W ubiegłym roku producenci telefonów komórkowych dostarczyli na rynek 825,5 mln komórek - podaje firma analityczna IDC.
Zgodnie z opublikowaną informacją, do sprzedaży trafiło o 16,7 % więcej urządzeń, niż w 2004 roku, w którym na półki sklepowe trafiło 707,3 mln komórek. Zwiększone dostawy telefonów zostały odnotowane przede wszystkim w czwartym kwartale 2005 roku.
W raporcie uwzględniono również ranking producentów, wśród których pierwsze miejsce zajęła po raz kolejny firma Nokia. Fiński koncern pozostawił daleko w tyle swoich konkurentów, zdobywając blisko 32,1 % udziałów w rynku telefonów komórkowych.
Największy wzrost sprzedaży odnotowała firma Motorola, która poprawiła swój wynik z 2004 roku o 2,9 %. Na dalszych pozycjach uplasowały się firmy Samusng, LG Electronics oraz Sony Ericsson.
Źródło: Dziennik Internautów
No ja też jestem jedym z wielu, którzy posiadają właśnie telefon firmy NOKIA, a dokładnie model 6310i
Po prostu bezawaryjny aparacik, bateria trzyma ponad tydzień pomimo tego, że telefon użytkuje już dwa lata.
W zasadzie to nie zamienił bym go na żaden inny, choć w niedługim czasie czeka mnie właśnie wymiana telefonu w programie wymiany aparatów.
Zastanawiam się cały czas czy go wymieniać i na jaki, gryzę się z tą myślą cały czas...
A może coś dobrego mi polecicie
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-01-31, 09:46
K750i
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Jak w 99 kupowałem komórkę, to była to komórka... nie było mowy o reklamacji aparatu. A teraz? Robią takie sztuki, że albo za słaba obudowa i pęka, albo soft do dupy i sie pieprzy, albo coś z baterią, z ładowaniem itp. Co chwila ktoś idzie zareklamować swój nowiutki aparacik. Żenada co się w tej chwili wyprawia. Na Polskę trafiają telefony kategorii IV a nie III, które miały iść na Białoruś, Ukrainę itp., ale nasi chcą jeszcze zarobić, no bo przecież każdy grosz to droga do biznesu, a klient to (słowo wymoderowano).
Tomek, w tych telefonach bardzo szybko może się popsuć joistick. (czy jak to sie tam pisze) Poprostu się zacina.
flash [Usunięty]
Wysłany: 2006-01-31, 14:26
polecam nokie 6310i - fonik prosty, ale ma troche funkcji, niezawodny, duza pojemnosc baterii, niewielkie rozmiary, ergonomiczna klawiatura i przede wszystkim wytrzymaly - mozna nim rzucic i nic sie nie stanie. Chyba ze chcesz wybitnie ekstremalny telefon - nokie 3510i - tej to nawet meteor nie ruszy
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-01-31, 14:39
MaRtUsIcAaA napisał/a:
Tomek, w tych telefonach bardzo szybko może się popsuć joistick. (czy jak to sie tam pisze) Poprostu się zacina.
Cały problem z joyami to to, że się łatwo brudzą. Wystarczy od czasu do czasu czyścić i wszystko. Mój znajomy ma ten tel 4 miechy i nie ma żadnych problemsów. Ja go mam tydzień
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Nexus [Usunięty]
Wysłany: 2006-01-31, 14:59
J_a_r_o_ napisał/a:
A może coś dobrego mi polecicie
6230i lub N70 Polecam.
Osobiście używam 6230i, chodzi idealnie.
N70 bawiłem się przez dłuższy czas, też bardzo dobry telefon, ale wielkość trochę przeszkadza.
Wysłany: 2006-01-31, 22:22
Nexus napisał/a:
A ja powiem jedno... NOKIA, NOKIA i jeszcze raz NOKIA! Lepszych telefonów nie ma!
Zapomniałeś dodać "dla mnie":P[/list]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum