Wysłany: 2009-08-09, 11:54 Poszukiwana literatura o tematyce ryb
W czasie trwania wakacji pojawił się u mnie pomysł dotyczący mojej pracy mgr.
Szukam literatury na temat ryb FUGU. Znalazłam trochę informacji w internecie
Niemniej jednak zależałoby mi na formie papierowej- fachowej.
Na razie jest to tylko pomysł, nie skonsultowany z promotorem. Nie zaszkodzi poszukać, a później będę udowadniać, że połączenie ryb z psychologią może być ciekawe.
I tu prośba do fanów wędkowania, którzy oprócz praktyki sięgają do literatury. Jeżeli posiadają takie książki, by móc pożyczyć na jakiś czas, ewentualnie mogą podać tytuły i autorów będę wdzięczna.
Dziękuję , mam tylko pytanie, czy tam znajdę wątek o konkretnym gatunku ryby FUGU? Mnie temat wędkarstwa zbytnio nie interesuje.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Tematykę ryb fugu trzeba byłoby prześledzić w innych książkach, niż te typowe o wędkarstwie, które ukazują się na naszym rynku.
Sprawdziłem tylko pro forma w swoich książkach wędkarskich i nic o tej rybie nie było. Zaliczana jest do ryb dla nas egzotycznych, więc tam bardziej kierunkowałbym swoje poszukiwania.
Spróbuj skontaktować się z autorem artyukułu na wikipedii, podejrzewam, że będzie w stanie Ci bardziej pomóc, niż my tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Takifugu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum