Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 63 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-11-27, 18:54
Na przegląd autka wybrałam się do Raciszyna.Rzeczywiście mają sprzęt -jakieś komputerki-ale ja sie nie znam na tym.Mogę powiedzieć ,że faktycznie było bez kolejki,sam diagnosta miły,zorientowany w tym co robi.Ja również polecam tą staję diagnostyczną.
_________________ W życiu nie ma GAME OVER!
Jest tylko NEXT LEVEL!
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-11, 18:30
Ja również muszę się za dwa tygodnie wybrać na przegląd. Co sądzicie o stacji PKS?
Tak w ogóle to co oni sprawdzają na takim przeglądzie? Czy to raczej tylko przychodzisz płacisz i podbijają w dowodzie? Co się dzieje w przypadku jakichś nieprawidłowości itp. Lub jakiś konkretny link bo coś google mało wie. Znalazłem tylko co ogólnie jest sprawdzane ale to większość zrobiłem już na własną rękę jak olej, rozrząd, filtr powietrza, świece, klocki.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-11, 19:53
d@vid napisał/a:
Tak w ogóle to co oni sprawdzają na takim przeglądzie? Czy to raczej tylko przychodzisz płacisz i podbijają w dowodzie? Co się dzieje w przypadku jakichś nieprawidłowości itp.
Jak trafisz na kogoś niezbyt dokładnego to sprawdzi stan opon, luzy w zawieszeniu i układzie kierowniczym, stan amortyzatorów, siłę hamowania każdego koła, sprawność hamulca ręcznego, funkcjonowanie wszystkich świateł, pęknięcia/odpryski szyby w polu widzenia kierowcy. Mocno zwracają uwagę na wszelkie modyfikacje typu - nieoryginalne lampy, przyciemnione szyby, sportowa kierownica itp.
A jak trafisz na dokładnego Pana to nawet wycieraczki czy skład spalin.
W przypadku nieprawidłowości dostaniesz tymczasowe pozwolenie na poruszanie się po drogach i przez ten czas będziesz musiał usunąć wszelkie usterki.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-11, 20:44
yampress, no tak to dla mnie jest najważniejsze mniej czekania -.-, dziś o 17:10 byłem na myjni i też mi od razu kazali wjeżdżać choć byłem się tylko zapytać czy wykonują przeglądy.
Czyli z tego co Administrator piszesz z jednej strony lepiej do takiego co mało sprawdzi i większe prawdopodobieństwo że w razie czego podbije a z drugiej więcej rzeczy zostanie sprawdzone, właśnie na tym PKSie tak na pierwszy rzut oka wygląda ten stosunek 50/50 tylko właśnie szkoda że nie ma nikogo na forum kto by napisał jak tam wygląda, no ale nic raczej właśnie pojadę do tego PKS bo nie chce żeby to było aż tak dokładne jak to zrobią np. na Citroenie ale też żeby nie była to podbitka za przysłowiową flaszkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum