Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2010-02-06, 02:10 Taka Paka Mokrsko, Treningi koszykówki w Mokrsku!
Witam, chciałbym zrobić małe rozeznanie, czy na forum byłyby osoby zainteresowane grą w Amatorskiej Lidze Koszykówki, w przyszłym sezonie? Nie ukrywam, iż pograłbym trochę w basket, wiem że niektórzy tutaj na forum też grają, stąd moje pytanie. Mimo, iż jak zaznaczyłem na początku to tylko zapytanie, proszę jednak o w miarę konkretne posty, dałoby mi to jakiś wyraźniejszy obraz
Fajnie gdyby zgłosiły się drużyny babeczek. Ze względu na warunki fizyczne, trudno jest mi sobie wyobrazić mieszane drużyny.
Nie wiem jak jest z organizacją i zgłaszaniem uczestników (pewnie było to pisane w temacie ALK), ale drużyna LO potrzebuje zawodników, choćby kogoś "na zmianę".
bob_mistrz, z ciekawości pytam czy się ktoś zgłosił? I czy w kolejnym sezonie wystąpi w ALK ekipa WIELUN.BIZ ?
Dominika napisał/a:
Fajnie gdyby zgłosiły się drużyny babeczek. Ze względu na warunki fizyczne, trudno jest mi sobie wyobrazić mieszane drużyny.
Takie sa plany organizatorów na kolejny sezon, jednak może być z tym kłopot... No chyba że zasilą nas drużyny z sąsiednich miast - tak jak to jest w lidze męskiej.
Dominika napisał/a:
Nie wiem jak jest z organizacją i zgłaszaniem uczestników (pewnie było to pisane w temacie ALK), ale drużyna LO potrzebuje zawodników, choćby kogoś "na zmianę".
Teraz to trochę późno bo zostały im raptem dwa mecze + zapewne mecz o 5. miejsce.
Ale zawsze możesz zapytać - jesli chcesz to na PW podam ci namiar na szefa ekipy LO.
A wracając trochę do tematu lokalnej koszykówki - miasto nadal chce sprzedać konstrukcje profesjonalnych koszy do gry w koszykówkę o których była już mowa w temacie ALK. Niestety ten sport kuleje w mieście i w powiecie - brak trenerów, brak nawet przygotowanych wuefistów w szkołach, brak jakiejkolwiek sekcji koszykówki... Efekt - ledwo dwa wieluńskie zespoły w ALK, w dodatku na dole tabeli
Ostatnio zmieniony przez red 2010-02-09, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2010-02-09, 16:54
red napisał/a:
bob_mistrz, z ciekawości pytam czy się ktoś zgłosił? I czy w kolejnym sezonie wystąpi w ALK ekipa WIELUN.BIZ ?
Na tę chwilę zgłosiła się osoba, z którą myślę, że coś konstruktywnego wymyślimy. Bardzo fajnie byłoby wystąpić w następnym sezonie pod nazwą WIELUN.BIZ. Jeżeli tylko zbiorą się chłopaki chętni i zaangażowani, na pewno pogadam z naszymi administratorami, czy wyrażą chęci i zgodę na użyczenie nazwy
red napisał/a:
A wracając trochę do tematu lokalnej kioszykówki - miasto nadal chce sprzedać konstrukcje profesjonalnych koszy do gry w koszykówkę o których była już mowa w temacie ALK. Niestety ten sport kuleje w mieście i w powiecie - brak trenerów, brak nawet przygotowanych wuefistów w szkołach, brak jakiejkolwiek sekcji koszykówki... Efekt - ledwo dwa wieluńskie zespoły w ALK, w dodatku na dole tabeli
Tak jak kiedyś pisałem - Wieluń to miasto siatkarskie a nie koszykarskie. Wątpię niestety by w najbliższych latach się to zmieniło, a szkoda ponieważ basket to piękny sport.
W dalszym ciągu chętnych zapraszam bądź do pisania w tym temacie, bądź na PM - szczególnie słowa te kieruję do userów: Chudyy, Krzysiek14, fanzie, którzy wyrażali pół żartem, pół serio chęci do gry, ale również do wszystkich innych zainteresowanych
tak jest i to nie tylko w mieście Wieluń wszystko to jest następstwem wyników siatkarskich w przeszłości, ale ja bym sie tak nie martwił choć Euro basket już dawno za nami basket wciąż będzie promował Marcin Gortat więc o koszykówce będzie coraz głośniej to tylko kwestia czasu, na sport przychodzi boom wraz z idolami (Jordan), a idole przychodza i odchodza (idole siatkarscy, Małysz) dobrze, że wystartowała ta liga ALK i fajnie było by gdyby dziewczęta też miały możliwość gry. Co do frekwencji jest to tylko kwestia odpowiedniej promocji po to by szkoły i w ogole inni nie tylko z Wielunia dowiedzieli sie o tym. Co do nauczycieli to wałśnie jest tak tak troche długofalowo jak ktoś sie załapał na ere np Jordana iposzedł na AWF to promuje u sibie na zajęciach koszykówkę, jeśli ktoś na ere wyników siatarskich to będzie promował jako przyszły nauczyciel siatkówke i tak w kółko wszystko w naszych rękach
Wysłany: 2010-02-22, 18:30
Na razie, tak jak pisałem wyżej, zgłosiła się jedna osoba, z którą coś pokombinujemy, ale z wiadomych względów czekamy jeszcze trochę. Red, może zmienisz front i zagrasz w forumowej drużynie
Jak idzie kompletowanie męskiego składu?;) Jeśli nie zgłosiłyby się drużyny babeczek,to czy byłaby możliwość zrobienia chociaż jednego składu mieszanego?
Ten 'mankament' też chodzi mi po głowie, ale obawiam się, że panie z Wielunia i okolic nie będą aż tak chętne, a ja zazdroszczę panom, że mają możliwości uprawiania różnych dyscyplin (oprócz koszykówki istnieje również Wieluńska Ligia siatkówki, tylko dla mężczyzn). Nie jestem feministką, ale jeśli można to chętnie bym w coś pograła:)
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2010-03-19, 20:41
upadłyanioł napisał/a:
Wieluńska Ligia siatkówki, tylko dla mężczyzn
Bzdury wypisujesz. To, że nie gra żadna kobieta, nie oznacza, że nie ma ich w składzie poszczególnych drużyn. Tak na prawdę przez sytuację życiową (studia).
Pozdrawiam z tego miejsca Kasię P. i Natalię K.
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum