Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-02-08, 23:16 Co jest modne w tym sezonie?
Chciałabym, zeby mi panie, które moderuja ten dzial powiedzialy co bedzie modne w nadchodzacym sezonie wiosennym. Temat ten nurtuje mnie oczywiscie, gdyz przywiazuje niebywala uwage do wygladu i zalezy mi zeby sie cudownie prezentowac na ulicy, tak zeby mi wszyscy zazdroscili.
Blink [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-08, 23:28
daff napisał/a:
Chciałabym, zeby mi panie, które moderuja ten dzial powiedzialy co bedzie modne w nadchodzacym sezonie wiosennym.
A co to za rasizm???
IMHO modne beda jasne beże i pastele
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-02-09, 13:02
Blink napisał/a:
A co to za rasizm???
IMHO modne beda jasne beże i pastele
Blink, to zaden rasizm. po prostu nie sadzilam , ze sie tym interesujesz
a jesli chodzi o te beze i pastele.... no nie wiem...
pastele- kredki - owszem... ale ubranka to jakies takie zywe powinny byc, np czarne
Moim zdaniem znowu będzie błękitu i różu aż do wyrzygania,
ale stawiam jednak na krwisty kolor, począwszy od jasnego koloru krwi z palca do koloru krwi z wątroby (bardzo ciemny czerwony, bordo)
Projektanci , zarówno w Paryżu, Mediolanie jak i w Madrycie są niemalże zgodni, zarówno gdy chodzi o kolory jak i o materiały. Kolory podstawowe to biel jak ze świątecznego obrusu i odcienie wody oraz intensywna ultramaryna i indygo, zyskują one także na znaczeniu jako składniki kombinacji.
Ich jasne odcienie niemal pachną morską bryzą. Jaskrawe kolory przywodzą na myśl tropikalne wyspy, natomiast beże i antracyty trącają metalicznym blaskiem.
Dominuje atmosfera radości z prostych przyjemności (wellness) i odkrywania tajemniczych obszarów. Oryginalne harmonie kolorystyczne rozciągają aurę autentyczności. Włókno numer jeden - bawełna - po raz kolejny okazuje się być "in". Praktyczna, lekka i przyjazna skórze.
Ubrania w stylu etno sprawiają wrażenie wykonanych ręcznie, tak więc wszelkie akcenty totemiczne, związane z plemionami czarnej Aryki i Indii są jak najbardziej na czasie. Wizerunki hinduskich bóstw i wzory wzięte niemalże z dzikiego buszu idealnie komponują się z wszelkigo rodzaju naszyjnikiami i koralikami. Motywy kwiatowe zniewalają niezwykłym chwytem.
Nastały dobre czasy dla męskich swetrów, co akurat nie dziwi, zważywszy na to, że dzianina jest modna niemalże w każdym sezonie. Modne są zarówno pulowery z wspomnianymi już motywami etno, jak i ski-pulowery (kolekcje Valentino, Exte, Jil Sander, Dries Van Noten). Najważniejsze by coś się działo w deseniach.
Tak więc w tym roku możemy sobie pozwolić na fantazjowanie. Nie zapominajmy jednak, że zawsze powinniśmy hołdować zasadzie, że najmodniejszy jest umiar i dobry smak.
W sumie nie znam się na tym więc mogę się mylić ale czy ci projektanci naprawdę liczą że sprzedają takie ,,coś" Jak dla mnie to oni robią sztukę dla sztuki ale i tą ich sztukę nie zawsze można nazwać sztuką Popieram Ferbik ja też pozostanę przy normalnych ciuchach
Wysłany: 2006-02-10, 06:56
no no.. temat sie rozwija
widze, ze mamy to nawet mezczyzn interesujacych sie moda. dzieki Łukasz, za tak wyczerpujacy material. wzory etniczne powiadasz- to mozna sobie zrobic tatuaz na malym palcu byle byl w kolorach morskiej bryzy i czegostam i bedzie super
Syla W trakcie przeprowadzki do Wielunia SuperStar
Najlepsi projektanci to Domenico Dolce & Stefano Gabbana
Mają (słowo wymoderowano) kolekcje....
D&G to kilka tzw. linii. Towar najszlachetniejszy to "Black Label" i "White Label", czarna i biała metka
Niestety nie wszyscy mogą sobie na to pozwolic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum