Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2009-11-23, 22:43
Newsweek powołuje się na "Kowalskiego" natomiast badanie prowadzili profesjonalni audytorzy - mocno naciągany tytuł badań. Przeciętny Kowalski ma duże problemy z odróżnianiem marek banków i tak naprawdę rozpoznaje tylko dwie z nich PKO (ludzie kojarzą ze skarbonką) oraz PEKAO (skojarzenie z żubrem). Gdyby nie takie te znaki rozpoznawcze ludzie wchodzili by w ciemno do placówki i pewnie dopiero przy kasie dowiadywali by się, że to jednak nie jest ich bank.
Nowoczesny bank to taki, który absorbuje jak najmniej mojego czasu i pieniędzy - korzystam z usług mBank-u.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-11-24, 09:12
majk-el napisał/a:
tak naprawdę rozpoznaje tylko dwie z nich PKO (ludzie kojarzą ze skarbonką) oraz PEKAO (skojarzenie z żubrem).
A to fakt... kiedyś stałem sobie w banku (żadnym z wymienionych wyżej) za jednym Panem który zakładał właśnie lokatę (Pan tak ok. 45-50 lat) no i Pani oczywiście proponuje mu założenie konta. Ale Pan na to odpowiedział: "Nie, ja już mam konto. W banku." Na początku nie do końca zrozumiałem o co chodzi, ale później znajoma Pani wyjasniła mi, że ów Pan określa mianem banku tylko PKO BP przy ul. Barycz Muszę przyznać że byłem w dużym szoku, bo sytuacja wydarzyła się może rok temu, czyli w czasie kiedy na rynku wieluńskim funkcjonowało już kilkanaście różnych banków...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-11-24, 15:59
Opowiem wam historię z wieluńskiego PKO na ul Barycz. Wchodzę do banku w celu wypłaty większej ilości gotówki. Stoję grzecznie w kolejce do okienka i wreszcie przychodzi moja kolej. Pokazuje dowód i proszę o wypłatę całej gotówki jaka znajduje się na koncie. Pani odpowiada, że muszę podać kwotę bo ona nie może sprawdzić salda mojego konta. Zapytałem co mam w takim razie zrobić aby wypłacić wszystkie swoje pieniądze. Otrzymałem odpowiedź abym stanął w kolejce do okienka obok, zapytał się o stan konta a następnie do niej wrócił.
Po tej przygodzie nigdy nie nazwę "PKO" nowoczesnym bankiem
red napisał/a:
Sory ale połączenie "PKO inteligo" i "bank nowoczesny" jakoś mi do siebie nie pasują...
Masz konto w tym banku? Dlaczego tak twierdzisz?
Administrator napisał skąd ta opinia. Miałem kiedyś konto (studenckie) w PKO BP SA - głównym powodem była duża dostępnośc bankomatów. Ale po tym jak kilka razy wystałem się w kolejce do okienka w wieluńskim oddziale banku zlikwidowałem to konto. Zdarza mi się bywać czasami w tym banku i jak widzę wieczna kolejkę do okienka to współczuję tym ludziom...
Sorki za OT.
No cóż, jeżeli twierdzicie, że bank nie jest nowoczesny na podstawie kolejki do okienka to zapraszam do Getingu.
BTW ja w PKO wykonuję operację przez internet i nie narzekam na kolejki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2009-11-24, 17:37
Jakieś 3 lata temu w oddziale PKO na wrocławskim rynku kumpel zapytał Panią w okienku dlaczego to konto jest tak drogie (kosztowało chyba 7 zł miesięcznie). Na to pytanie Pani przeszkolona zapewne w zakresie komunikacji z klientami odparła "Jak się Panu nie podoba to niech Pan poszuka sobie innego banku"
No cóż, jeżeli twierdzicie, że bank nie jest nowoczesny na podstawie kolejki do okienka to zapraszam do Getingu.
BTW ja w PKO wykonuję operację przez internet i nie narzekam na kolejki
W Getin Banku byłem raz - wpłacić kase na konto. Kolejki rzeczywiście duże. W PKO wkurza nie tyle sama kolejka co fakt, że na kilka okienek czynne są jedno-góra dwa.
W mBanku nawet żeby wpłacic kase na konto wystarczy podjechać do wpłatomatu, czynnego cała dobę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum