z dworca w Wieluniu do dworca we Wrocławiu:
- zwykły PKS, który jedzie 2:40;
- pospieszny PKS, który jedzie (o zgrozo!) 3 godziny bez dwóch minut....
- bus ABX, który jedzie 2:30 nie zaliczając Olesna po drodze.
Teraz niech sobie każdy porówna i się zdecyduje czym jeździć Ja osobiście wolę autobusy - duuużo wygodniej, jest się gdzie rozłożyć i są miękkie fotele
A ja chwalę sobie busy ABX za jedną godzinę odjazdu z Wrocławia, która mnie ratuje w niektóre czwartki, czyli 19:30. Zajęcia kończę dopiero o 18:10, a ostatni autobus w taki dzień powszedni odjeżdża do Wielunia o 18:20(potem jest dopiero PKS w Puławach o 22:25).
Naprawdę cieszy mnie, że mogę wtedy spokojnie dostać się z dworca we Wrocławiu do Wielunia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum