R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Co PO zrobiło dzis dobrego
Autor Wiadomość
mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-08-28, 21:00   

Tam gdzie się nie wtrącają to rośnie.
Tam gdzie się wtrącają to katar.
Postaw piwo autorowi tego posta

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2009-08-29, 13:22   

mareks napisał/a:
Tam gdzie się nie wtrącają to rośnie.

Widocznie lepiej było się nie wtrącać niz zwiększać deficyt budżetowy jak chciał prezydent.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-08-29, 15:35   

A co ma przyszły deficyt budżetowy do sytuacji w II kwartale.
Chyba nie uciekło Ci z pamięci kiedy ten deficyt był przedstawiony przez rząd.
Uważam że wyniki PKB są tylko i wyłącznie zasługą wzrostu wartości eksportu przez tanią złotówkę i bądzmy ostrożni w euforii bo zyskująca na wartości złotówka może te wyniki zweryfikować.

red 
Moderator

Wysłany: 2009-08-29, 16:38   

mareks, zamiast sie cieszyć że na tle Europy mamy rewelacyjne wyniki, to zawsze szukasz negatywów. Ciekawe czy gdyby przy władzy był PIS to też szukałbyś dziury w całym.
Wiem że nie można popadać w euforię, ale chyba lepiej jest że mamy "+" a nie "-" jak cała Europa.
Czasami odnosze wrażenie, że niektórzy zwolennicy PIS woleliby, żeby w Polsce był totalny kryzys, duży wzrost bezrobocia (nie szkodzi że przy okazji kilku znajomych zostałoby bez pracy), sodomia, gomora, ptasia grypa itp itd, bo wtedy możnaby powiedzieć z satysfakcją, że winny jest rząd PO a za PISu było lepiej...

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-08-29, 16:57   

Wyciągasz złe wnioski.Osobiście jestem zadowolony z wyników PKB ale to nie oznacza że mam ulegać koniunkturalnym wypowiedziom min.Rostowskiego bez trzeżwego patrzenia w przyszłość.Bez względu na to kto rządzi dobro Polski jest dla mnie najważniejsze.

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 2/7
Wysłany: 2009-08-29, 16:59   

No cóż, mareks podał ci konkretne argumenty, dlaczego tak się stało, a ty zamiast mu rzeczowo odpowiedzieć to go atakujesz.
Bardzo często mam wrażenie, że nie wolno nic złego pisać/mówić na temat PO. Cokolwiek by robili.

red 
Moderator

Wysłany: 2009-08-29, 18:23   

OgioN, ja wcale nie neguje tego co napisał mareks. Odnoszę tylko wrażenie, że zwolennicy PISu każdą dobrą wiadomość (bo taką niewątpliwie jest wzrost PKB) starają się zamienić w porazkę PO. I to mi się nie podoba.
OgioN napisał/a:
Bardzo często mam wrażenie, że nie wolno nic złego pisać/mówić na temat PO. Cokolwiek by robili.

A ja mam wrażenie, że nie wolno pisać nic dobrego o PO, bo zaraz PISowcy wyciągną z szafy posłanke Sawicką...
mareks napisał/a:
to nie oznacza że mam ulegać koniunkturalnym wypowiedziom min.Rostowskiego bez trzeżwego patrzenia w przyszłość

Nie patrze na wypowiedzi Rostowskiego bezkrytycznie. Podobnie mogę powiedzieć, że tacy jak ty bezkrytyucznie przyglądali się konferencja Ziobry, a dla innych była to czysta propaganda.
Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a szklanka może być w połowie pełna lub pusta...

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-08-29, 18:35   

Smieszy mnie ta Twoja pewność że zwolennicy PIS to ludzie bez zdolności samodzielnego myślenia.

red 
Moderator

Wysłany: 2009-08-29, 18:49   

mareks, to samo mogę powiedziec o Tobie i o zwolennikach PO.

Przecież ogólnie znana jest oczywista oczywistość, jakoby zwolennicy PO byli bezkształtną masą, zmanipulowaną przez stronnicze media z TVN i Gazetą Wyborczą na czele, w dodatku stojący tak gdzie stało ZOMO (pomimo tego, że większość z nich nawet nie pamięta taj instytucji) i wychowujący sie na podwórkach, natomiast wyborcy PISu to intelektualna elyta kraju, która posiadła wszelkie prawdy objawione, niestety wskutek wrogiej propagandy sprzymierzonych sił ciemności jest ona w mniejszości...
Aha - oczywiście dane statystyczne mówiące o tym, że zwolennicy PO to głównie dobrze wykształceni, młodzi mieszkańcy dużych miast a zwolennicy PIS to starsze osoby z prowincji sa zmanipulowane i o niczym nie świadczą :D

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-08-29, 19:03   

Nie dla mnie ten poziom dyskusji.

red 
Moderator

Wysłany: 2009-08-29, 19:14   

mareks, sam zacząłes tą dyskusję. Ale przyznaje racje - dalsza polemika nie ma sensu.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2009-08-29, 19:20   

red napisał/a:
mareks, to samo mogę powiedziec o Tobie i o zwolennikach PO.

Przecież ogólnie znana jest oczywista oczywistość, jakoby zwolennicy PO byli bezkształtną masą, zmanipulowaną przez stronnicze media z TVN i Gazetą Wyborczą na czele, w dodatku stojący tak gdzie stało ZOMO (pomimo tego, że większość z nich nawet nie pamięta taj instytucji) i wychowujący sie na podwórkach, natomiast wyborcy PISu to intelektualna elyta kraju, która posiadła wszelkie prawdy objawione, niestety wskutek wrogiej propagandy sprzymierzonych sił ciemności jest ona w mniejszości...
Aha - oczywiście dane statystyczne mówiące o tym, że zwolennicy PO to głównie dobrze wykształceni, młodzi mieszkańcy dużych miast a zwolennicy PIS to starsze osoby z prowincji sa zmanipulowane i o niczym nie świadczą :D

PO podobnie jak AWS...

Z kolei przytaczanie słów prezydenta i historyjek o ZOMOwcach to tak jakbym słuchał obietnic wyborczych PO. Przestaje śmieszyć, to jest żałosne że ludzie to "kupują" - historyjki o ZOMO i będzie żyło się lepiej.

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2009-08-31, 10:10   

red napisał/a:
mareks, zamiast sie cieszyć że na tle Europy mamy rewelacyjne wyniki, to zawsze szukasz negatywów.

Nie wiem z czego się cieszyć, skoro takie Niemcy jeszcze przed kryzysem miały wzrost PKB na poziomie 1%, a Polska która dopiero wprowadza ustawy na wzór rozwiniętych, zbiurokratyzowanych i socjalnych państw zachodu miała ok. 5%. (Komu jak komu, ale tobie red nie muszę tłumaczyć, że biurokratyzacja utrudnia bycie przedsiębiorczym)

Więc skoro Niemcy zanotowali spadek o 3.8% a Polska ma aktualnie wzrost na pułapie 1.1%( zobaczymy co będzie na koniec roku).
Niemcy: 3.8+1=4.8% - spadek
Polska: 5-1.1=3.9% - spadek

Przy czym różnice w PKB uwzględniając ważony parytetem siły nabywczej

5.......... Niemcy..2 863,000
21........ Polska......684,500

Więc Niemcy mogą sobie pozwolić na skurczenie swojej gospodarki nawet o 3.8%, a Polska gdyby utrzymywała ten żenujący(a za razem optymistyczny) poziom 5% to za 10 lat mielibyśmy 1061.884, a gdzie tam Niemieckie 2 863,000 przy założeniu, że Niemiecka gospodarka stała by w miejscu co jest bardzo prawdopodobne jeżeli Wspólnota Europejska wprowadzi jakiś ciekawy przepis nakazujący zwiększyć np. akcyzę bo jest za mała(podcinająć przy tym skrzydła polskiej gospodarce).

red napisał/a:
Wiem że nie można popadać w euforię, ale chyba lepiej jest że mamy "+" a nie "-" jak cała Europa.

Oczywiście lepiej jest mieć więcej niż mniej, ale przecież PO obiecywało nam cuuuda.

Odpowiedz do tematu