Pomogła: 10 razy Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 464 Skąd: prawie Wieluń
Wysłany: 2009-12-14, 23:17
Ja polecam Krynicę Zdrój. Urocze miasteczko, mili ludzie, miałam okazję być tam niecały rok temu. No i dużo atrakcji.
Dla fanów narciarstwa jest kilka wyciągów, oprócz tego lodowisko, tor saneczkowy, pijalnie wód mineralnych i wiele innych ciekawych miejsc do zwiedzania.
Kilka fotek:
1.jpg
Plik ściągnięto 175 raz(y) 178,54 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 168 raz(y) 214,59 KB
3.jpg Pyszności w pijalni czekolady w Starym Domu Zdrojowym
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 226 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-12-16, 14:13
Bardzo polecam BESKID NISKI, nie mam zdjęć bo kiepski ze mnie fotograf krajobrazowy
Ale wystarczy wpisać w googlu. Polecam bo stamtąd pochodzę, w sumie to dopiero od roku mieszkam w Wieluniu
Myślę ze tereny atrakcyjne skoro stawiają tam domy takie osoby jak Linda czy Piotr Adamczyk, na pewno nie ma spętu turystów, jest dużo wyciągów, do Krynicy 30km
Stoi tam nawet mój pusty dom, niestety nie wynajmuje, ale jak ktoś się wybierał w tamte tereny to służę pomocą
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-12-16, 15:50
_Tomek__ napisał/a:
nie mam zdjęć bo kiepski ze mnie fotograf krajobrazowy
ale to nie szkodzi w tym temacie nie wystawiasz zdjęć do podiwiania zdolnosci fotograficznych. Tylko pokazujesz miejsca w które warto jechać i zwiedzać
[ Dodano: 2009-12-16, 17:36 ]
yampress napisał/a:
_Tomek__ napisał/a:
nie mam zdjęć bo kiepski ze mnie fotograf krajobrazowy
ale to nie szkodzi w tym temacie nie wystawiasz zdjęć do podziwiania zdolnosci fotograficznych. Tylko pokazujesz miejsca w które warto jechać i zwiedzać
Pomogła: 3 razy Wiek: 38 Dołączyła: 18 Sie 2009 Posty: 76 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-06-17, 10:18 Z dzieckiem w góry
W najbliższym czasie zamierzamy wraz z mężem, 15-miesięcznym synkiem i ze znajomymi wybrać się w góry (ku ścisłości w Tatry). Czy ktoś z Was jest w stanie polecić szlaki, na które można spokojnie wybrać się z wózkiem (dobry wózek spacerowy z gumowymi kołami nie żadna ,,parasolka")? Nosidełko, chusta itp. odpadają. Od razu zaznaczam, że nie chodzi mi o ,,zdobywanie szczytów'' ( tak może do 1500 m wysokości). Do tej pory obmyśliłam sobie taki plan wycieczek:
1. dzień obowiązkowo Gubałówka - ja z dzieckiem wjeżdżam kolejką reszta na ,,piechotkę"
2. dzień - Kuźnice - Kalatówki - z tego co pamiętam to z wózkiem spokojnie da radę, dalej na Halę Kondratową już gorzej, dlatego ja zostanę na Kalatówkach a pozostali pójdą ku górze
3. dzień - Morskie Oko - droga dla wózka dobra
4. dzień Dolina Chochołowska lub Dolina Kościeliska
i na tym moje pomysły się kończą. Oczywiście grupka znajomych pójdzie na Rusinową Polanę i Gęsią Szyję, ale tam z wózkiem (przynajmniej od strony Wiktorówek) kiepsko z wchodzeniem. Dla nich obowiązkowo wejście na Kasprowy Wierch, co dla mnie całkowicie odpada. Jeśli macie w tym temacie jakieś doświadczenie to proszę o poradę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum