Proponuję poczytać jakieś fora na temat tego samochodu oraz silników. Zresztą jak wiem ile ludzi tyle opinii.
Na serio proponuję sprawdzić stan techniczny z osobą, która się na tym zna. Najlepiej z jakimś mechanikiem. Ewentualnie są na necie pewne podpowiedzi jak sprawdzić, czy auto dużo jeździło czy nie.
Moim zdaniem wszystko zależy od egzemplarza na jaki się trafi, a dokładnie na właściciela jak obchodził się z autem.
Co do przebiegu to popatrz na to z ponieważ wątpię aby ten samochód tylko tyle przejechał, przy takim wieku.
Książki serwisowe są łatwo podrabiane więc także
Co do ceny to porównaj na otomoto.pl oraz na allegro.pl
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-02-07, 20:55
Radziłbym koniecznie zajrzeć pod samochód na podnośniku. Japońce może są bezawaryjne, ale korozja bierze je na potęgę. Widziałem ostatnio dziurawą corolle z końcówki lat 90. Sprawdź czy nie stuka coś w zawieszeniu na dziurawej drodze, bo to także nie jest ich mocną stroną.
Upewnij się przed zakupem czy klima na pewno działa. O przebiegu zapomnij. Tyle to mają 5 letnie samochody. Sprawdź czy książka ma datę druku zgodną z datą produkcji samochodu. Możesz też zadzwonić pod adres z ostatniej pieczątki i zapytać czy na pewno ten samochód był w tym czasie na serwisie.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2010-02-10, 15:14
Autem jeździł ksiądz wiec myślę, że przebieg się powinien zgadzać, ale jednak nie skorzystałem z oferty po zagłębieniu się i sprawdzniu autka z 'fachowcem'.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum