Malawi fajna sprawa tylko dla mnie wazna role w akwarium odgrywa roslinnosc a nie chcialbys odkupic glonojada bodajze plecostamusa ( z tych wiekszych ) jakie duze masz to akwa i co dokladnie za ryby?
Ja mam żałobniczkę w wazie na kompot Żyje już prawie rok
Kiedyś miałem akwarium... początkowo ryby słodkowodne, na koniec naskalniki i kolcobrzuchy. Jak na warunki polskie trzymały się całkiem nieźle.
Malawi fajna sprawa tylko dla mnie wazna role w akwarium odgrywa roslinnosc a nie chcialbys odkupic glonojada bodajze plecostamusa ( z tych wiekszych ) jakie duze masz to akwa i co dokladnie za ryby?
Akwarium 200l profil (100x40x50). Obsada niestety bardzo przetrzebiona niekontrolowanymi przez pewien czas przemianami azotowymi oraz selekcją naturalną tak więc z 4 początkowych haremów została mi tylko 1/4 ryb: 2 x Maylandia estherae "red-red", 2 x Labidochromis caeruleus "yellow", 1 x Pseudotropheus elongatus "mphanga", 1 x Melanochromis cyaneorhabdos "maingano", 2 x zbrojnik niebieski.
Co do roślin to mam 2 x Anubias barteri, więc moje akwarium nie jest w 100% biotopowe. Jednak rośliny ograniczają rozwój glonów i wspomagają przemiany biochemiczne oraz urozmaicają wystrój
Obawiam się że plecostomus byłby zbyt gigantyczny dla moich pyszczaków, wolę nie sprawdzać jakby się nawzajem tolerowały
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2009-10-27, 16:19
Zebry - Pyszczaki - Piranie . Akwarium 200 l . Obecnie z braku czasu pływają 4 papuzie .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum