Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-01-12, 07:12
Nie wiem czy można uznać za śieszne, w każdym bądź razie mądre
Jak byłam z Kuzynką (5lat) we Wszystkich Świętych na cmentarzu, przechodzimy obok księdza, który zbiera kase na seminarium
Julka: a czemu ksiądz zbiera pieniądze?
Ja: na szkołe dla księży
Julka: A to czemu oni sobie sami nie pojde zarobić na ta szkole ?
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2009-01-12, 10:54
Kiedys w naszym radio dzieci dostały pytanie ,co to sa zwiazki zawodowe.I jedno z dzieci powiedziało "zwiazki zawodowe są wtedy kiedy pani i pan którzy razem pracuja sie pobiora "
Fajny topic, to dodam tekst mojej Zuzki, którą dziadek podpytywał:
D: Kto ty jesteś?
Z: Polak mały.
D: jaki znak twój?
Z: Orzeł biały.
D: Gdzie ty mieszkasz?
Z: Na Sadach.
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-01-12, 19:41
Kilka lat temu, jak mój sąsiad był jeszcze małym szkrabem (teraz to już 4 klasa).
Siedzimy sobie z Jego rodzicami za stołem, kawa, lampka wina, itd., a mały pcha nam się do stołu, i to po trupach jak to się mówi. Wtedy pytam się, czy zna takie magiczne słowo (chodziło mi o ….. przepraszam), stosowne do Jego zachowania, a On z pytaniem w głosiku; abra – kadabra
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Niedawno będąc w dużej pizzerii wypełnionej po brzegi ludźmi dosłyszałem się jak i inni konsumenci monologu dziecka około 5-letniego siedzącego razem ze swoimi rodzicami zniecierpliwionego faktem czekania na upragniony posiłek. Monolog brzmiał następująco - "Mamo kiedy przyjdzie ta piźda" - oczywiście kelnerką była osoba płci pięknej i nie muszę tłumaczyć reakcji reszty lokalu
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Rok temu leżałam w szpitalu. Miałam w rękę wkłuty wenflon. Mój siostrzeniec jak zobaczył moją rękę to krzyknął:
- Ale super!! Ciociu ty jesteś teraz jak Spiderman!!!
Hmm... to się dowiedziałam że jestem podobna do komiksowego bohatera
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Wysłany: 2009-08-13, 13:03
To i ja dorzucę
Mój synek mówi do babci, która próbuje nim dyrygować
" nie możesz rządzić bo nie jesteś królową, a tylko król i królowa mogą rządzić wszystkimi"
Ha! Mój pięciolatek potrafi mnożyć proste liczby typu: 2x3, 3x3, 5x2...
pytam się: gdzie nauczył się mnożyć - przedszkolanka po zapytaniu, czy uczą się już mnożenia spojrzała na Panterkę, jak na idiotkę- na co odpowiedział: no jakto skąd. Z mózgu. W końcu jestem inteligentny.
Dzisiaj przyszła do nas pani od ubezpieczeń. Przeszkodziła nam w nakłuwaniu i wieszaniu ciasteczek na choinkę, a najbardziej przerwała Hubikowi
Ten zniecierpliwiony przyklęknął przy niej i szepcze do mnie: tata... kiedy ona pójdzie? A za chwilę zaczął sapać, tupać... po czym zaczął warczeć na panią Mówię mu: nie warcz na panią. A do pani: wie pani... nie mamy psa, to dziecko nadrabia A ona: wie pan... wiem coś o tym. Większość psów warczy na agentów
Mój syn mnie właśnie rozłożył na łopatki. Oglądamy wiadomości. Pokazują powódź w Polsce, w pewnej chwili pokazują dom, gdzie tylko dach znad wody wystaje... mówię Hubertowi: zobacz... cały dom zalany... a dziecko do mnie z pytaniem: ciekawe, czy im kablówka działa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum