R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Czym jest homoseksualizm?
Autor Wiadomość
Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2009-08-19, 15:37   Czym jest homoseksualizm?

Wątek wydzielony z tematu Macie swoją Platformę
red

1. Gdyby to było za PiSu tvn zaserwowałby nam 15 minutowe lamenty, a tak nic się nie stało.
2. Były tyle, że legalne, więc nie ma problemu. Ale telewizja nie mogła przegapić takiej okazji.
3. Nie mam nic do homosiów, niech sobie żyją robią co chcą. Homoseksualizm był od dawna, to nie jest jakaś nowość tego czy ubiegłego wieku.
Jestem przeciwny promowaniu homoseksualizmu, bo niewiele ma to wspólnego z normalnością. Żadnych pikiet, marszów tolerancji i nie wiadomo jeszcze czego. Dlaczego by nie zezwolić na trójkąty, albo odrazu bądźmi tak postępowi i zalegalizujmy związki ludzi ze zwierzętami.

Co do adopcji dzieci przez homoseksualistów jest to coś strasznego. W Irlandii zabrano dziadką nie pamietam dokładnie wieku ale ok. 50 wnuki i oddano je 2 homosią. Jakaś pani z urzędu stwierdziła, że są za starzy na wychowywanie dzieci.(rodzicie zgineli w wypadku czy coś takiego)

Czasem nie trzeba szukać przekrętów czy nadużyć tam na górze. Wystarczy się przyjrzeć polityce lokalnej.

Cyntia napisał/a:
Ta sprawa ma się tak do jej talentu aktorskiego jak piernik do wiatraka!
Nie widzę związku.
W USA wiele aktorów popada w konflikty z prawem i jakoś to im nie przeszkadza w znalezieniu pracy. Poza tym w przypadku C-K o sprawie dopiero rozstrzygnie sąd.

Cóż, nie wiem jak dobrą aktorką jest pani C-K, ale zgodzę się z redem w tej kwestii.
Co do USA, to ludzie o prawicowych poglądach mają bardzo duży problem ze znalezieniem pracy w Hollywood bez względu na talent aktorski. Może przypomnieć ileż to Hollywood przekazało na kampanię p. Obamy? Pamięta ktoś ilu znanych aktorów było omijanych przez Hollywood.
Ostatnio zmieniony przez red 2009-09-10, 10:05, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

WujA 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2009-08-20, 11:30   

Sylwek napisał/a:
albo odrazu bądźmi tak postępowi i zalegalizujmy związki ludzi ze zwierzętami.

Sorry, że trochę nie na temat, ale chciałeś - masz :D

Cytat:
Tego jeszcze nie było! Dziewięcioletnia Atma z miasteczka Munda Dhanda w południowych Indiach wzięła ślub z psem! A wszystko po to, by złe fatum, które ciąży nad jej rodziną, wreszcie ustało.

Kiedy mała Atma (9 l.) zakładała tradycyjną bawełnianą suknię, nie wiedziała, z jakiej okazji mama tak bardzo ją wystroiła. Szybko jednak okazało się, że dziewczynka tego samego dnia ma wziąć ślub. Atma zupełnie nie spodziewała się tego, że jej mężem zostanie... pies! Zdaniem rodziców dziewięciolatki, najodpowiedniejszym kandydatem na partnera dla ich córki był pochodzący z sąsiedniej wioski kundel Dino (3 l.). Matka dziewczynki uwierzyła bowiem w miejscowe gusła, które głoszą, że ślub z psem bezpowrotnie przepędza złe duchy.

Ceremonia zaślubin przebiegała w uroczystej atmosferze. Wystrojona Atma i jej odświętnie przyozdobiony oblubieniec złożyli nietypową przysięgę małżeńską. Dziewczynka obiecała psu dozgonną miłość, wierność i uczciwość małżeńską, a Dino pobłogosławił ją złożeniem łapy na jej czole. Nie wiemy, czy owo dziwaczne małżeństwo zostało już skonsumowane. Wiadomo jednak, że jeśli szczęście uśmiechnie się do rodziny 9-latki, Atma będzie mogła poślubić prawdziwego mężczyznę - bez konieczności brania rozwodu z psem!

* Autor: AB
* Źródło: Super Express, http://www.se.pl/archiwum...psem_88412.html

maed 
Dojeżdża PKSem
a wolałabym PKP!

Wysłany: 2009-08-20, 18:09   

Sylwek napisał/a:
Co do adopcji dzieci przez homoseksualistów jest to coś strasznego. W Irlandii zabrano dziadką nie pamietam dokładnie wieku ale ok. 50 wnuki i oddano je 2 homosią. Jakaś pani z urzędu stwierdziła, że są za starzy na wychowywanie dzieci.(rodzicie zgineli w wypadku czy coś takiego)

Żeby sprostować: matka dzieci jest osobą uzależnioną od narkotyków. W momencie, gdy sprawa miała miejsce, była na odwyku, ale opieka społeczna stwierdziła, że nie jest w stanie zajmować się swoimi dziećmi. Dziadkom odmówiono opieki ze względu na ich wiek (choć biorąc pod uwagę to, że babcia miała ledwie 46 lat, zaś dziadek 59 zdaje się to być trochę nie na miejscu) i ze względu na ich zły stan zdrowia. Byli oni pogodzeni z tym, że dzieci zostaną adoptowane, ale zaczęli mieć z tym problemy dopiero wtedy, gdy okazało się, że brat i siostra mają być adoptowani przez kogoś o odmiennej orientacji seksualnej. Wtedy matka i dziadkowie wespół ze szkockim kościołem rozpętali wojnę. Sprawa średnio nadaje się do cytowania w jakiejkolwiek sprawie, bo nie wiadomo do końca, jakie dziadkowie mieli problemy i dlaczego dzieci zostały przekazane zastępczej matce i wdrożono proces adopcyjny. I tak gwoli ścisłości: dzieci, które mają być adoptowane nie mogę być oddane komuś wbrew własnej woli - jeśli dzieci nie potrafią nawiązać więzi z osobami, które mają je adoptować, adopcja nie dochodzi do skutku :wink:

ryba 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2009-08-21, 12:41   

Cytat:
3. Nie mam nic do homosiów, niech sobie żyją robią co chcą. Homoseksualizm był od dawna, to nie jest jakaś nowość tego czy ubiegłego wieku.
Jestem przeciwny promowaniu homoseksualizmu, bo niewiele ma to wspólnego z normalnością. Żadnych pikiet, marszów tolerancji i nie wiadomo jeszcze czego. Dlaczego by nie zezwolić na trójkąty, albo odrazu bądźmi tak postępowi i zalegalizujmy związki ludzi ze zwierzętami.

Nie masz nic do homoseksualistów, a nazywasz ich niby to pieszczotliwie, a w rzeczywistości pogardliwie, homosiami.
Nie masz nic do homoseksualistów, a ich próby zwrócenia na dyskryminację (np. poprzez marsze), nazywasz "promowaniem". Jak ty się całujesz (jeśli się całujesz) z partnerką na ławce w parku, to też zajmujesz się promocją?
Nie masz nic do homoseksualistów, a nazywasz ich nienormalnymi.
Nie masz nic do homoseksualistów, a sugerujesz, że związek dwóch osób tej samej płci to mniej więcej to samo, co związek człowieka ze zwierzęciem.

Nieee, ty w ogóle nic nie masz przeciwko homoseksualistom, ty jedynie odmawiasz im pełni człowieczeństwa i jakichkolwiek praw.
A ja na przykład nie mam nic przeciwko temu, żebyś dzielił się z innymi swoimi opiniami na forum, ale nie mogę zgodzić się na to, abyś wypowiadał się na forum.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2009-08-21, 19:57   

Prawo do wolności wypowiedzi też jest... (przykład homosia)

Jakj rozumiesz pełnię społeczeństwa w tym co napisałeś i prawa homoseksualistów? Jakaś nowomowa?

Może zróbmy prawda dla wysokich ludzi? Prawa dla brunetów? Prawa dla leworęcznych?

Wyróżnijmy ich. Niech robią parady, sypnijmy dofinansowaniem z budżetu na rzecz zwolenników "trójkątów"

Może oni też czują się dyskryminowani?

maed

Niezłe.

Opieka społeczna/państwo deycyduje co zrobić najlepiej z dziećmi. Oddając je parze homoseksualnej.

ryba 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2009-08-21, 20:49   

Cytat:
Prawo do wolności wypowiedzi też jest... (przykład homosia)

Naprawdę? Naprawdę wolność sankcjonuje obrażanie innych? No to proszę bardzo, chętnie z tego skorzystam, od tego postu począwszy (złamię regulamin forum, ale myślę, że administracja przymknie oko, skoro sam zainteresowany dał mi właśnie zielone światło...).
Cytat:

Jakj rozumiesz pełnię społeczeństwa w tym co napisałeś i prawa homoseksualistów? Jakaś nowomowa?

Człowieczeństwa, pełnię człowieczeństwa, czytaj uważniej, mateusiu. Jej pełnię rozumiem w ten sposób, że uznaje się homoseksualistów za osoby normalne, (a nie sugeruje się, że jest to rodzaj choroby), tak jak prawie 20 laty uczyniła Światowa Organizacja Zdrowia, jakbyś nie wiedział, ośle. Prawa rozumiem w ten sposób, że homoseksualistom gwarantuje się te same prawa, co wszystkim innym obywatelom, bo dziś ich nie mają. To oczywiście uprzednio wymaga przyjęcia do wiadomości, że są to osoby normalne, co w twoim przypadku może być trudne, łosiu.

Cytat:

Może zróbmy prawda dla wysokich ludzi? Prawa dla brunetów? Prawa dla leworęcznych?

Wyróżnijmy ich. Niech robią parady, sypnijmy dofinansowaniem z budżetu na rzecz zwolenników "trójkątów"

Tymi zdaniami potwierdziłeś, że jesteś idiotą (sorry, ale ja tylko korzystam z wolności słowa). Leworęczni czy bruneci nie potrzebują gwarancji praw, bo po prostu je mają. No, chyba, że są homoseksualni.

A tak w ogóle to ty też powinieneś czuć się dyskryminowany. Skoro tak niewiele praw mają w Polsce osoby głupie...

Ps. Przeczytam Twoją odpowiedź i na tym raczej zakończę dyskusję z tobą. Ciao

ryba 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2009-08-21, 21:03   

Aha, byłbym zapomniał: JA NIC NIE MAM PRZECIWKO MATEUSZOWI. JA JESTEM TYLKO PRZECIWNY PROMOCJI MATEUSZA NA TYM FORUM.

Pozdrowienia dla homofobów, już niedługo sami się staniecie homo, bo przecież tak to wszystko działa - od promocji do zarazy! Drogą kropelkową, jeśli jeszcze nie wiecie.

Nie pisz posta pod postem, stosuj opcję 'ZMIEŃ'.
Jaro
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2009-08-21, 21:05, w całości zmieniany 1 raz  

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Wysłany: 2009-08-21, 21:22   

Homoś to nie żaden wulgaryzm czy obraźliwe słowo. Ale każdy ma swoją rację.

Odnośnie WHO. Rozumiem że 25 lat temu homoseksualim był zły i jedną decyzją/podpisem stał się czymś zupełnie normalnym?

Bo urzędnicy z WHO tak uznali i to jest wyrocznia dla Ciebie?

Wiesz gdzie mam wyzwiska w stylu osioł itd?

Napisz coś bardziej wymyślnego/obraźliwego, bo jedziesz standardem.

ryba 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2009-08-22, 12:25   

Cytat:
Homoś to nie żaden wulgaryzm czy obraźliwe słowo. Ale każdy ma swoją rację

Jest obraźliwe dużo bardziej, niż ci się wydaje. I fakt, każdy ma swoją rację, ale niektórzy mają jej jakby mniej.

Mateusz napisał/a:
Odnośnie WHO. Rozumiem że 25 lat temu homoseksualim był zły i jedną decyzją/podpisem stał się czymś zupełnie normalnym?

Nie, przecież to tylko WHO, jakaś podrzędna i nikomu szerzej nie znana instytucja. Masz rację, zapewne lepszą wyrocznią są homofobiczne poglądy Korwina-Mikke i Cejrowskiego.

Mateusz napisał/a:
Napisz coś bardziej wymyślnego/obraźliwego, bo jedziesz standardem.

Oszczędzę cię chłopcze, nie będę strzelał z armaty do komara.

maed 
Dojeżdża PKSem
a wolałabym PKP!

Wysłany: 2009-08-22, 13:00   

Mateusz napisał/a:

Dyskusje na temat tego, że homoseksualizm nie powinien być zaliczany do chorób psychicznych trwały od ponad półwiecza, podobnie jak i istniały badania mówiące o bezzasadności takiej klasyfikacji, ale dopiero w okolicach 1950 zaczęto badania na szeroką skalę. Ja rozumiem, że to może być ciężkie do zrozumienia, ale Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne, Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne i Światowa Organizacja Zdrowia nie składają się z osób będących stereotypowymi Zenkami i Zdzisiami z dowolnego urzędu, są to zazwyczaj wysoko wykwalifikowani specjaliści. Zmiany w klasyfikacji DSM-IV i wielu innych dziedzinach nie zależą od strasznych lobbystów, zależą od wyników rzetelnych badań przeprowadzonych przez naukowców. Swoją drogą - zastanawia mnie, czy geocentryści też się chwytali takich figur.

Co zaś do rodzeństwa - może dla Ciebie jest to ewidentnym dowodem spisku i wyrazem kontroli sprawowanej nad nami przez faszystowskie rządy, ale opieka społeczna jest potrzebna. Pomimo tego, że owszem, również zdarzają im się błędy w ocenie, w UK opieka społeczna jest dalece bardziej profesjonalna niż w Polsce. Dodatkowo, bardzo rzadkie jest oddawanie dzieci do adopcji osobom niespokrewnionym w przypadku, gdy mogą (i chcą) je zaadoptować członkowie rodziny. Jest to bardzo częsta praktyka, gdyż dzieciom, które pozostają (z różnych przyczyn) bez rodziców, łatwiej jest zaakceptować kogoś, kogo już znają. Dlatego nie jestem skłonna do lamentów nad tym, że dzieci odebrano dziadkom - najwyraźniej istnieją uzasadnione obawy, że stan zdrowia i wiek dziadków może doprowadzić do ich śmierci w dość krótkim okresie (czyli, jak rozumuje "straszny urzędas odbierający rodzinie dzieci": zanim rodzeństwo dorośnie, dziadkowie mogą umrzeć, co będzie kolejną traumą dla dzieci, których matka jest uzależniona od heroiny, a ojca najprawdopodobniej nigdy nie widziały"), co jest poważnym przeciwwskazaniem do opiekowania się małymi dziećmi. O ile może to brzmieć dziwnie, w sytuacji, gdy babcia ma ledwie 46 lat, o tyle jej małżonek ma lat 59. Oficjalne stanowisko wskazuje nie tylko na wiek dziadków, ale przeciwwskazaniem jest stan ich zdrowia, czego żadna z gazet nie opisuje szerzej, a i dziadkowie nie wyjaśniają, o co chodzi - przez co podejrzewam, że to jest główną przyczyną całego zamieszania.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Wysłany: 2009-08-22, 13:05   

ryba

Dla mnie WHO to kolejna Liga Narodów/ONZ (organizacja pustych słów i interesów silnych państw), tyle że straszą ludzi epidemiami/pandemiami i mają przy okazji poparcie koncernów farmaceutycznych za sianie paniki(szczepionki się lepiej sprzedadzą)

Skąd mają środki na utrzymanie?

Podobnie jest z środowiskami aborcyjnymi z Panią Wandą Nowicką na czele i powiązaniami z koncernami antykoncepcyjnymi.

Odnośnie poglądów wystarczy mi http://www.fronda.pl

Odnośnie tolerancji wobec homosiów.

Rozumiem że jak mężczyzna mężczyźnie "wchodzi w kakao" to jest to dla Ciebie normalność? A jeżeli jeszcze dać im do adopcji dziecko, to nie jest to złe?

Cytat:
Oszczędzę cię chłopcze, nie będę strzelał z armaty do komara.

To schowaj tą "armatę", skoro znasz już moją opinie na temat homosiów.

maed

Uważasz że rodzice/dziadkowie są gorszymi opiekunami niż urzędnicy z opieki społecznej? (oczywiście są przypadki w tv nagłaśniane o niedobrych rodzicach)

Kamery jeszcze zainstalować?

Cytat:
Kamery przemysłowe w domach!

INFO: Kamery przemysłowe śledzący każdy ruch domowników. Tak wygląda rządowy projekt, według którego tysiące Brytyjczyków będzie śledzonych w swych domostwach.

P. Edward Michał Balls, brytyjski minister ds. dzieci, szkół i rodzin, poinformował, że brytyjski rząd przeznaczy 400 mln GBP na wdrożenie systemu, którego celem będzie kontrola 20 tys. patologicznych rodzin za pomocą kamer przemysłowych. Kamery mają m.in. sprawdzać, czy dzieci odrabiają zadania domowe i chodzą do szkoły, o której idą spać i co jedzą.

Źródło: pcworld.pl
Opracował: Tomasz Paszek

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2009-08-22, 13:15   

Mateusz napisał/a:
Rozumiem że jak mężczyzna mężczyźnie "wchodzi w kakao" to jest to dla Ciebie normalność? A jeżeli jeszcze dać im do adopcji dziecko, to nie jest to złe?

Dopóki nie robią tego publicznie i nie namawiają innych to jest mi to zupełnie obojętne. A co do adopcji to czasem myślę, że orientacja seksualna nie jest najważniejsza. Bo para homoseksualistów też mogła by być dobrymi rodzicami pod warunkiem, że od małego tłumaczyli by dziecku, że naturalne jest to, że mężczyzna żyje z kobietą a oni są mniejszością, której raczej nie powinno się naśladować. Bo wiele jest par, które tak uważa. Jednak inne dzieci (a zwłaszcza ich rodzice) nie dały by żyć takiemu dziecku. Było by wyśmiewane na każdym kroku. I głównie dlatego jestem przeciwny takim adopcjom. Para homoseksualistów może dać dziecku więcej szczęścia i prawdziwego uczucia niż rodzina z ojcem alkoholikiem i matką pracoholiczką, którzy dziecko potrafią jedynie nakarmić i puścić mu kreskówkę w tv żeby siedziało cicho.

ryba 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2009-08-22, 14:12   

Maed podziwiam Twą cierpliwość w tłumaczeniu osobnikom pokroju Mateusza tego rodzaju kwestii. Ja bym nie miał siły, bo w moim przekonaniu takim osobom trudno cokolwiek wytłumaczyć, ich zadowala kilka chwytliwych i efektownie brzmiących tez/diagnoz, które pozwalają na wytłumaczenie sobie tego, jak działa świat, przy minimalnym wysiłku intelektualnym. Tu spisek, tam złodzieje, "kto za tym stoi", "komu tu służy", et cetera, et cetera. Wszystko działa wg kilku mechanizmów, a tylko czytelnicy radykalnie prawicowych pism takich jak "Fronda" czy "Najwyższy Czas" są w awangardzie, bo przejrzeli na oczy i zrozumieli, na czym ten świat stoi. Tłumaczenie pewnych rzeczy takich ludziom jest z gruntu bezowocne, bo do nich nie trafiają argumenty, lecz wielkie słowa. Trzeba do nich mówić językiem obrazowym, skrajnie emocjonalnym, strzelać efektownymi metaforami - z pierd...nięciem musi być, krótko mówiąc. Nie mniej szacunek za wytrwałość.
Cytat:

Och, ach, jaki jesteś politycznie niepoprawny, dobry z ciebie uczeń, nie ma co. Szkoda tylko, że granice twojego rozumienia normalności są tak wąskie. Cóż mogę powiedzieć, może jednak warto wychylić głowę poza "Frondę"?

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2009-08-22, 16:44   

Mateusz, czym jest dla ciebie normalność? Zdefiniuj z łaski swojej. Są to jakieś cechy, które posiada większość? Może wprowadźmy jakąś skalę procentową? Jeśli daną cechę (lub cokolwiek innego) wykazuje 50, 60, 90 % społeczeństwa (pytanie jakiego - polskiego, jakiegoś innego<?>), to wtedy mówimy o normalności. No cóż, wtedy grupa "nienormalnych" nam się radykalnie powiększa. Leworęczni, kulawi, niedosłyszący, z krzywym palcem u lewej stopy... No tak, przyjmując ten sposób definiowania normalności, wszyscy jesteśmy nienormalni.
Syd, tego zdania
syd napisał/a:
Bo para homoseksualistów też mogła by być dobrymi rodzicami pod warunkiem, że od małego tłumaczyli by dziecku, że naturalne jest to, że mężczyzna żyje z kobietą a oni są mniejszością, której raczej nie powinno się naśladować
raczej nie przemyślałeś. "Tego" nie da się naśladować. "Takim" się jest. Orientacji seksualnej nie wybiera się raczej jak chipsów w supermarkecie, prawda?

cynik 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2009-08-26, 00:16   

1. Da się. Gdyby to było wynikiem genetyki, to homosie (wolałbym napisać pedały, ale rzadko tu zaglądam i nie wiem, czy przypadkiem moderatorzy nie są jacyś nawiedzeni i mi nie skasują) dawno by wyginęli. Jeżeli nie genetyka, to...? To nie musi być proste naśladownictwo (ale może - dzieci w pewnym wieku uczą się wyłącznie przez naśladownictwo), wystarczy, że relacje między rodzicami były zaburzone, ojciec pantoflarz, albo brak ojca... oczywiście tu nie ma reguł, dzieci też są różne i różnie reagują na różne czynniki środowiskowe.

2. Co do słownictwa... Jeżeli nikt nie troszczy się o to, czy wszyscy księży nazywają księżmi, a nie np. katabasami, jak się na forach zdarza, to nie rozumiem tej asymetrii. Albo wolność słowa obowiązuje wszystkich, albo nikogo... dlaczego gejów nie można nazwać pedałami? To ich problem. Ktoś się troszczy o byt alkoholików w krajach muzułmańskich?

3. WHO skreśliła homoseksualizm z listy chorób w drodze głosowania. Rozesłali ankietę do psychiatrów, a ci odpowiadali, czy uważają za chorobę, czy nie uważają. Z tego co wiem, głosowanie nie jest najlepszą metodą ustalania faktów. Każdych, nie tylko naukowych.

4. Wszyscy jesteśmy na swój sposób nienormalni, ja np. w ogóle nie interesuje się motoryzacją, a przecież większość facetów się interesuje, nie? Nawet prawa jazdy nie mam, a przecież w dzisiejszym świecie to często elementarz przy staraniu się o pracę, poza tym ułatwia życie. Ale ja nie robię z tego problemu, przyznaję się do tego... dlaczego co do pewnego określonego zachowania mamy o tej nienormalności nie mówić? Jak bardzo ktoś musi mieć słabą psychikę, żeby się czymś takim przejąć. Albo tu nie chodzi o psychikę, ale taki ryba znowu się będzie śmiał, że spiski itd.

5. Co do całowania się z dziewczyną... Promocja heteroseksualizmu jest korzystna dla zachowania gatunku, promocja innych orientacji - nie.

6. O jakiej dyskryminacji mówicie? Dziedziczenie? Jak się komuś nie chce ruszyć tyłka i iść do notariusza... Odwiedzanie w szpitalach? Jakoś nie słyszałem o odmowach, usłużne media na pewno by to wypunktowały. Wolny rynek by to załatwił, bo który prywaciarz z góry rezygnuje z jakiejkolwiek grupy klientów? To zresztą fajny sprawdzian, ile naprawdę jest tych "wesołków". Jeżeli faktycznie aż 10%, to nikt nie będzie z nich z góry wykluczał, bo 10% rynku to niezły kawał tortu, czy to w usługach, czy handlu.... Podatki? A dlaczego nie chcą zniesienia wspólnego opodatkowania małżonków? Podatek liniowy by to rozwiązał. Ale pedałów popiera lewica, a ta zawsze była za komplikacją systemu podatkowego, więc zamiast skasowania ulg dla małżeństw będzie rozciągnięcie tego na inną grupę, czyli mnożenie uprzywilejowanych. Bo dlaczego np. brat z siostrą mieszkający razem (patrz "Ania z Zielonego Wzgórza") nie mogą się wspólnie rozliczać? A np. dorosłe dzieci z rodzicami (mam na myśli bez limitu wieku)?

7. Leworęczni są dyskryminowani. Np. nożyczki są wygodniejsze dla praworęcznych. W USA jest rynek rzeczy/narzędzi dla leworęcznych, u nas nie. Czy to nie jest dyskryminacja?

8. Bruneci też - szybciej u nich widać siwiznę. To też dyskryminacja.

Odpowiedz do tematu