Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-11-29, 20:29
Z tego co wiem, to o wniosek o urlop dla stażysty powinien zadbać właściwy urząd pracy, przynajmniej u mnie w pracy tak były (nie jest to powiat wieluński). Odrębna lista obecności (nie można było jej stworzyć wewnętrznie w zakładzie pracy dla tego stażysty, bo miała być z odpowiednim logo) i odrębne wnioski o urlop (również z odpowiednim logo).
Środki na finansowanie staży nie pochodzą chyba ze środków unijnych.
Teraz pochodzą. Unia daje dużo kasy na tworzenie nowych miejsc pracy w postaci staży. Na obecną chwilę z tego co mi wiadomo, w naszym PUPie czekają na uruchomienie kolejnych pieniędzy, bo jest mały przestój.
Monika, ologowanie listy obecności czy wniosku urlopowego to po prostu wymysł jakiegoś urzednika, który nad treść dokumentu przedkłada jego wygląd. Chociaż w sumie umowa o zorganizowanie stażu pomiędzy starostą a pracodawcą podlega zasadzie swobody umów - starosta może sobie nawet zażyczyć druku urlopowego wypisanego pismem technicznym na papierze czerpanym
Ferbik, wydaje mi się że środki na organizacje stażu nie pochodzą bezpośrednio z kasy unijnej. Zawsze były to srodki zapisane w budżecie na tego typu działania.
Nie nalezy mylić staży z programami unijnymi typu "Kapitał Ludzki" itp.
Tak czy inaczej problem wniosku o dni wolne dla stażysty został rozwiązany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum