A ja chwalę sobie busy ABX za jedną godzinę odjazdu z Wrocławia, która mnie ratuje w niektóre czwartki, czyli 19:30. Zajęcia kończę dopiero o 18:10, a ostatni autobus w taki dzień powszedni odjeżdża do Wielunia o 18:20(potem jest dopiero PKS w Puławach o 22:25).
Naprawdę cieszy mnie, że mogę wtedy spokojnie dostać się z dworca we Wrocławiu do Wielunia.
PKS Radom wprowadził kurs o 20.00 z Wrocławia. Więc ten o 19:30 nie jest ostatnim.
Nie jechałem tym autobusem o 20 ale wg rozkładu nie zatrzymuje się w Wieluniu. Przystanki ma w Wieruszowie i Szczercowie. Trochę to dziwne bo w drodze do Wrocławia wjeżdza do Wielunia.
Nie jechałem tym autobusem o 20 ale wg rozkładu nie zatrzymuje się w Wieluniu. Przystanki ma w Wieruszowie i Szczercowie. Trochę to dziwne bo w drodze do Wrocławia wjeżdza do Wielunia.
Wiem od wspołlokatorki, że zatrzymuje się
Patrzać na rozkłąd też mnie to zdziwiło, ale praktyka inaczej niż teoria.
Nie wiem jak ty Ferbik, ale ja zwykle PKSem jadę 2:50, pomijając jakieś ogólne problemy klasy korki, itd jeszcze mi się żaden autobus nie "spóźnił", chyba że będziemy czepiać się ~2 minut No chyba że w tygodniu jest tak tragicznie, bo poza wycieczkami szkolnymi jeżdżę tylko wi->wr w sobotę lub niedzielę z rana a wracam w nd wieczorem.
Fajnie wiedzieć o tym autobusie o 20:00, w wakacje wracałem z kolegami z Kolobrzegu, przez poślizg pociągu został mi tylko ten o 22:25... przyjechał pełny, a niezła kolejka była już na przystanku; na szczęście przenocowałem u kolegi...
Jeszcze Cię nie wyśmiali? zap i dwarf: gdzie jesteście? Chyba, że Wrocław zbliżył się do Wielunia. To przepraszam
ABX planuje coś jeszcze, ale szczegóły wkrótce
PKS Wieluń takiego czasu nie wykręca nigdy, ale PKS Radom, Polonus czy PKS Piotrków (w ostatnim przypadku zależy jaki kierowca) oscylują około 2:30. Sprawdzone, bo jechałem każdym z tych przewoźników.
PKS Radom wprowadził kurs o 20.00 z Wrocławia. Więc ten o 19:30 nie jest ostatnim.
waldex napisał/a:
paewl napisał/a:
Wiem od wspołlokatorki, że zatrzymuje się
Patrzać na rozkłąd też mnie to zdziwiło, ale praktyka inaczej niż teoria.
hmm, czyli to jest taki "nieoficjalny" kurs przez Wieluń.
Chyba jednak wolę zostać przy busach o 19:30, bo przynajmniej mam pewność, że dojadę do Wielunia... Jeszcze w PKSie Radom trafiłby się kierowca, który nie chciałby się zatrzymać w naszym mieście i miałabym problem. W końcu formalnie Wieluń nie jest zaznaczony na trasie tego autobusu.
Hmm...ostatni jedzie KANGUREK, o 20.30 z Wrocławia
Jednak trochę jeszcze musiałabym dojść na ulicę Dawida, a tak to wpadam akurat "na styk" na dworzec na 19:30. A torby mam czasami ciężkie, także skracam sobie drogę z mieszkania do busa, jak się tylko da.
Ale dobrze mieć zawsze jakąś inną opcję.
Od 1 lutego 2010 busy ABX2bus na trasie Wieluń-Wrocław beda kursować od piątku do poniedziałku. Godziny odjazdu z Wielunia i Wroclawia pozostają bez zmian.
[ Dodano: 2010-03-23, 10:19 ]
Od 10 marca 2010 połączenie na trasie Wieluń-Wrocław zostaje zawieszone do odwołania.
mam pytanie do ludzi którzy jeżdżą kangurkiem, precyzując chodzi o osoby o wzroście 195+ [jeśli takowe korzystają z usług tego przewoźnika], mieścicie się? nie ma problemu że na wybojach żeby obijają się o kolana?
To zależy czym pojedziesz. Mają różne busy. Ja ostatnio jak wracałem z Wrocławia to był malutki i niewygodny bus, bardzo dużo ludzi, wszystkie miejsca siedzące zajęte już na Dawida we Wroc, na następnych przystankach doszło sporo osób i musieli stać.
Ze wzrostem 1,95m się nie zmieścisz na stojąco, a siedząc też jest niewygodnie, mnie kolana bolały, a mam tylko 175
Ale jak wracałem to z Wielunia jechał duży wygodny autobus. Ich busy często stoją na przystanku już 2 godziny wcześniej, więc możesz podjechać i zobaczyć co jedzie( mówię o przystanku w Wieluniu).
raczej chodziło mi o taki wrocław --> wieluń. Zazwyczaj PKS z wielunia jak jedzie to w miare miejsca jest na nogi, ale jak już z wrocławia do wielunia to nie zawsze wygodnie sie jedzie. Stać w busie to na pewno nie mialbym ochoty
[ Dodano: 2010-08-04, 14:53 ]
orientuje się ktoś czy tylko godzina 19;45 jest zła w rozpisce? czy te 2 pierwsze poranne godziny [5.07 , 7.20] są prawidłowe i bus się stawia;>?
Kangurek i te ich transporty do Wroclawia i z Wroclawia to sa jakies jaja. Spotkalem sie ostatnio z 3 sytuacjami typu:
- znajoma czekala pod Wieruszowem prawie godzine zanim bus dojechal
- inna znajoma we Wroclawiu dowiedziala sie, ze kurs jest tylko do Wieruszowa a mial byc do Wielunia..
- kolejna osoba czekala na przystanku w Wieluniu i bus nie przyjechal ktory mial jechac do Wrocka
Ktos jeszcze z czyms ciekawym sie spotkal? Bo ja nie wiem jak to nawet okreslic..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum