gdzie można to zrobić ? wszędzie gdzie złom można sprzedać/kupić. W złomobecie a ile kosztuje ? prowizję za zezłomowanie auta biorą automatycznie a tobie wypłacają może 30-40% z całości.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-28, 14:07
Wieluniak nie wprowadzaj w błąd !
Pamiętaj że możesz to zrobić tylko w firmie która ma upoważnienie wojewody.
Dadzą Ci świstek że samochód jest zezłomowany w zakładzie wpisanym na listę uprawnionych przez wojewodę. Później z tym świstkiem i aktualnym OC, blachami i dowodem rejestracyjny idziesz do wydziału komunikacji i wyrejestrowujesz.
- dowód rejestracyjny pojazdu, karta pojazdu(jeśli została wydana). Jeżeli dowód rejestracyjny został zagubiony lub zatrzymany przez Policję wymagane jest zaświadczenie lub kserokopia dowodu rejestracyjnego potwierdzona przez Wydział Komunikacji
- umowa kupna-sprzedaży potwierdzona w Urzędzie Skarbowym, wrazie nie przerejestrowania pojazdu po kupnie czyli pojazd figuruje na poprzedniego właściciela
- dowód osobisty, bądź inny dokument potwierdzający tożsamośc właściciela lub właścicieli pojazdu
- osoba oddająca pojazd do stacji demontażu powinna posiadać imienne upoważnienie, jeżeli występuje w imieniu właściciela lub właścicieli
Co do kosztów to jest róznie, jedni płącą inni każą płacić
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2010-01-29, 08:52
Na typowym złomowisku (złom różnego rodzaju) z tego co wiem zważą samochód i policzą po aktualnej cenie złomu ale biorą zazwyczaj ok 100 zł. za załatwienie papierka o zezłomowaniu jeśli sami nie są na liście wojewody którą wskazał Administrator. Na autoszrocie (tylko złom samochodowy) cenę ustala się a drodze negocjacji, zależnie od stanu samochodu. Tak to wyglądało w Wieluniu w tamtym roku - malacza złomowałem i dostałem 100 zł. na autoszrocie za wiaduktem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum