A ja się nie zgadam ponieważ to świadczy, że jesteście zamknięci na wszelkie argumenty. To nie jest tak, że np. wszystko co robi i mówi p. Majcher jest złe, a to co ktoś tam inny jest świetne albo na odwrót. Jeżeli ktoś przekona mnie do swojej racji to czemu nie? Niektórych przekonuje telewizja...
Tyle że mnie jak na razie argumenty mareksa, Cyntii, OgioNa czy Zygmunta Starego do niczego jak na razie nie przekonały. Bo jak dla mnie to więcej w nich jadu i manipulacji, niż rzeczowych argumentów.
"Kłamstwo obiegnie cały świat, zanim prawda zdąży włożyć buty."
"Prawda"Terry Pratchett
Wow, a co Ty wiesz o prawdzie?Jak na razie wciąż piszecie, ze w TV kłamią na temat PISu-jak w krzywym zwierciadle. Biedny PiS- wredne media się po prostu uparły na nich! Rozumiem, ze macie jakieś inne, niezwykle wiarygodne źródło prawdy. ;>
Red, mnie też nie przekonały i stwierdzam po raz kolejny, że dyskusja ta nie ma najmniejszego sensu.
Wow, a co Ty wiesz o prawdzie?Jak na razie wciąż piszecie, ze w TV kłamią na temat PISu-jak w krzywym zwierciadle. Biedny PiS- wredne media się po prostu uparły na nich! Rozumiem, ze macie jakieś inne, niezwykle wiarygodne źródło prawdy.
A co Ty wiesz o mediach w Polsce?
Co wiesz o TVN-ie?
Co wiesz o GW?
Analizowałaś może materiały, które pojawiają się w tych mediach?
Weryfikowałaś te informacje?
W swoje ocenie opierasz się jedynie na swoim prywatnym przekonaniu.
Taka ocena nie upoważnia Cię do mówienia, że JEST TAK, A NIE TAK.
Przeczytaj książkę Remuszki o GW.
Przeanalizuj kilka informacji z GW.
Zapoznaj się z życiorysem redaktora naczelnego.
Poznaj jego rodzinę.
Poznaj innych publicystów GW.
Dowiedz się w jaki sposób powstała ta gazeta.
Dowiedz się jakie było jej stanowisko na przestrzeni lat.
Przeanalizuj to, a dopiero potem mów, że wiesz czym są media w Polsce, bo póki co to opierasz się na swoich wewnętrznych odczuciach, a z tymi to różnie bywa.
Wiesz. Ja mogę mieć odczucie, że Adolf Hitler był dobrym człowiekiem jak go zobaczę na zdjęciu i nic więcej nie będę o nim wiedziała.
Ostatnio w internecie natrafiłam na takie słowa:
JEŚLI JESZCZE NIE ZWARIOWAŁEŚ TO ZNAK, ŻE JESTEŚ NIEDOINFORMOWANY.
Bo jak dla mnie to więcej w nich jadu i manipulacji, niż rzeczowych argumentów.
Poczytaj swoje własne posty. Zobaczysz ile w nich "polityki miłości"
Cytat:
Wow, a co Ty wiesz o prawdzie?
Pewnie mniej, niż Ty, skoro tak dumnie szczycisz się mądrością Terry Prachett.
Żeby nie było Ci tak słodko dołożę łyżkę dziegciu:
Cytat:
Nie ma żadnych dowodów, że policja, CBA czy ABW za rządów PiS nielegalnie stosowały podsłuchy telefoniczne. Tak uznała zielonogórska prokuratura i umorzyła tajne śledztwo prowadzone w tej sprawie...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 427 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-09-17, 19:16
Cytat:
Wow, a co Ty wiesz o prawdzie?Jak na razie wciąż piszecie, ze w TV kłamią na temat PISu-jak w krzywym zwierciadle. Biedny PiS- wredne media się po prostu uparły na nich! Rozumiem, ze macie jakieś inne, niezwykle wiarygodne źródło prawdy. ;>
Ano. Prawiczki nie mogą przeżyć, że największy dziennik (nie licząc brukowców) leży w rękach lewicowo-liberalnych. Tyle lat obrzydzają społeczeństwu GW, tyle jadu zostało wylanego, tyle plugawych oszczerstw padło i wciąż bez większych efektów. Biedny Remuszko, biedny Ziemkiewicz. Tyle się narobili, a przekonali wyłącznie już przekonanych. Społeczeństwo nie doznało olśnienia, nie skąpało się w świetle Prawdy (sic!) i wciąż czyta tych łże-dziennikarzy. Matko Przenajświętsza, Waldemarze Łysiaku, dlaczego? Dlaczego społeczeństwo nie chce prawdy? Leo, why? (chlip,chlip)
_________________ Conversations don't get any better as you get older
A co Ty wiesz o mediach w Polsce?
Co wiesz o TVN-ie?
Co wiesz o GW?
Analizowałaś może materiały, które pojawiają się w tych mediach?
Weryfikowałaś te informacje?
Rozumiem, że ty to wszystko wiesz? Masz monopol na prawdę? A kazdy myslący inaczej jest zmanipulowany lub niedoinformowany? Albo nie posiadł tajemnej wiedzy znanej tylko nielicznym (czytaj: zwolennikom PIS).
OgioN napisał/a:
Poczytaj swoje własne posty. Zobaczysz ile w nich "polityki miłości"
No to znajdż coś w moich postach, co nie jest odpowiedzią na jad jakiegos PISowca...
Jakbym miała każdą gazetę analizowac i wszystko inne, to wtedy dopiero bym zwariowała.
Więc się nie wypowiadaj o tym czym są media jak ich nie znasz.
ryba napisał/a:
Prawiczki nie mogą przeżyć, że największy dziennik (nie licząc brukowców) leży w rękach lewicowo-liberalnych.
A co to ma do rzeczy w czyich rękach jest dane medium?
Nie na podstawie tego oceniam dane medium, lecz na podstawie wiarygodności informacji, które się tam pokazuję. Nie moja wina, że nie potrafisz dostrzec tak banalnych oczywistości.
Red napisał/a:
Rozumiem, że ty to wszystko wiesz? Masz monopol na prawdę? A kazdy myslący inaczej jest zmanipulowany lub niedoinformowany? Albo nie posiadł tajemnej wiedzy znanej tylko nielicznym (czytaj: zwolennikom PIS).
Red, czy jesteś doinformowany?
Bo jeśli nie jesteś to się nie odzywaj, gdyż próbujesz gadać o promach kosmicznych znając je tylko z obrazków.
Mniej więcej tak to wygląda. Twoja ocena rzeczywistości opiera się jedynie na jakichś przeświadczeniach a nie na konkretnej analizie.
Jesteś niczym Dominika w innym temacie, która ocenia czyjąś inteligencję na podstawie tego czy ktoś przeklina, jakby przeklinać nie mógł facet inteligentny.
Popełniacie błędny logiczne w ocenie rzeczywistości i zwracam na to uwagę.
Rozsądnie byłoby gdybyście wzięli sobie do serca moje słowa, bo są one dobrą radą.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 427 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-09-17, 19:54
Cytat:
A co to ma do rzeczy w czyich rękach jest dane medium?
Nie na podstawie tego oceniam dane medium, lecz na podstawie wiarygodności informacji, które się tam pokazuję. Nie moja wina, że nie potrafisz dostrzec tak banalnych oczywistości.
Buahhahaha, jaja sobie ze mnie robisz? Najpierw piszesz takie coś:
Cytat:
Przeczytaj książkę Remuszki o GW.
Przeanalizuj kilka informacji z GW.
Zapoznaj się z życiorysem redaktora naczelnego.
Poznaj jego rodzinę.
Poznaj innych publicystów GW.
a teraz mi replikujesz, że nie ma znaczenia, w czyich rękach jest dane medium. Wspominałaś coś o logice? Bo ja jej tutaj nie widzę.
_________________ Conversations don't get any better as you get older
Cyntia, jak ktos wykrył w tym co mówisz nielogiczność to nagle sie wycofujesz... Bardzo wygodna taktyka.
Cyntia napisał/a:
Wasze rozumowanie opiera się na wierze, a z wiarą nie da się polemizować.
A w Boga wierzysz?
Czy analizujesz u źródła wszystkie informacje które do ciebie docierają? Te o aferze w ZUSie? O pochodzeniu redaktora GW? Oglądalaś jego metrykę? Też może być sfałszowana...
Nie ma możliwości żeby wszystko analizować u źródła.
Niektórych tutaj nie interesują dowody, konkretna analiza, rzeczowa ocena etc.
w żadnym Twoim bełkotycznym poście nie zauważyłem jakiejkolwiek "konkretnej analizy" czy rzeczowej oceny.
W jedyne co ja wierzę to to, co usłyszę w programach publicystycznych na żywo, a nie w materiałach dziennikarskich w różnego rodzaju wiadomościach, faktach czy jak serwisy informacyjne by się nie nazywały.
I w tej jakże podłej i zakłamanej TVN24 pojawiają się przygłupy z SIS-u (nazwa zaczerpnięta z powieści Klary Weritas czytanej codziennie w jakże obłudnym i niemieckim RMF-ie) i się systematycznie kompromitują. Jak widzę pani Nelli automatycznie otwieram chipsy lub popcorn, gdyż wiem, że żaden kabaret nie jest w stanie jej dorównać.
A z partii braci "wielkich gąsiorów" toleruje dwie osoby: Tadeusza Cymańskiego i Pawła Poncyliusza. Reszta to niestety banda nieudaczników z Peronem Gosiewskim i Alkiem Śmigło na czele.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum