Cyntia, ale jak Ziobro robił konferencje prasowe z dyktafonami to nie byl PR?
Red, błagam ja Ciebie.
Był to PR. Gdzie ja twierdzę, że nie był?
Red, błagam ja Ciebie.
Co ma w tej chwili do rzeczy PiS?
Red, błagam ja Ciebie.
Nie mów Ty o PiS-ie gdy rozmowa jest o PO.
Czy gdy ktoś rozmawia z Tobą o pogodzie to Ty mówisz mu o tym co będzie leciało w telewizji?
y gdy ktoś rozmawia z Tobą o pogodzie to Ty mówisz mu o tym co będzie leciało w telewizji?
Jeżeli to jest prognoza pogody to TAK
Cyntia, chce ci tylko pokazać, że cała polityka opiera sie na PR. Stosuja je wszystkie partie - od PISu, przez PO, SLD, PSL oraz te nieobecne w mediach. Jednym wychodzi to lepiej, innym gorzej, ale nie zmienia to faktu że nadal jest to PR.
Konferencje Ziobry, zatrzymanie szefa ZUSu i wiele wiele innych zabiegów. Na tym polega polityka żeby zdobywać poparcie społeczeństwa - wiadomo że najlepiej robi się to tego typu zabiegami.
Cyntia, chce ci tylko pokazać, że cała polityka opiera sie na PR. Stosuja je wszystkie partie - od PISu, przez PO, SLD, PSL oraz te nieobecne w mediach. Jednym wychodzi to lepiej, innym gorzej, ale nie zmienia to faktu że nadal jest to PR.
Konferencje Ziobry, zatrzymanie szefa ZUSu i wiele wiele innych zabiegów. Na tym polega polityka żeby zdobywać poparcie społeczeństwa - wiadomo że najlepiej robi się to tego typu zabiegami.
Red, ja wiem, że wszystkie partie polityczne w jakiejś mierze podpierają się PR.
Mnie interesuje właśnie ta "miara".
W przypadku PiS ten PR nie był tym czym jest w przypadku PO.
PiS posługiwał się piarem, ale PO oparła całe swoje działanie na piarze. To jest mocno niepokojąca informacja. PO nie przeprowadza reform, bo obserwuje tylko sondaże. Zanim podejmie jakąś ważną decyzję to sonduje jak zareaguje na nią społeczeństwo.
PO w podejmowaniu decyzji nie kieruje się więc tym co logiczne i słuszne, lecz tym co popularne, a to co popularne bardzo często nie pokrywa się z tym co słuszne.
Nie mam zamiaru tłumaczyć tego jak wielkie i tragiczne konsekwencje może mieć takie działanie. Niebawem sam się o tym przekonasz, chociaż nie wiem, bo winę zwalą pewnie na coś innego.
PiS posługiwał się piarem, ale PO oparła całe swoje działanie na piarze. To jest mocno niepokojąca informacja. PO nie przeprowadza reform, bo obserwuje tylko sondaże. Zanim podejmie jakąś ważną decyzję to sonduje jak zareaguje na nią społeczeństwo.
To jest Twoje subiektywne odczucie, że dla PO PR jest ważniejszy niż dla PIS. Cały swój program PIS oparł głównie na walce z korupcją, a efekty tego były raczej średnie (mówię tu o namacalnych efektach, a nie o przekazie medialnym). Nie ustrzegli się nawet skorumpowanego ministra we własnym rządzie (Tomasz Lipiec).
PIS powtarza jak mantrę, że dla PO liczy sie tylko efekt medialny i słupki w sondażach, że wszystko podporzadkowane jest prezydenturze Tuska. Ale przeciez polityka polega na zdobywaniu poparcia więc czemu się dziwić?
Podaje się przykład KRUSu jak przykład nierozwiązanego od lat problemu - tylko że nikt nie chce ruszać gów.. bo smierdzi - likwidacja KRUSu byłaby samobójstwem dla każdej partii. I gwarantuje że ci, którzy teraz zarzucaja PO nie rozwiązanie sprawy KRUSu staneliby murem za rolnikami, bo to są konkretne głosy wyborców !!
To nie jest żadne subiektywne odczucie. Tak wygląda rzeczywistość i mówi o tym pół Polski. Hallo?
No tak - jak pół Polski jedzie po PISie to są to zmanipulowane barany, niezdolne do samodzielnego myslenia, ale jak pół Polski mówi, że PO kieruje sie sondażami, to jest to oświecona częśc społeczeństwa, z Cyntią i Zygmuntem Starym na czele.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum