Tak, tylko że pod znakiem parking jest również tabliczka jak parkować, czyli jeśli chodzi o ulicę Barycz to wzdłuż jezdni, połową auta na chodniku.
Zgadza sie, jest tabliczka. Tylko żeby tam wjechać połową samochodu to trzeba mieć jakieś terenowe auto z 20to calowymi kołami. Tam jest tak wysoki krawężnik że małe auto nie wjedzie.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-03-22, 17:45
Może ktoś o tym pisał ale ja proponuje w takiej sytuacji Rowerek:) Ekologicznie, szybciej się dotrze, jest gdzie zaparkować:)
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
dawid
Cóż za obywatelska postawa!! Wg mnie b. dobrze robisz. Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, ale chodzi o to że właścicielka samochodu parkuje na przejaździe.
W Łodzi grupa studentów zajmuje się walką z "plakaciarzami".
Ponieważ istnieje takie coś jak zatrzymanie obywatelskie, gdy widzisz kogoś łamiącego prawco. Co w tym wypadku dot. licznych plakatówi ulotek naklejanych na murach kamienic i bydunków w Łodzi bez zgody właściciela...
Wczoraj zaparkowałam autko na parkingu, na ulicy Sieradzkiej.Udałam się do banku,wracam a tam moje autko jest zablokowane innym samochodem,które stało sobie poprzek!!!!!Pojawiła się właścicielka tego samochodu,zwróciłam jej grzecznie uwagę,ze chciałabym odjechać.Ona na mnie z krzykiem,że ma dziecko niepełnosprawne,ze nie ma gdzie samochodu postawić,a chciałaby zrobić zakupy.
Ja to wszystko rozumiem,ale to nie znaczy ze ma źle parkować,kogoś blokować.Poprosiłam ją tylko aby troszkę odjechała żebym ja mogła wyjechać, a ona z krzykiem od razu! Przecież gdyby odjechała mi to mogłaby wjechać na moje miejsce i nie byłoby problemu. Dopiero jak postraszyłam,że zadzwonię na policję to odjechała.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Reanimując dość starego trupa wrzucam pewien dość bezpośrednio brzmiący link, który być może przyda się tym, co noszą ze sobą aparat lub mają go choćby w telefonie
Co prawda z tego co widzę, strona głównie posiada zdjęcia ze stolicy, ale dlaczego by nie spróbować jej idei rozpropagować na nasze rodzime ziemie? Mnie się podoba taki sposób piętnowania
niektóre zdjęcia nie złe
w wieluniu spokojnie można by codziennie znaleźć jakiegoś inteligentnie parkującego członka.
_________________ KONTO ZABLOKOWANE PRZEZ ADMINISTRACJĘ.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2009-09-13, 18:41
Mam takie pytanie, czy Pan z samochodu oklejonego reklamą pewnego wieluńskiego, nowootwartego baru na os.Wyszyńskiego jest inwalidą?
Obejrzałem cały samochód dookoła i nigdzie nie znalazłem świadczącej o tym plakietki.
Nastepnym razem proponuję podjechać pod samą kasę!
WSTYD i szkoda ze policji nie było gdzieś w pobliżu.
A może na podstawie zdjęcia można ukarać tego kierowcę ?
SH.jpg
Plik ściągnięto 114 raz(y) 224,06 KB
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum